Minister: Minkerhvervet har en fremtid

Kun én procent af minkavlerne vil fortsætte, men branchen har alligevel en fremtid, mener Rasmus Prehn.

Der er en fremtid for minkavl i Danmark. Det mener Rasmus Prehn (S), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Hans udtalelse kommer på trods af, at kun 13 minkavlere - svarende til én procent af avlerne - ønsker at genoptage erhvervet, hvis det igen bliver muligt.

- Når det igen er folkesundhedsmæssigt forsvarligt, vil der være nogle, der starter op. De vil have nogle specialprodukter, som der formentlig stadig vil være efterspørgsel på, siger Rasmus Prehn.

Tal fra Fødevarestyrelsen viser lørdag, at kun 13 minkavlere har søgt om penge til at kunne holde deres virksomhed i dvale - og så senere genoptage driften, hvis minkavl igen bliver tilladt i Danmark.

Sundhedsvurdering kommer 2. maj

Men ministeren mener altså ikke, at det lille antal avlere vil indebære enden på minkbranchen.

- Hvis der er ganske fĂĄ, der starter op igen, mĂĄ de jo alt andet lige have en bedre konkurrencesituation, siger Rasmus Prehn.

Efter planen skal minkavl igen være muligt fra næste år.

Rasmus Prehn har tidligere oplyst, at Statens Serum Institut 2. maj vil komme med en vurdering af, om det er folkesundhedsmæssigt forsvarligt.

Det fremgår af Fødevarestyrelsens tal, at 1246 minkavlere, svarende til 99 procent af avlerne, har ansøgt om erstatning, fordi de ønsker at lukke deres avl af mink.

Fristen for at ansøge om henholdsvis dvalekompensation eller nedlukningskompensation udløb ved midnat natten til lørdag.