Nyheder

Konservativ Ungdom omgør beslutning om at udelukke LGBT'ere

Beslutningen om at udelukke medlemmer af LGBT+ fra politisk ungdomsorganisation har vakt stor vrede.

Forretningsudvalget i Konservativ Ungdom (KU) havde på et møde besluttet, at det ikke fremover skal være muligt at være medlem af KU og LGBT+ på samme tid. LGBT+ er en politisk organisation for homoseksuelle, biseksuelle, transpersoner og andre kønsminoriteter.

Men den beslutning er allerede blevet trukket tilbage. Det oplyser De Konservative til Ritzau.

Den oprindelige beslutning har skabt stor vrede. Blandt andre har Anders Storgaard, som er tidligere landsformand for Konservativ Ungdom, i protest meldt sig ind i LGBT+.

- For mig at se er det et signal til de medlemmer, vi har af LGBT+, og det vil jeg ikke finde mig i. Derfor har jeg besluttet mig at melde mig ind i LGBT+, og så må de smide mig ud som tidligere landsformand, lød det fra Anders Storgaard på Twitter, kort inden beslutningen blev trukket tilbage.

Mente, organisation var i modstrid med politisk program

Et flertal i KU's forretningsudvalg traf i første omgang beslutningen, fordi udvalget mente, at LGBT+ er i modstrid med ungdomsorganisationens politiske program.

Derfor mente flertallet ikke, at det var foreneligt med et KU-medlemskab også at være medlem af LGBT+.

Beslutningen blev ifølge flere medier truffet den 5. marts. Mediet 24syv har set referatet fra forretningsudvalgsmødet, hvor det fremgår, at fem ud af syv stemte for. Heriblandt formanden Magnus von Dreiager.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra KU-formanden.

Konservativ Ungdom holder landsråd i weekenden på Lolland, hvor 300 medlemmer af KU mødes.