Sammen for Ukraine

Store danske musiknavne på scenen til støttekoncert

Når DR og TV 2 går sammen om en støttekoncert for ofrene fra krigen i Ukraine, bliver det med nogle af de største danske musikere på scenen.

Under overskriften ’Sammen for Ukraine’ slår DR og TV 2 sig sammen om en større støttekoncert til fordel for krigen i Ukraines ofre.

Udover at en perlerække af danske musikere lørdag vil spille, vil der også være mulighed for at støtte krigens ofre via et samarbejde med en række større danske nødhjælpsorganisationer, der er aktivt til stede i og omkring Ukraine.

- Det er i alvorlige situationer som denne, at det er virkelig vigtigt at stå sammen for frihed og fællesskab, siger TV 2s kanalchef Dorthe Thirstrup og fortsætter:

- Sammen med DR vil vi gerne give danskerne muligheden for at gøre en forskel. Eksempelvis ved at samles om ønsket om fred eller ved helt konkret at bakke økonomisk op om nødhjælpsorganisationernes akutte arbejde.

Her er de musikere og sangere, der har sagt ja til at spille til koncerten.

Anne Linnet, Jonah Blacksmith, Hjalmer & Pauline, Carl Emil Petersen, Mads Langer, Marie Key, Coco O, Peter Sommer featuring Selina Gin, Dizzy Mizz Lizzy, Ida Laurberg, Saveus, Hugorm, Troels Gustavsen, Sanne Salomonsen, TV2 og Christopher har alle sagt ja til at optræde til støttekoncerten.

Fokus på krigens konsekvenser

Johannes Langkilde og Natasja Crone er værter, og de vil blandt andet fokusere på krigens konsekvenser, portrættere almindelige ukrainere og fortælle historier om danskernes mange initiativer til støtte for ofrene.

Derudover vil DR’s og TV 2s korrespondenter rapportere om situationen i Ukraine.

- Det bliver en aften, der kalder på fællesskab, eftertænksomhed, fred og håb, hvor Rådhuspladsen i København spilles op med fantastisk musik fra nogle af landets dygtige artister. Sammen sætter vi fokus på en forfærdig situation, der berører os alle, siger Dorthe Thirstrup, kanalchef for TV 2.

Sådan kan du støtte

Det er allerede nu muligt at støtte på tre forskellige måder. Man kan enten donere 150 kroner ved at sende en SMS med ‘HJÆLP’ til 1234, eller man kan donere et valgfrit beløb via MobilePay til 40 50 42.

Det er også muligt for både privatpersoner og virksomheder at donere større bidrag via hjemmesiden sammenforukraine.dk.

Følgende nødhjælpsorganisationer får del i det indsamlede beløb:

ADRA Danmark, Amnesty International Danmark, CARE Danmark, CARITAS Danmark, Dansk Folkehjælp, DRC Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, International Media Support, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Mission Øst, Oxfam Ibis, PlanBørnefonden, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne, UNHCR - FN's Flygtningeorganisation og UNICEF Danmark.

Om koncerten

Støttekoncerten foregår på Rådhuspladsen i København fra klokken 19.30 til cirka 21.15. Det er et åbent arrangement, og der er – så længe der er plads – åbent for alle, der har lyst til at støtte op om initiativet.

TV 2 opfordrer til, at man ikke ankommer i bil og henviser også til, at man ikke benytter metrostoppet 'Rådhuspladsen', men i stedet bruger en af de nærliggende stationer: Hovedbanegården, Gammel Strand, Kongens Nytorv eller Nørreport.

Vester Voldgade vil være spærret i området omkring Rådhuspladsen, samt kørsel ved Strøget, Farvergade og Lavendelstræde fra klokken 13.00.

TV 2 opfordrer derfor til, at man ankommer via Vester Voldgade. Ankommer man eksempelvis fra Hovedbanegården, skal man gå ud på Tietgensgade og bagom Glyptoteket for at komme ind på Vester Voldgade.

Er du ikke i København, har du alligevel mulighed for at opleve støttekoncerten. Det kan du gøre på DR 1, TV 2, TV 2 PLAY, DRTV eller ved at møde op ved storskærme rundt omkring i landet.

Her er der sat storskærme op følgende steder:

  • Aalborg - Pladsen foran Musikkens Hus

Lysoptog kl. 18.15 fra Nørresundby Torv til Musikkens Hus med ankomst klokken 19.10. Inden støttekoncerten vises på storskærm, vil der være velkomst og fællessang.

  • Aarhus - Parken foran Musikhuset

I Aarhus er der fra klokken 19.00 fællessang med Katrine Muff og et pigekor fra Aarhus Musikskole, inden støttekoncerten vises på storskærm klokken 19.30.

  • Esbjerg – Torvet

På Torvet i Esbjerg vil der være musikalske indslag og taler fra klokken 18, inden støttekoncerten vises på storskærm kl. 19.30.

  • Odense – Flakhaven

På Flakhaven vil der fra klokken 18.00-19.00 være musik, mens der klokken 19.00 er direkte studie fra TV 2 Fyn. Klokken 19.30 vises støttekoncerten på storskærm.

I forbindelse med støttekoncerten lørdag 12. marts udskydes TV 2s planlagte indsamlingsshow, ’Hjertegalla 2022’, der skulle have været sendt på TV 2 CHARLIE samme aften, til senere på året.