Rusland invaderer Ukraine

Ikke én ukrainer har fået afslag på opholdstilladelse

Ifølge Jyllands-Posten viser tal, at der kommer tre nye ansøgninger for hver gang en opholdstilladelse gives.

Ikke en eneste ukrainer har fået afslag på sin ansøgning om dansk opholdstilladelse efter særloven. Det oplyser Udlændingestyrelsen til Jyllands-Posten.

Ifølge en opgørelse fra samme styrelse var der 10. april givet i alt 3683 opholdstilladelser. Af dem er godt 40 procent børn.

I samme periode var 20.832 ansøgninger kommet ind. Det svarer til, at omkring hver sjette ansøger har fået godkendt sin tilladelse.

Møder kritik

Ifølge Jyllands-Posten viser tal, at der kommer omkring tre nye ansøgninger, hver gang en tilladelse bliver givet.

Og det møder kritik fra flere partier på Christiansborg, fordi særloven havde til hensigt at få ukraineres sager behandlet hurtigere, skriver avisen.

SF foreslår, at sagsbehandlingstiden højst må tage en uge. Det forslag har udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) afvist.

Foreslår lyntilladelser

Venstre foreslår en fast-track ordning, hvor ukrainere får en form for lyntilladelse. Her skal de ukrainere, der er blevet tilbudt et job, komme forrest i køen, mener partiet ifølge Jyllands-Posten.

Antallet af ansøgere til opholdstilladelse er næppe udtryk for antallet af ukrainske flygtninge i Danmark. Ukrainske statsborgere med et biometrisk pas kan rejse ind i landet visumfrit.

Det betyder, at de kan opholde sig i landet i op til 90 dage uden at søge om opholdstilladelse.