Nyheder

Ny parkeringsregel i byerne fra 1. maj

Det vil fra 1. maj koste 510 kroner, hvis man parkerer i en såkaldt skillerabat inden for bygrænserne.

Fra 1. maj skal man som bilejer være opmærksom på, at det vil koste en bøde, hvis man parkerer i en såkaldt skillerabat.

Det skriver bilejernes organisation FDM på sin hjemmeside onsdag.

- Det har længe som udgangspunkt været forbudt at standse eller parkere helt eller delvist på fortov i byerne. Det forbud gælder også i skillerabatten fra og med 1. maj, siger Dennis Lange, der er chefkonsulent i FDM.

En skillerabat er karakteriseret ved, at den adskiller to forskellige færdselsarter. Det kan være en kørebane med biler, der er adskilt fra en cykelsti eller et fortov.

Det vil koste 510 kroner, hvis man ikke overholder den nye parkeringsregel, skriver organisationen videre.

Vejbanens kant er sikrest

Reglen gælder kun inden for bygrænser. Det vil sige, at så snart man krydser bygrænsen på vej ud af byen, så vil det fortsat være lovligt, hvis man delvist parkerer i en rabat.

FDM gør dog opmærksom på, at man ikke må parkere med hele bilen i en rabat, da det er forbudt – og det er lige meget, om det er inden for bygrænsen eller udenfor.

- Som altid er den sikreste løsning at holde i vejbanens kant, men man skal naturligvis stadig være opmærksom på ting som skilte og vejkryds, så man er sikker på at overholde alle de andre regler om standsning og parkering, siger han.

Inden for byområdet vil det fortsat være lovligt at parkere i yderrabatten. Det er det areal, der ligger helt uden for færdselsarealer, uanset type. Det er eksempelvis til højre for cykelstien eller fortovet.