Rusland invaderer Ukraine

Syv billeder viser den seneste uges udvikling i krigen i Ukraine

Krigen fortsætter i Ukraine. TV 2 har samlet syv billeder fra ugen, der giver et indblik i ugens begivenheder i Ukraine.

Zjytomyr

Et barn går forbi en sønderbombet skolebygning i byen Zjytomyr vest for Ukraines hovedstad Kyiv.

Ifølge BBC har byen, der før invasionen havde 280.000 indbyggere, været mål for flere end 40 luftangreb i krigens første uger. Angrebene har ødelagt store dele af byens infrastruktur og er gået hårdt udover byens forsyning af fornødenheder som vand og gas.

Mykolajiv

Den ødelagte bygning på billedet er et hospital i byen Mykolajiv i det sydlige Ukraine.

Byen er et mål for russiske bombninger, da den har en central placering mellem Krim-halvøen og den største havneby ud til Sortehavet, Odessa. En militærbarak i byen var ligeledes mål for flere russiske angreb i ugen. Tabstallet kendes endnu ikke, men ifølge BBC frygtes mange omkommet i angrebene.

Kyiv

En lærer fra Ukraines hovedstad Kyiv ser på de ejendele, hun har tilbage, efter hendes hus er blevet jævnet med jorden under et angreb på byen.

De ukrainske tropper holder fortsat stand i hovedstaden, selvom mange havde forventet, at hovedstaden ville blive indtaget på få dage.

Mariupol

To børn gynger og leger foran et bombet lejlighedskompleks i havnebyen Mariupol. Byen har været et helt centralt mål for russerne under invasionen af flere årsager.

Først og fremmest fordi Mariupol ligger i regionen Donetsk, der er en af de to udbryderrepublikker, som Rusland anerkender som selvstændige. Omkring 350.000 indbyggere menes stadig at være tilbage i den sønderbombede by, der ifølge flere nødhjælpsorganisationer fortsat er uden vand, mad, elektricitet og med mangelfuld forbindelse til omverdenen.

Chernihiv

Satellitbilleder viser bombningen af en oliebeholdning i byen Chernihiv i det nordlige Ukraine.

Byen har tidligere meldt om talrige civile tab.

Kyiv

Shoppingcentret Retroville, der lå i en beboelsesområde i Kyiv blev ramt af et missil sent søndag i et voldsomt angreb, der kostede otte mennesker livet. Mediet Kyiv Independant kaldte angrebet for et af de mest voldsomme i hovedstaden hidtil. Et stort sportsanlæg tæt ved centret blev også ødelagt i angrebet.

Ifølge The Guardian blev området omkring centret brugt til militære formål.

Przemysl

Kvinder og børn fotograferet på togstationen i den polske by Przemysl tæt ved grænsen til Ukraine.

I ugens løb er antallet af flygtninge fra Ukraine rundet 3,6 millioner. Over 2,1 millioner af disser er flygtet til nabolandet Polen.