Dansk operachef fyret

Michael Bojesen skriver på Facebook, at hans familie "har været igennem et mareridt af de største dimensioner".

Operachefen Michael Bojesen er fyret fra Malmø Opera.

Det oplyser Malmø Opera i en pressemeddelelse.

Fyringen sker, efter at Ekstra Bladet torsdag kunne afsløre en mail fra 2015, hvori Michael Bojesen blandt andet udtaler sig sexistisk om en kvindelig dansk operastjerne.

I mailen skriver han:

- Hun sang i DR Pigekoret, og jeg kender hende fint. Hun har udviklet sig helt vildt sangligt … og har tilsyneladende brystvorter – men ingen bryster at bakke dem op med.

Efterfølgende har bestyrelsen i Malmø Opera mødtes for at drøfte situationen, og nu er Michael Bojesen blevet fyret.

Et mareridt af dimensioner

Michael Bojesen bekræfter selv fyringen i et opslag på sin Facebook-profil. Her takker han sin arbejdsplads Malmø Opera, hvor han har været direktør siden 2017.

- Det har været fem fantastiske år, og jeg er stolt over de resultater jeg sammen med verdens mest kompetente og dedikerede medarbejdere har opnået, skriver han.

Michael Bojesen skriver desuden, at han vil bruge den kommende tid pĂĄ familien.

- Jeg vil nu hellige mig familien, som gennem halvandet år har været igennem et mareridt af de største dimensioner.

Et seksualiseret miljø

Michael Bojesen har det seneste år været omtalt i medierne flere gange i forbindelse med afdækning af forholdene i både DR's pigekor og i pigekoret på Sankt Annæ Gymnasium i Valby i København.

Her fortalte tidligere kormedlemmer om uønsket seksuel opmærksomhed og et seksualiseret miljø.

Operachefen har gentagne gange og over for flere medier afvist konkrete anklager og sagt, at han ikke mener at have været med til at skabe et seksualiseret miljø.

Både da advokatundersøgelsen fra DR blev fremlagt i november 2021, og da advokatundersøgelsen fra Sankt Annæ Gymnasium kom frem i april i år, støttede Malmø Opera Michael Bojesen.