Rusland invaderer Ukraine

OSCE: Angreb på Mariupol-hospital var russisk krigsforbrydelse

Et angreb 9. marts mod børnehospital i Mariupol var russisk krigsforbrydelse, siger sikkerhedsorganisation.

Der var tale om et russisk angreb og en krigsforbrydelse, da et børne- og barselshospital blev angrebet 9. marts i den ukrainske by Mariupol.

Det konkluderer udnævnte eksperter fra sikkerhedsorganisationen OSCE.

I en rapport onsdag siger OSCE desuden, at russiske styrker har haft et "omfattende og systematisk mønster" om at ramme sundhedsfaciliteter i Ukraine. 52 af slagsen blev ramt frem til 22. marts, lyder det.

100.000 skal evakueres

Rusland har tidligere afvist at stå bag angrebet mod hospitalet i Mariupol.

Tusindvis af civile menes at være blevet dræbt i havnebyen Mariupol under næsten syv ugers russisk og ødelæggende belejring.

Rusland har de seneste dage sendt tusindvis af soldater mod byen for at forberede et nyt angreb. Det siger Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

Mariupols borgmester, Vadym Bojtjenko, siger onsdag på ukrainsk tv, at over 100.000 civile stadig afventer evakuering fra den belejrede by.

Foruden børne- og barselshospitalet i Mariupol er et teater og en kunstskole også blevet ramt - ifølge Ukraine af russiske angreb. Hundredvis af personer befandt sig i kælderen under teateret, da det blev angrebet.

Største regionale sikkerhedsorganisation

OSCE er en forkortelse for Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa. Det er verdens største regionale sikkerhedsorganisation med 57 deltagende stater fra Europa, Centralasien og Nordamerika.

Rusland, Ukraine, USA og Danmark er blandt de deltagende lande.

Sikkerhedsorganisationen blev dannet i 1975. Dens aktiviteter omfatter konfliktforebyggelse, krisestyring og genopbygning.