Nyheder

Regeringens udspil til krisepakke får lunken modtagelse fra Radikale

Dansk Folkeparti er positivt indstillet over for "alt, der kan komme pensionisterne til undsætning".

Samira Nawa, der er Radikale Venstres beskæftigelsesordfører, giver ikke regeringens udspil om kompensation til bestemte grupper sin udelte opbakning.

Der er stadig mange spørgsmål, der skal besvares, siger hun til TV 2.

Hun kalder det ”meget fint” med en økonomisk håndsrækning, men samtidig rynker hun brynene.

Kunne det være løst med omstillingen fra russisk gas til fjernvarme?

- Vi kan godt undre os over, at der kom det her store grønne udspil i sidste uge og tænke, om det (problemerne med prisstigninger og inflation, red.) kunne være løst at afsætte endnu flere penge til omlægningen af russisk gas til fjernvarme, siger hun, hvorefter en række andre spørgsmål melder sig:

- Vi vil gerne være med til at se på at hjælpe nogle af de her allermest sårbare familier. Men er det den her gruppe, eller er der andre, der har endnu mere behov for pengene? Og kunne man løse det ved at kigge på den grønne omstilling?

Regeringen kan ikke kompensere alle

Tidligere på aftenen blev det meldt ud, at regeringen arbejder på et udspil, der skal kompensere for stigende forbrugerpriser og en højere inflation.

Det indebærer blandet andet en check på 5000 kroner til dem, der modtager ældrechecks, og værdien af befordringsfradraget skal øges.

Men ”regeringen kan ikke kompensere alle”, lød det mandag aften fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

- Det er et tohovedet monster, fordi man risikerer, at man skubber yderligere til de stigende priser ved at pumpe flere penge ud i samfundet, og derfor er dette (udspillet, red.) målrettet dem, der har det største behov, siger han.

290.000 danskere modtog ældrechecks i 2021.

Dansk Folkeparti er positivt stemt

I Dansk Folkeparti er man begejstret for forslaget. Det skriver partiformand Morten Messerschmidt til nyhedsbureauet Ritzau.

- Alt, hvad der kan komme pensionisterne til undsætning, er vi jo meget positivt indstillet over for, siger Morten Messerschmidt til nyhedsbureauet.

Folkepensionister med en personlig tillægsprocent på mere end nul og med en likvid formue, der ikke overstiger 93.000 kroner, har ret til at få en ældrecheck.

I 2021 var ældrechecken, der også kaldes den supplerende pensionsydelse, på maksimalt 18.400 kroner, men forskellige forhold afgør størrelsen på checken.

Checken udbetales en gang om året. Det sker den sidste hverdag i januar, hvor den kommer sammen med folkepensionen.