Nyheder

Dagens nyheder 20. marts

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Belgiske mænd havde været på natklub, inden de dræbte seks og sårede 26

Seks personer har mistet livet, efter at en bil i høj fart kørte ind i en folkemængde i det sydvestlige Belgien tidligt søndag morgen. 26 personer er kommet alvorligt til skade, og 10 meldes søndag aften fortsat i livsfare. To personer er anholdt, men ifølge politiet udelukkes det, at det kan handle om terror. De to havde været på en natklub, inden de kørte ind i menneskemængden.

Danfoss sætter navn på ny bestyrelsesformand

Danfoss sætter nu navn på Jørgen Mads Clausens afløser som bestyrelsesformand. Den nye formand bliver den jyske industrimand Jens Bjerg Sørensen. Han er i dag næstformand i Danfoss’ bestyrelse og har siden 2000 været øverste chef i den børsnoteret virksomhedsgruppe Schouw & Co. i Aarhus. Det skriver Avisen Danmark.

USA anklager Myanmar for folkemord

Efter længere tid er rohingyaer flygtet ud af Myanmar i hundredtusindvis, fordi de risikerer forfølgelse, vold og drab, hvis de bliver. Derfor anklager USA nu officielt Myanmar og dets hær for folkemord, skriver Reuters. Rohingyaer er et minoritetsfolk, der fortrinsvis består af muslimer. De har boet i området, der i dag hedder Myanmar i flere hundrede år, men anses af styret som værende ulovlige indvandrere. FN har tidligere kaldt situationen i Myanmar for etnisk udrensning.

23-årig overtager plads som folketingskandidat i Nordjylland

Den 23-årige sygeplejerske Nana Thillemann Harring afløser Bent Bøgsted som Dansk Folkepartis folketingskandidat i Frederikshavn-kredsen. Det står klart efter et opstillingsmøde søndag, skriver TV 2 Nord. Valget stod mellem tre medlemmer, og efter en ekstra stemmerunde løb Nana Thillemann Harring med sejren.

Dement kvinde savnes i Hellerup

En dement kvinde savnes, efter at hun omkring kl. 15.15 søndag har forladt en adresse på Niels Andersens Vej i Hellerup. Det skriver Nordsjællands Politi på Twitter. Kvinden er 76 år gammel og 167 cm. høj med langt mørkt/gråt hår. Hun bærer sandsynligvis briller, sort North Face-jakke, sorte joggingbukser og grønne crooks.

Fly nødlandet ved Ringsted - ligger på hovedet

Et lille sportsfly er søndag eftermiddag nødlandet syd for Ringsted nær Almstoftevej. To personer - en mand og en kvinde - befandt sig om bord på flyet. De er tilsyneladende begge sluppet med mindre skader. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

750.000 ortodokse jøder deltager i samme begravelse

Et hav af mænd med brede hatteskygger og sorte jakkesæt udgør den største folkemængde i Israels historie. Det skønnes, at 750.000 ortodokse jøder søndag har deltaget i begravelsen af den indflydelsesrige rabbiner Chaim Kanievsky i byen Bnei Brak tæt ved Tel Aviv. Rabbineren, der var født i Hviderusland, var kendt som "toraens prins". Han blev 94 år.

Shanghai lukker ned grundet coronavirus

Det seneste døgn har Kina, hvori der bor 1,4 mia. mennesker, rapporteret om 1656 smittede med coronavirus. Nogle af disse befinder sig i Shanghai, der som konsekens har fået lukket sine skoler, mens mange borgere er underlagt benhårde isolationskrav. Det skriver Reuters. Senest er også Shanghai Disney Resort tvunget til at lukke grundet coronavirus.

Mindst en dræbt og 24 sårede ved skyderi under amerikansk biludstilling

Lørdag aften amerikansk tid skød en eller flere personer mod en tæt menneskemængde under en biludstilling i Arkansas, USA. Det skriver nyhedsbureauet AP. Ifølge politiet er mindst en person dræbt, mens mindst 24 er sårede. Én person er foreløbigt i politiets varetægt.

SF har fået et nyt internationalt navn

På SF's landsmøde i Kolding har medlemmerne stemt for et ændringsforslag, så det tilføjes i første paragraf i 'SF's love', at det internationale partinavn er Green Left.

TDC-bygning i brand: Sydjylland kan være uden internet

Hele Sydjylland kan lige nu mangle tv-, internet- og telefonforbindelse. Det oplyser Trekantområdets Brandvæsen på Twitter. Problemet skyldes, at der er opstået brand i en TDC-bygning i Kolding. Røgudviklingen fra branden er blevet mindre, men Sydøstjyllands Politi opfordrer borgere til at holde sig inden døre og lukke både døre og vinduer.

Mand fængslet for to voldtægter natten til lørdag

En 32-årig mand er blevet varetægtsfængslet i foreløbigt 23 dage for blandt andet at have begået to voldtægter i København natten til lørdag. Det oplyser anklageren ved Københavns Politi ifølge Ritzau. Manden nægter sig skyldig i anklagerne om voldtægt, men erkender et røveri.

Yngre mand fundet død efter brand

En mand i begyndelsen af 30'erne er søndag formiddag fundet død efter en voldsom brand på en gård i Aarup på Vestfyn. Det oplyser Fyns Politi til Ritzau. De pårørende er underrettet.

Tribune kollapset i Indien

Mindst 225 personer kom til skade, heraf 6 alvorligt, da en tribune lørdag kollapsede under en fodboldkamp i Indien. Det siger den lokale politichef ifølge nyhedsbureuaet dpa.

Gruppe påkørt af bil i Belgien – fire dræbt

Fire personer, heriblandt et barn, har mistet livet, efter at en bil søndag morgen kørte ind i en gruppe på omkring 20 mennesker på vej til et karneval i den belgiske by Strépy-Bracquegnies. Det siger borgmesteren ifølge avisen Het Nieuwsblad.

Planteskole i flammer

En brand på en planteskole i Vejen udviklede sig i nat "forholdsvis voldsomt" og brændte igennem taget. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau. Branden er nu slukket, og der er ingen tilskadekomne.

Mand fløjet til hospitalet efter brand

En 43-årig mand er natten til søndag fløjet til Rigshospitalet med alvorlige forbrændinger efter en villabrand i den nordjyske by Terndrup. Det oplyser Nordjyllands Politi til Nordjyske.

Op mod ti personer såret af skud ved biludstilling i USA

Op mod ti personer blev lørdag aften ramt af skud uden for en biludstilling i den amerikanske delstat Arkansas. Det oplyser delstatspolitiet i Arkansas ifølge AP.