Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus 15. januar

Her får du seneste nyt om coronavirus i Danmark og verden.

Du kan se de seneste coronatal her

Flere tusinde på gaden i Frankrig i protest mod restriktioner

Gaderne i flere franske byer har lørdag været fyldt med demonstranter. Det er blandt andet en række kommende restriktioner møntet på uvaccienrede, der har fået folk til at protestere. 

Det skriver The Guardian. 

Det franske parlament vil lave coronapasset om til et vaccinepas, således at man udelukkende kan få adgang til barer, restauranter og lignende, hvis man er vaccineret. 

Rekordhøj smitte i flere lande

Omikron-smitten raser i det meste af verden, og flere lande rammer rekordhøje smitteniveauer i disse dage. 

I Peru, Argnetina, Mexico og på Filipinerne er der lørdag slået smitterekord. Eksempelvis blev 139.853 konstateret smittet i Argentina. 

I Danmark er smitten også høj. Lørdag blev 25.034 konstateret smittet. Rekorden er over 28.283, som blev registreret 5. januar. 

Markant nedgang i smitten i Storbritannien

Efter uger med rekordhøje smittetal i Storbritannien, er smitten faldet markant de seneste syv dag. Konkret er der tale om en nedgang på 33 procent i forhold til sidste uge. 

Lørdag er der konstateret 81.713 tilfælde med coronavirus. 

Storbritannien var det første EU-land, der registrerede Omikron-varianten, som hurtigt blev den dominerende. 

Med få uger til vinter-OL melder Beijing om første lokale Omikron-tilfælde

Mens coronavarianten Omikron er ved at udkonkurrere Delta som den dominerende variant verden over, har myndighederne i Kinas hovedstad Beijing først nu registreret et lokalt overført smittetilfælde med omikron i millionbyen.

Sådan lød det tidligere lørdag fra en embedsmand fra byens myndighed for sygdomsbekæmpelse, Pang Xinghuo, på en pressekonference. Det skriver Reuters.

Meldingen kommer bare få uger før, Kina skal være vært for vinter-OL. Legene starter 4. februar. 

Også i andre kinesiske byer er smitten med Omikron-varianten de seneste dage begyndt at sprede sig. 

Omikron spreder sig i Kina – by lukket af

Der er opdaget mindst syv tilfælde af Omikron i den kinesiske millionby Zhuhai. Derfor er indbyggerne blevet bedt om ikke at forlade byen, og alle busruter er eksempelvis indstillet. De syv tilfælde blev opdaget, fordi der blev indført massetestning i byen efter smitteudbrud i nabobyen Zhongshan.

Yderligere 25.034 coronatilfælde – indlæggelsestal falder

Det seneste døgn er der registreret yderligere 25.034 tilfælde med corona. Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI) lørdag. Ud af de 25.034 smittetilfælde er 1644 reinfektioner. Det vil sige, at der er tale om en person, som før har været smittet med corona. De 25.034 coronatilfælde er fundet blandt 223.342 pcr-prøver. Det er de test, hvor man podes i svælget.

Skal du på skiferie? Nu er rejsevejledning opdateret

Udenrigsministeriet har lørdag opdateret rejsevejledningen for Østrig midt i højsæsonen for skiferier. På et væsentligt punkt har Østrig strammet reglerne for indrejse. Har man for nylig overstået en smitte med corona, har man kunnet fremvise en lægeerklæring, der giver udsagn om, at man har overstået smitten. Smitten kan nemlig i noget tid efter ses på en coronatest, men lægeerklæringen er nu ikke længere gyldig. 

Youtube suspenderer Fox News-vært for misinformation

Videostreaming-siden Youtube har valgt at midlertidigt bandlyse den højreorienterede tv-vært Dan Bonginos kanal på siden. Det skriver Forbes. Platformen mener, at Bongino har spredt misinformation, når han blandt andet har kaldt mundbind for "ubrugelige" til at mindske smittespredningen. Dette er den første af tre mulige advarsler, inden en fuld bandlysning ifølge Youtubes retningslinjer. 

Jannick Green tester positiv efter ankomsten til Ungarn

Jannick Green må tilbage i isolation, da han igen har afgivet en positiv coronaprøve. Målmanden indgav prøven efter sin ankomst til Danmarks EM-lejr i Ungarn, skriver Dansk Håndbold Forbund (DHF) på deres hjemmeside. Jannick Green testede første gang positiv i begyndelsen af januar. 

Kommune har nået hidtil uset smitterekord

I Glostrup har smitten fredag slået landsrekord. Kommunen har lige nu et incidenstal 3.634 smittede pr. 100.000 indbygger de sidste syv dage, viser tal fra Statens Serum Institut. Det svarer til én smittet pr. 27,52 borger, hvilket er det højeste smitteniveau, der nogensinde er målt i en dansk kommune under hele coronaepidemien. Det skriver B.T. 

Undervariant af Omikron vinder frem i Danmark

Allerede nu er der en undervariant af Omikron i vækst i Danmark, og den undrer forskerne på Statens Serum Institut (SSI). Undervarianten omtales foreløbigt som BA2. Den dominerende og kendte variant af Omikron - den som har overtaget epidemien i Danmark og resten af verden - omtales BA1, skriver Ritzau.

Polske coronarådgivere siger op på stribe

Polske coronarådgivere til landets regering har sagt op på stribe på grund af bekymringer om, at regeringen ikke retter sig efter videnskab. Det skriver The Guardian. Mere end to tredjedele af bestyrelsen, der rådgiver regeringen, har sagt op med henvisning til, at regeringen ikke har gjort nok for at inddæmme smitten i efteråret. 

USA opfordrer til at bruge sikrere mundbind mod corona

USA opfordrer alle amerikanere til at bruge to bestemte typer mundbind, der skulle være sikrere end almindelige mundbind mod coronavirus.

Mundbindene af typerne N95 og KN95 bruges oftest af sundhedspersonale og anses for at være bedre til at filtrere virus fra luften.

De har tidligere været en mangelvare i USA, og derfor har de været forbeholdt de ansatte i sundhedsvæsenet.

Men USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) anbefaler nu, at alle bruger dem.