Nyheder

Dagens nyheder 15. januar

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Fire holdes som gidsler i synagoge - gerningsmand vil have terrordømt søster løsladt

Fire personer holdes lige nu som gidsler i en synagoge i Colleyville i Texas. Ifølge ABC News er gerningsmanden bror til en terrordømt kvinde, der afsoner en dom på 86 år. Han kræver, at søsteren bliver løsladt til gengæld for gidslerne. Desuden oplyser manden, at han har placeret bomber forskellige steder. 

Dansk dartspiller skriver historie

Danske Vladimir Andersen skal i de kommende to år slås med nogle af de bedste dartspillere i verden. Han har således som den første dansker nogensinde sikret sig et tourkort til PDC Pro Tour, som er organiseret af Professional Darts Corporation (PDC). Det skriver mediet dartnyheder.dk.

Bevæbnet mand har taget flere gidsler i synagoge i Texas

En bevæbnet mand har taget flere personer som gidsel i en synagoge i  Colleyville i Texas. Det skriver Reuters. Politiet er massivt til stede ved synagogen, og forhandlere prøver at få kontakt til gerningsmanden. Det lokale politi opfordrer på Twitter til, at alle holder sig væk fra området. Undervejs blev noget af gidseltagningen livestreamet på Facebook, da synagogen i forvejen var i gang med at optage et arrangement. Det skriver Forth Worth Star-Telegram og New York Post.

Ukraine mistænker hviderussisk gruppe for stort cyberangreb

Det var en hackergruppe med forbindelse til Hvideruslands efterretningstjeneste, som stod bag et cyberangreb mod Ukraine fredag. Det er vurderingen fra Ukraine. Det siger Serhij Demedjuk, afdelingschef ved landets nationale sikkerheds- og forsvarsråd, lørdag.

Over 100 både i demonstration mod Lynetteholm

Københavns Havm var lørdag fyldt med op mod 100 både. De demonstrerede mod dumpningen af slam i Køge Bugt som konsekvens af det gigantiske anlægsbyggeri Lynetteholm i Københavns Havn. Demonstranterne frygter for havmiljøet, skriver TV2 Lorry. 

Vulkanudbrud kan betyde tre meter høje bølger i Japan

Der er risiko for op mod tre meter høje bølger i Japan som følge af vulkanudbrud nær Tonga i Polynesien. Det melder Japans Meteorologiske Agentur ifølge nyhedsbureauet AFP. Det er desuden udsent tsunami-varsel flere steder i Japan, skriver CNN

225 har mistet livet under voldelige sammenstød i Kasakhstan

225 personer er døde i forbindelse med optøjer i Kasakhstan over de seneste to uger. Det oplyser Serik Sjalabajev, chef for retsforfølgelse ved anklagerkontoret, ved en orientering lørdag. Af de 225 døde er de fleste demonstranter, som har protesteret mod regeringen. 

Tsunami-varsel udsendt for hele USA's vestkyst

Der er lørdag udsendt varsel om tsunami for hele USA's vestkyst fra Californien til Alaska. Årsagen er et stort vulkanudbrud nær østaten Tonga i Oceanien. Tsunami-bølger har allerede ført til mindre oversvømmelser på Hawaii, en delstat i USA. 

Nær påkørt af spritbilist – politiet efterlyser vidne

En mandlig billist måtte lørdag eftermiddag undvige en spritbilist, der kørte ud foran ham i et kryds i Odense-bydelen Bellinge. Det skriver Fyns Politi på Twitter, der i den forbindelse efterlyser manden, der nær blev påkørt.

Mand fængslet efter større politiaktion

En 29-årig mand er fængslet i foreløbig 11 dage efter en større politiaktion fredag, hvor politiet affyrede skud. Det har Københavns Byret besluttet lørdag. Ifølge Ritzaus oplysninger drejer sigtelsen sig om besiddelse af skydevåben. 

Løkke ser sigtelse af Claus Hjort som en overreaktion

Den tidligere Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussen føler, at der er tale om en overreaktion, når politiet har sigtet V-profil Claus Hjort Frederiksen for at have delt statshemmeligheder. Det siger han i et interview med P1 Morgen. 

Enorm pukkel af køreprøver høvlet væk på tre måneder

Bunken af ventende køreprøver har længe været enorm, men det er lykkedes Færdselsstyrelsen at afvikle over 100.000 prøver på tre måneder. Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse. Styrelsen overtog ansvaret for kørekortområdet 1. oktober sidste år, hvor over 42.700 elever stod i kø til en teoriprøve eller praktisk prøve.

Flere stukket ned undervejs til eksamen i Tokyo

Adskillige studerende, som var på vej til en eksamen på Tokyos prestigefyldte universitet, blev lørdag såret ved et knivoverfald. Det skriver nyhedsbureauet AFP. En 17-årig studerende blev anholdt ved universitetets port. Han er mistænkt for at have udført angrebet. Ofrene var en 18-årig dreng, en 17-årig pige og en 72-årig mand.

Fredag skød politiet i København – lørdag skal sagen for retten

En anholdt fra politiaktion på Islands Brygge i København fredag bliver lørdag formiddag stillet for en dommer i Københavns Byret. Ifølge Ritzau drejer sigtelsen sig om skydevåben. Ved politiaktionen affyrede politiet skud mod et vindue.

Flyvende genstande observeret over flere svenske atomkraftværker

En ukendt drone er blevet observeret over det svenske atomkraftværk Forsmark, som ligger omkring 140 kilometer nord for Stockholm. Sveriges politi har også oplysninger om, at en flyvende genstande har fløjet over atomkraftværker i Ringhals, Oskarshamn og Barsebäck. Det skriver TT.

Vulkanudbrud udløser tsunamivarsel i Stillehavet

Et undersøisk vulkanudbrud i Stillehavet har udløst et tsunamivarsel for hele ø-nationen Tonga. Derudover er der også udsendt tsunamivarsel for Samoa og New Zealand.

Boris Johnson beordrede alle til at blive hjemme – og rejste selv

Under den første hårde coronanedlukning i Storbritannien var briterne beordret til kun at rejse uden for deres eget hjem, hvis det var absolut nødvendigt. I samme periode rejste han dog selv flere gange mellem sin embedsbolig i Downing Street i London til sit andet hjem i Chequers. Det skriver The Independent.

Nye påstande om vinfester i embedsbolig rammer Boris Johnson

Nye beskyldninger om brud på coronareglerne i den britiske embedsbolig på Downing Street rammer igen premierminister Boris Johnson. Premierministeren undskyldte over for den britiske kongefamilie efter to fester i embedsboligen dagen før prins Philips begravelse. Nu er der dukket flere påstande op om regelmæssige sammenkomster med vin om fredagen, mens coronarestriktionerne var gældende.

Claus Hjort-sigtelse vækker opsigt i udenlandske medier

Verdens øjne har for alvor rettet sig mod Danmark, efter at dansk politi har sigtet tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at røbe eller videregive statshemmeligheder. Både CNN, Bloomberg, BBC og AFP.

Politi vil tjekke Baldwins telefon efter dødsulykke på filmset

Skuespiller Alec Baldwin har afleveret sin telefon til amerikansk politi som en del af efterforskningen i forbindelse med en filmfotografs død på et filmset i oktober. Overdragelsen skete i delstaten New York, hvor skuespilleren har hjemme. Baldwin rettede en rekvisitpistol mod en filmfotograf, da den gik af og ramte hende.