GO'

Mistede sit barn til corona – sådan går det hende i dag

Tabet af sønnen Oscar spøger stadig, fortæller Karoline Oreskov.

I foråret 2021 stod Karoline Oreskov frem og fortalte, hvordan hun havde mistet sin søn til corona.

To måneder inden hun skulle føde, blev hun smittet med corona, og det betød, at hendes ufødte søn, Oscar, ikke fik ilt nok.

Lægerne kæmpede dengang i en time for at holde ham i live, efter at han kom til verden med akut kejsersnit, men Oscars liv stod ikke til at redde.

I dag, godt et år efter, er der gode nyheder fra familien. Karoline Oreskov er nemlig blev mor til datteren Ida, der kom til verden i januar, et år og seks dage efter sin storebror, Oscar.

- Jeg turde ikke tro på noget som helst. Det var først på opvågningen, at det gik op for mig, at hun var her, og at hun havde det fint, fortæller Karoline Oreskov i ’Go’ aften LIVE’.

Lige nu befinder hun sig i en babyboble, som hun selv beskriver det, og selvom hun har det godt, så spøger fortiden og tabet af Oscar stadig. Det har det gjort under hele graviditeten med Ida.

Valgte åbenhed

Godt fire måneder efter at Karoline Oreskov havde mistet Oscar, valgte hun at fortælle sin historie til TV 2.

Familien ville råbe myndighederne op, så sundhedssystemet var opmærksomme på, at corona kunne få fatale konsekvenser for gravide kvinder.

- Jeg tror bare, at det især for mig, i den ulykkelige tid vi var i, gav mening at gøre noget ud af det, fortæller hun.

Og Karoline Oreskovs opråb fik betydning i sundhedsvæsnet, hvor gravide kvinder kom i højrisikogruppen. Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi har senere takket hende for at stå frem.

Men tiden efter, at Karoline Oreskov havde mistet Oscar, var i høj grad også præget af en skyldfølelse over at være blevet smittet med corona, og da hun blev gravid igen, opstod der en masse svære følelser og bekymringer.

- Det var de samme måneder, jeg var højgravid med Oscar, hvor jeg var højgravid med Ida. Corona blussede op, og det føltes fuldstændig som at være tilbage igen, så vi var rigtig bange for at få det, forklarer hun.

Graviditeten endte heldigvis godt, og datteren Ida kom til verden ved et planlagt kejsersnit 11. januar 2022. På opvågningen fik Karoline Oreskov den glædelige nyhed om, at Ida var sund og rask.

”Jeg er mor til tre”

Selvom Oscar ikke fik mere end en time i verden, gør Karoline Oreskov meget ud af, at han er en stor del af familien – også selvom andre har svært ved at forstå det.

- Jeg er mor til tre, og det gør jeg meget ud af at snakke om og vise, fortæller hun.

Hans storesøster, Matilde på fire år, snakker ofte om ham, og der er masser af billeder af Oscar i familiens hjem.

Et billede har dog en særlig effekt.

- Vi har et billede stående af Oscar i vores vindueskarm, og når solen står på ham, laver den en regnbuefarve. Det er gerne, når jeg sidder med Ida, at jeg kan se den, og så tænker jeg, at jeg gør det godt. Det giver mig håb i min hverdag, når jeg ser den her regnbue, forklarer hun.

Når Ida bliver større, vil Karoline Oreskov fortælle hende om storebror Oscar, for corona vil altid være en del af familiens historie på den værst tænkelige måde.

- Nogle skal være de første, og det er bare virkelig uheldigt, at det blev os, lyder det.

Se hele interviewet med Karoline Oreskov i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY