Oscar

- Jeg er stadig ved at bearbejde det, siger Chris Rock efter lussingen ved Oscar-showet

Komikeren lover, at det bliver sjovt og seriøst, når han engang taler ud om lussingen, han fik af Will Smith.

Komikeren Chris Rock udtalte sig for første gang onsdag aften i den amerikanske by Boston om lussingen, som han fik af skuespilleren Will Smith under årets Oscar-uddeling.

Som indledning til sin optræden bragte han med slet skjult sarkasme emnet på banen.

- Nå, hvordan er jeres weekend gået? spurgte han ifølge mediet Variety retorisk til et publikum, der brød ud i latter.

Rock understregede hurtigt, at standup-showet var færdigskrevet, allerede inden Oscar-optøjerne, der forløb søndag aften i Hollywood.

- Jeg har ikke en stor bunke materiale om det, der skete, så hvis det er det, I er kommet for at høre, skal I vide, at showet her allerede blev færdigskrevet inden sidste weekend, sagde han.

- Jeg er stadig ved at bearbejde det, der skete. På et eller andet tidspunkt kommer jeg til at tale om det. Og det bliver både seriøst og sjovt, sagde Rock.

Lussing stjal opmærksomheden

Will Smith vandt en Oscar for 'Bedste mandlige hovedrolle' for sin skildring af patriarken Richard Williams i filmen 'King Richard', der handler om tennissøstrene Serena og Venus Williams.

Men det ville være synd at sige, at det er prisoverrækkelsen, der har sikret ham overskrifterne i dagene efter Oscar-uddelingen.

For inden trommeslageren Questlove fik overrakt prisen for 'Bedste dokumentar', havde Will Smith allerede været på scenen for at tildele Chris Rock en syngende lussing.

Lavede joke om konens sygdom

Rock havde fremført en vittighed om Smiths kone, Jadas, manglende hårpragt. Hun lider af alopecia areata, som også kaldes pletskaldethed.

Det fik Will Smith til at gå på scenen og give Chris Rock en lussing.

Han har senere undskyldt for hændelsen, men ledelsen af Oscar-akademiet har alligevel startet en disciplinærsag mod den 53-årige skuespiller.

Akademiet skriver natten til torsdag, at Smith risikerer sanktioner, som kunne indebære permanent eller midlertidig udelukkelse af akademiet.