Nyheder

Dagens nyheder 14. januar

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Over 2000 husstande uden strøm

Fredag aften har over 2000 husstande været ramt af strømafbrydelse i Varde-området. Det skriver Jydske Vestkysten. Afbrydelsen startede cirka 19.20. De fleste steder er strømmen tilbage, men enkelte husstande er stadig berørte.   

400.000 vacciner står til at blive skrottet

Langt de fleste forældre har ignoreret sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at vaccinere deres børn mod influenza. Derfor står op mod 400.000 børneinfluenza-vacciner nu til at blive skrottet. Det skriver Avisen Danmark. 

Dronningen overrasket med hemmelig middag

I anledning af sit 50-års regeringsjubilæum blev dronningen overrasket af den nærmeste familie med en hemmeligholdt middag i Christian VII’s Palæ på Amalienborg. Det skriver Kongehuset på sin Facebook-side.

Person omkommet i brand

En person er afgået ved døden i forbindelse med en brand på Psykiatrisk Center Sct. Hans på i Roskilde. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2. 

85-årige Berlusconi får opbakning fra højrefløj

Italiens højreorienterede partier har fredag givet deres opbakning til 85-årige Silvio Berlusconi som næste præsident. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Den tidligere premierminister ønsker at overtage posten fra Sergio Mattarella, der træder tilbage 3. februar efter syv år som præsident.

Novo Nordisk indgår forlig i sag om vildledende information

Novo Nordisk indgår forlig med en gruppe af aktionærer, der har sagsøgt selskabet for vildledende information til aktiemarkedet. Det skriver Novo Nordisk i en meddelelse. Erstatningskravet lød på 11,8 milliarder kroner for tab på aktier, men ifølge forliget skal selskabet ikke af med penge, fremgår det.

USA frygter russisk invasion af Ukraine

USA har information, der indikerer, at Rusland er ved at forberede en invasion af Ukraine. Det skriver CNN og Reuters, der begge citerer en anonym amerikansk embedsmand. 

Politi affyrer skud under anholdelse

I forbindelse med en anholdelse på Islands Brygge i København har politiet affyret skud mod en rude. Ingen blev ramt. Det oplyser Københavns Politi. Anholdelsen skete i forbindelse med en sag om trusler mellem to personer.  

Mand klemt ihjel under lift

En 74-årig mand er fredag middag omkommet i en arbejdsulykke i Vrå. Det bekræfter Nordjyllands Politi overfor Nordjyske. Manden var ved at reparere en bil, da han blev klemt under en lift og døde på stedet.

Ellemann sender tak til Karsten Lauritzen

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen sender på Facebook en tak til gruppeformand Karsten Lauritzen (V), der har valgt at forlade politik. "Tak for din kæmpe indsats for Venstre gennem mange, mange år", lyder det til Lauritzen, der stopper efter 15 år i politik. 

Venstre-profil forlader politik

Venstre-profil, gruppeformand og forhenværende skatteminister, Karsten Lauritzen, forlader politik til fordel for en stilling som direktør i Dansk Industri Transport. Det bekræfter Lauritzen på Facebook. 

Downing Street har undskyldt over for dronningen

Downing Street 10 har undskyldt over for den britiske dronning for at have holdt fest aftenen før prins Philips begravelse. Det siger en talsmand for premierminister Boris Johnson, der ikke selv var med til festen.

Claus Hjort bekræfter: Er sigtet efter straffeloven

Claus Hjort Frederiksen (V) bekræfter nu i en pressemeddelelse, at han er sigtet efter straffelovens paragraf 109 for - med Hjorts egne ord - at have "overtrådt grænserne for min ytringsfrihed". Han skriver, at han har ytret sig i en politisk sag og ikke har noget yderligere at tilføje, men understreger, at han aldrig kunne drømme om at foretage sig noget, som kunne "gøre skade på Danmark eller Danmarks interesser".

Kraftigt jordskælv rammer ud for Indonesiens kyst

Et jordskælv, der målte 6,6 på richterskalaen, er blevet registreret ud for kysten på den indonesiske ø Java. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Beboere i Indonesiens hovedstad, Jakarta, mærkede jordskælvet i en sådan grad, at mange flygtede ud af bygninger. Jordskælvet udløste ikke et tsunamivarsel i området.

Efterskoleelever i busuheld slap uden skader

200 danske skiturister fra en efterskole var tidligt fredag involveret i en trafikuheld i en bus. Nu bekræfter forstanderen på Skyum Idrætsefterskole, Svend Hagelskjær, til TV 2 Nord, at eleverne slap uden fysiske skader. Alle er imidlertid blevet tilbudt krisehjælp.

Såret mand bliver fremstillet i grundlovsforhør

En 58-årig mand, som natten til fredag blev skudt og såret af betjente fra Nordjyllands Politi, bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør. Han sigtes for trusler mod politiet, oplyser Nordjyllands Politi på Twitter.

Havvindmølle væltet

En 110 meter høj havvindemølle væltede onsdag sidst på eftermiddagen i Nysted Havvindmøllepark ud for Lolland. Det skriver Folketidende fredag formiddag. Søfartsstyrelsen har udsendt varsel til skibe i farvandet om at holde afstand til møllen, som ligger delvist under vandet.

Danskernes formue i aktiefonde krydser milliardmilepæl

Formuen i aktiefonde rettet mod private investorer har nu krydset 500 milliarder kroner, viser nye tal. De kommer fra Finans Danmark, der er brancheorganisation for den finansielle sektor ifølge Ritzau. Danskernes formue i aktiefonde rettet mod private steg sidste år med 111 milliarder kroner til 501 milliard kroner. Det meste af stigningen - 94 milliarder kroner - kan forklares med afkast på investeringerne.

Banedanmark varsler ændringer i weekendens S-tog-trafik

Den kommende weekend tager Banedanmark et nyt, digitalt signalsystem i brug i København, og det vil påvirke dele af S-togstrafikken. Det oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse. Der vil blive indsat togbusser mellem Åmarken og Valby til Svanemøllen lørdag klokken 01.30 til søndag klokken 18. Søndag vil der i perioden fra klokken 02 til 07 blive indsat togbusser mellem Åmarken og Valby til Klampenborg, Hillerød og Farum samt på Ringbanen mellem Hellerup og Ny Ellebjerg.

Facebook sagsøges for 20 milliarder kroner

Det britiske finanstilsyn, FCA, sagsøger Facebook for 3,2 milliarder dollar svarende til cirka 20,8 milliarder kroner. Det oplyser FCA’s seniorrådgiver Liza Lovdahl Gormsen ifølge Ritzau. Anklagen går på, at Facebook skulle have tjent milliarder på at afkræve værdifulde data af brugerne.