Coronavirus

Mette Frederiksen: - Det ser bedre ud, end vi havde frygtet

Venstre og Det Konservative Folkeparti opfordrer til lempelse af restriktioner forud for møde om coronasituationen onsdag eftermiddag.

På dagen, hvor børnene vender tilbage i skole, og Folketingets sundhedsordførere skal drøfte coronasituationen, giver statsminister Mette Frederiksen en status på Facebook.

- Det ser bedre ud, end vi kunne have frygtet, skriver hun.

Men hun skriver også, at Omikron-varianten er en udfordring for samfundet, og at den ikke må løbe løbsk. Derfor er det stadig nødvendigt at tale om restriktioner.

- Myndighederne overvejer løbende situationen, som også vil blive drøftet med Folketingets partier, skriver statsministeren.

SSI: Vi kan være tilbage ved 'normal' om to måneder

Mandag meldte Statens Serum Institut ud, at der er halvt så stor risiko for at blive indlagt, hvis man bliver smittet med Omikron-varianten, end hvis man bliver syg med Delta-varianten.

Faktisk kan Omikron blive en hjælper for os i kampen mod coronavirus, lød det fra faglig direktør i Statens Serum Insitut (SSI) Tyra Grove Krause i Go' morgen Danmark.

- Omikron er kommet for at blive, og den kommer til at give noget massiv smittespredning den kommende måned. Når det er ovre, står vi et bedre sted, end vi gjorde før, sagde Tyra Grove Krause.

Hun vurderede, at vi potentielt kan få vores 'normale' liv tilbage om to måneders tid.

Regeringen er ikke klar til at lempe restriktioner

Udmeldingen fra SSI fik både Venstre og Konservative til at opfordre til at genoverveje restriktionerne.

- Jeg synes, at det er rigtigt optimistiske toner, der kommer fra Statens Serum Institut, netop fordi det kommer fra Statens Serum Institut, der ellers er kendt for at være lidt forsigtige i de her sager, sagde Martin Geertsen, sundhedsordfører for Venstre, mandag til TV 2.

TV 2 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Mette Frederiksen. Men i Go' Morgen Danmark onsdag afviser Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff, at regeringen er parat til at lempe restriktionerne.

- Der er al mulig grund til optimisme, men jeg tror, vi skal vente med jubeloptimisme. Vi er stadig et kritisk sted, siger han.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mødes med sundhedsordførerne onsdag klokken 15.