Nyheder

Dagens nyheder 14. marts 2022

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

73-årig kvinde efterlyses på Sydsjælland

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser en 73-årig kvinde, der er forsvundet i området omkring Karrebæksminde på Sydsjælland. Det oplyser politiet på Twitter. Kvinden er omtrent 170 cm høj, lyshåret og iført en mørk hættetrøje. Politiet har indsat hunde, en drone og en helikopter til at bistå med eftersøgningen.

Mand fundet død i voldgrav ved Ribe

En mand er mandag aften fundet død i en voldgrav ved Slotsbanken i Ribe. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Politiet har identificeret den afdøde som værende en 43-årig mand, som de tidligere har efterlyst. Der er intet, der tyder på en forbrydelse, og de pårørende er underrettet.

Amerikansk politi jagter formodet morder på hjemløse

Politiet i de amerikanske storbyer New York og Washington jagter i øjeblikket en person, som mistænkes for at stå bag en stribe angreb mod hjemløse. Det skriver The New York Times. Manden skal have skudt og dræbt to hjemløse og såret yderligere tre. Han er angiveligt gået efter ofrene, mens de sov på gaden.

22-årig mand forsvundet efter bytur i København

Københavns Politi efterlyser en 22-årig mand ved navn Jonas, der er forsvundet sporløst efter en bytur i København. Det skriver politiet på Twitter.

Opdateret 15. marts kl. 16.07: Jonas er fundet død på Østerbro i København.

Mand fundet død i Helsingør havn - formodentlig forsvundet 16-årig

En mand er mandag eftermiddag fundet død i vandet i Helsingør Nordhavn. Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse. Politiet har en klar formodning om, at der er tale om den 16-årige unge mand, der natten til lørdag forsvand efter en bytur i Helsingør. Identiteten skal dog fastslås gennem undersøgelser i den nære fremtid. Politiet antager, at der er tale om "en tragisk hændelse" og ikke en forbrydelse.

Peru stiller præsident for rigsret

Perus kongres har vedtaget, at præsident Pedro Castillo skal stille for en rigsret. Det skriver Reuters. Præsidenten kæmper med lav popularitet og anklager om korruption. 76 stemte for rigsretten, men det kræver 87 stemmer, hvis Castillo skal fjernes fra præsidentposten.

Cyklister i nødsporet på midtjysk motorvej

Der er cyklister i nødsporet Midtjyske Motorvej mellem rasteplads Søby Ø og motorvejskryds Herning Syd. Det oplyser Vejdirektoratet. Politiet er underrettet.

Regeringen præsenterer udspil til ny sundhedsreform tirsdag

Regeringen vil præsentere sit udspil til en sundhedsreform tirsdag kl. 17. Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. Sundhedsminister Magnus Heunicke præsenterer reformen på Rigshospitalet i København.

Nordlys bliver synligt over Danmark den kommende nat

Det bliver muligt at se nordlys fra dansk jord i nat. Og muligheden er der for folk over hele landet, fortæller Kristian Pagh Nielsen, der arbejder ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Det skriver Ritzau. Det er endnu ikke muligt at sige, hvilket tidsrum det bliver muligt at se nordlyset i.

Danmarks forbrug af naturgas er det laveste siden 1990

I en længere årrække har det danske forbrug af naturgas været dalende. I 2020 fortsatte forbruget med at falde, så det nåede det laveste niveau siden 1990. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. Naturgas er en af flere energikilder, som ligger til grund for det danske energiforbrug.

Østjyske Motorvej spærret helt i sydgående retning til klokken 16

To efterfølgende uheld på E45 Østjyske Motorvej til Hedensted har spærret helt for trafikken i sydgående retning. Arbejdet har været i gang siden 10.30, og trafikken forventes først genoptaget tidligst klokken 16. Det oplyser Thomas Kiær, der er vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, til Ritzau. 

Hundredvis af flyvninger aflyst i store internationale lufthavne i Tyskland

Hundredvis af flyvninger er blevet aflyst i store internationale lufthavne i Tyskland, skriver Reuters og det tyske nyhedsbureau DPA. Det sker, efter at personalet i sikkerhedskontrollen og baggagemedarbejdere har indledt arbejdsnedlæggelse mandag på grund af faldende lønninger og arbejdsforhold. Blandt andet har lufthavnen i Düsseldorf indtil videre aflyst 160 flyvninger, mens mange passagerer i Berlin er strandet.

EU klar til optagelsesforhandlinger med Nordmakedonien og Albanien

EU's udenrigschef, Josep Borrell, siger, at Nordmakedonien og Albanien er parat til at indlede optagelsesforhandlinger med EU. Ifølge Ritzau siger han, at formelle optagelsesforhandlinger med Nordmakedonien og Albanien vil blive indledt hurtigst muligt.

E45 er spærret i sydgående retning

Der er sket et uheld på E45 Østjyske Motorvej i sydgående retning mellem afkørsel 58 Hedensted og 59 Hornstrup. Vejen er på nuværende tidspunkt spærret, oplyser Vejdirektoratet på Twitter.

Østjyske motorvej er åben igen

Vejdirektoratet skriver på Twitter, at Østjyske motorvej igen er åben i sydgående retning ved Vejle. Dog skal bilister stadig forvente kø, lyder det.

Danske vacciner er sendt afsted mod Polen

En dansk donation af 133.145 vacciner er mandag blevet sendt afsted fra Statens Serum Institut (SSI) mod Polen, oplyser SSI i en pressemeddelelse. Vaccinerne skal bruges til ukrainske flygtninge.

EU-ministre er enige om 40 procent kvinder i bestyrelser

De 27 EU-medlemslandes ministre er enige om en generel indstilling til forslaget om kønsbalance i bestyrelser i børsnoterede selskaber. Målet med forslaget er at sikre en mere ligelig fordeling af køn i bestyrelser i børsnoterede selskaber, skriver Ritzau. Forslaget betyder, at børsnoterede selskaber inden 2027 skal tage skridt til at sikre, at mindst 40 procent af bestyrelsespladserne - når man undtager direktører - skal være besat af det underrepræsenterede køn.

Østjyske motorvej i sydgående retning er spærret efter uheld

Østjyske motorvej i sydgående retning er spærret ved frakørsel 60 Vejle N efter uheld, skriver Vejdirektoratet. Vejen forventes genåbnet omkring klokken 12.00.

Alle spor ved Langebro er igen åbne

To personer er nu taget ned fra bommene på Langebro i København, skriver politiet på Twitter. Alle spor er igen åbne.