Hendes far forsvandt i 19 år, men så sendte han en mail

Efter at TV 2 gik på jagt efter hendes far, tikkede en mail ind. Læs her, hvad der er sket siden optagelserne.

Spoileralert: Indholdet af anden del af 'Som sunket i jorden' om den forsvundne familiefar Michael Lykke Baun afsløres i denne artikel.

Det startede som en helt almindelig dag. 22-årige Mia vågnede og gjorde, som hun plejede. Hun kiggede på sin telefon og åbnede de sædvanlige apps.

Og da hun kiggede i sin indbakke, var der en mail fra en Michael.

Mia skulle skynde sig på arbejde, så hun åbnede ikke mailen, men skimmede lige de få linjer, der var synlige.

Men på arbejde kunne hun ikke glemme mailen. Alligevel turde hun ikke åbne den.

For mailen var fra hendes forsvundne far.

I foråret 2003 forsvandt den 36-årige familiefar Michael Lykke Baun fra Nordsjælland.

Efter at han havde levet i skjul fra sin danske familie i næsten 20 år, lykkedes det journalister fra TV 2-programmet ’Som sunket i jorden’ at finde ham.

Havde skabt et nyt familieliv i USA

Det viste sig, at Michael Lykke Baun havde boet i USA i knap 20 år, hvor han levede et helt nyt liv. Med en ny kone og tre adoptivbørn.

Han havde ikke forestillet sig at blive fundet, og derfor var han også i første omgang i tvivl om, hvorvidt han overhovedet ville have kontakt til sin datter Mia hjemme i Danmark.

Han endte dog med at love tv-værten Kristian Bech, at han ville tage kontakt til hende, når han lige havde fået samlet sine tanker.

Kristian Bech rejste tilbage til Danmark og besøgte Mia med den nye viden. Med sig havde han også optagelserne af mødet med Mias far.

Men Michael Lykke Baun var kommet ham i forkøbet.

For et par dage inden havde Mia fået en mail fra sin far.

Var bange for at blive ked af det

Mia mødte ind på sit arbejde i Rema 1000 uden at have læst mailen.

På den ene side havde hun lyst til at gøre det med det samme. På den anden side var hun bange for, at der ville stå noget i mailen, som hun ville blive ked af.

Derfor aftalte hun med en god kollega, at hun skulle læse den først.

Så kunne kollegaen sige, om det var noget, som Mia ville blive ked af.

Kollegaen gav grønt lys og rakte Mia telefonen.

"Kære Mia

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal starte. Undskyld for at rende væk. Jeg føler ikke, at det er nok, men det er en start. Du har mange spørgsmål, og det forstår jeg godt. Det, jeg er ved at fortælle dig, har jeg ikke fortalt til nogen før. Du er den første.

For 20+ år siden var jeg depressed og fuld af anxiety. Jeg følte, at hele verden var imod mig, så jeg flygtede fra alting.

Jeg levede på en gård, hvor jeg gjorde rent, kogte mad, huggede brænde, slog græs og så videre. Tiden fløj, og jeg blev bange for at vende hjem til Danmark, fordi ingen kunne lide mig. Så jeg bosatte mig her i USA, hvor jeg har fundet en ny rytme og et nyt liv. Nu ved du, hvorfor jeg gjorde det, og jeg forlanger ikke, at du vil forstå."

Og det var så uvirkeligt, at Mia måtte læse mailen flere gange. På dagen blev det til ti gange, og i løbet af de efterfølgende dage blev det mange flere.

- Jeg har læst den 1000 gange, fordi jeg stadig ikke helt forstår, at han har skrevet til mig, siger Mia i tv-programmet ‘Som sunket i jorden’.

Hun fortæller også, at hun svarede ham, men ønsker at holde sit svar for sig selv.

Mailen sendte hun afsted i håb om at få mere at vide om sin far og hans forsvinden. Men for at passe på sig selv gjorde hun det uden at forvente det store.

Har vænnet sig til det nu

I dag er det cirka tre måneder siden, at Mia fik mailen fra sin far. Mia skrev tilbage og fortalte om sit liv og stillede flere spørgsmål til sin fars liv.

I dagene efter tjekkede hun sin indbakke hele tiden. Men efter en uge uden svar begyndte hun at tænkte, at der nok slet ikke ville komme noget retur fra hendes far.

Og efter tre måneders ventetid er håbet sluppet op.

- Så slutter det vel bare her, fortæller Mia.

Hun er skuffet, men også afklaret omkring, at hun ikke kan få mere fra sin far.

- Jeg har egentlig bare vænnet mig til det nu, siger hun.

Hun ved godt, at hun kan søge billeder, information og kontaktinfo frem på sin far ved et par enkelte klik på internettet. Men hun har indtil videre ikke gjort det.

Hun har ikke haft lyst til at snage i hans nye liv, når han ikke ønsker at have noget med hende at gøre.

Og hun har slet ikke lyst til at ringe til ham, selvom hans direkte telefonnummer står på hans hjemmeside.

- Hvad skulle jeg sige til ham? spørger hun lidt opgivende.

I stedet har hun valgt at respektere, at han ikke vil have kontakt med hende. Og indtil videre går det faktisk godt med det valg.

- Nu har jeg levet uden ham i så mange år, så kan jeg også sagtens fortsætte med det, siger hun.

Og hun har faktisk fået det, som hun havde allermest brug for. Nemlig en afklaring, der kunne hjælpe hende med at få sat det sidste punktum.

- Det har jeg fået nu. Nu ved jeg, hvor han er henne. Og hvis folk i dag spørger mig, hvor min far er, kan jeg svare, at han er forsvundet, men er fundet i USA, siger hun.

Du kan se ‘Som sunket i jorden’ tirsdag klokken 20.00 på TV 2 eller allerede nu på TV 2 PLAY.