Dronning i 50 år

Hun har leveret fire gravhunde til kongehuset – Krone 1 kom forbi ved mørkets frembrud

Lis Christensen har besøgt Dronningen på både Amalienborg, Gråsten Slot og Fredensborg Slot.

Lis Christensen gik og ventede og ventede. Hun havde sagt, at hun var hjemme hele dagen, men først ved mørkets frembrud trillede en bil ind på kennelen.

Og først her gik det op for den i dag 82-årige kennelejer, hvorfor besøget havde trukket ud.

Denne aften var det nemlig Krone 1, der holdt i indkørslen.

- Prins Henrik havde en tæve, Evita, som han gerne ville have hvalpe på, og jeg blev så anbefalet af en eksteriørdommer, fordi jeg havde en rigtig god hund, forklarer Lis Christensen i ’Go’ morgen Danmark’.

Den aften på Fyn var det prinsens chauffør, der kom for at se på hunden, men siden har forholdet mellem Lis Christensen og dronning Margrethe udviklet sig.

I alt har hun leveret fire hunde til dronningen, der er kendt som et stort hundemenneske.

Hunde siden 1970

Fredag 14. januar 2022 er det 50 år siden, at dronningen blev regent, og i den tid har hun vist mange forskellige sider af sig selv.

Følg dronningens 50-års regeringsjubilæum på TV 2

I anledning af dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum sender TV 2 live fredag 14. januar fra tidlig morgen til klokken 13.05.

Natasja Crone og Troels Mylenberg sidder klar i studiet til at guide dig igennem formiddagen med en række gæster og paneldeltagere, når dronningen og hendes familie deltage i enkelte officielle begivenheder i anledning af jubilæet. 

Klokken 09.30 deltager dronning Margrethe og kronprins Frederik i statsråd på Christiansborg Slot.

Klokken 10.00 deltager dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte i Folketingets officielle markering af dronningens jubilæum

Klokken 12.00 vil dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte lægge en krans på kong Frederik og dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke i anledning af kongens dødsdag.

Følg det hele på TV 2 og tv2.dk

Blandt andet har hun og prins Henrik gennem mange år været kendt som hundemennesker, og det var også allerede i 1970, at de fik deres første hund Souris.

Siden har parret haft 16 hunde, hvoraf de fleste har været gravhunde. Glæden ved hunde ses også hos deres børn og børnebørn, som ofte optræder med hunde på officielle billeder.

Dronningens nuværende hund hedder Tilia og var oprindelig prins Henriks hund.

Den blev blandt andet vist frem på årsdagen for Christian 10.s fødsel i september sidste år, hvor den foran pressen fulgte dronning Margrethe til bords til en større fejringsmiddag, hvilket kongefamilien efterfølgende delte på de sociale medier.

Før Tilia havde dronningen gravhunden Helike, som blev aflivet i efteråret 2018. Dengang udtrykte hun, at det var en hård afsked med hunden, som blev 12 år.

Seks hvalpe i en taske

Siden Lis Christensen fik besøg af Krone 1 på kennelen, har forholdet til dronning Margrethe udviklet sig.

Hun har besøgt kongefamilien på både Amalienborg, Gråsten Slot og Fredensborg. Første gang havde Lis Christensen både fint tøj på kroppen og sommerfugle i maven, men det har ændret sig.

- De havde hverdagstøj på, og prinsen havde shorts på. Så efter det har jeg oftest bare haft cowboybukser på. Det er også det nemmeste, når hvalpene springer op ad en, forklarer hun.

Og det blev også tydeligt, at kemien mellem dem var afslappet, da dronningen havde bestilt en gravhund hos Lis Christensen.

Den havde valgt sit menneske

Lis Christensen, ejer af Kennel Adeltand

I en taske havde hun taget sit kuld med seks hvalpe med, og så kunne dronningen selv vælge sin hund.

- Dronningen havde lige fået opereret knæ, så hun sad i en sofa, men nede på gulvet lå prins Henrik, fordi alle hvalpene kravlede oven på ham, fortæller hun.

En af hvalpene på gulvet begyndte herefter at komme over til dronningen, og det gjorde valget lettere, lyder det.

- Så jeg sagde, at jeg synes, det skulle være den, for den havde valgt sit menneske.

Folkelig og varm

Lis Christensen beskriver dronning Margrethe som folkelig og varm.

Hun har altid haft en ligeværdig følelse, når hun har været sammen med dronningen, og det har føltes godt, lyder det.

- Man er trods alt ikke født ind på de bonede gulve, som de er, lyder det.

Se interviewet med Lis Christensen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY