Nyheder

Dagens nyheder 3. januar 2022

Livebloggen opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

55-årig dømt for dødstrusler mod Mette F. og samtlige podere

En 55-årig mand blev mandag idømt ni måneders ubetinget fængsel for dødstrusler i seks videoer på Facebook mod en lang række mennesker - lige fra statsminister Mette Frederiksen (S) og Søren Brostrøm til en togkonduktør, en præst og samtlige podere, pædagoger og ansatte i Kriminalforsorgen. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Apple skriver historie: Er nu 3000 milliarder dollar værd

Apple har mandag nået en stor milepæl, skriver Retuers. Der er medvind til selskabets aktie i mandagens handel, og det giver selskabet en markedsværdi på over tre billioner (3000 milliarder) dollar som det første selskab nogensinde. Det svarer til knap 19.650 milliarder kroner ifølge Marketwire.

Epsteins forlig offentliggjort - kvinde fik 3,3 millioner kroner

En domstol i New York har mandag offentligjort et forlig, som den skandaleramte afdøde rigmand Jeffrey Epstein indgik med Virginia Giuffre i 2009. Her var Epstein tiltalt for at have betalt hende og andre mindreårige for seksuelle ydelser. Aftalen siger blandt andet, at Giuffre skulle have omkring 3,3 millioner kroner. Det skriver Reuters.

Statsadvokat stævner Donald Trumps børn

Statsadvokaten i New York har stævnet tidligere præsident Donald Trumps voksne børn - Donald Trump Jr. og Ivanka Trump - i forbindelse med en strafferetlig undersøgelse af den tidligere præsidents forretningsaktiviteter. Det skriver The New York Times.

60.000 kalkuner skal aflives efter fund af fugleinfluenza

For anden gang i år er en stor kalkunfarm ramt af smitsom fugleinfluenza. Fugleinfluenzaen H5N1 er fundet på en farm ved Ruds Vedby nær Sorø på Sjælland, og 60.000 kalkuner skal nu aflives. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse mandag.

Amagermotorvejen åben igen

Afspærringen på Amagermotorvejen ved Centrumforbindelsen er nu ophævet, og strækningen er igen åben for trafik. Det skriver Københavns Politi på Twitter. Vejen blev spærret for anden gang mandag i forbindelse med et dødsfald.

Lærer dømt for samleje med elever

En lærer fra en specialskole i Holbæk er mandag dømt for at have haft samleje med unge kvinder, som var hans elever. Han er desuden dømt for blufærdighedskrænkelse. Dommen lyder på et år og ni måneders fængsel, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Brand i Sydafrikas parlament blusser op igen

En ødelæggende storbrand i Sydafrikas nationale parlament i Cape Town blussede op igen mandag - langt mere end et døgn efter der første gang blev slået alarm. "Brand- og redningstjenesten bekræfter, at branden i parlamentet er blusset op igen", siger en talsmand for storbyens brandvæsen ifølge Reuters.

Euforiserende vingummibamser kan være i omløb på Lolland

Vingummibamser, som indeholder THC, kan være i omløb på Lolland. Sådan advarer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, efter 271 vingummibamser indeholdende det euforiserende stof i cannabis er blevet beslaglagt fra en 60-årig mand fra Nakskov. Det skriver TV 2 Øst.

4000 migranter døde eller forsvundet på vej til Spanien sidste år

I 2021 døde eller forsvandt flere end 4000 migranter i forsøg på at nå til De Kanariske Øer eller til andre steder i Spanien, viser en opgørelse fra en privat menneskerettighedsgruppe mandag. Det er mere end dobbelt så mange som året før. Det skriver AFP.

Michelin-restaurant flytter til Grønland

Gourmetrestauranten Koks, der har to Michelin-stjerner, lukker på Færøerne og flytter i stedet til Grønland. Det oplyser restauranten på sin Facebook-side. Den nye restaurant kommer til at ligge i byen Ilimanaq på Grønlands vestside. Restauranten slår dørene op i sommeren 2022.

Motorvejsforlængelse spærret efter uheld

O2 fra Hillerød mod Tisvildeleje er spærret efter Herredsvejen på grund af et uheld. Det oplyser Vejdirektoratet. Politi og redningsmandskab er på stedet, og trafikken ledes fra ved Herredsvejen. Vejen forventes genåbnet i løbet af eftermiddagen.

Politi afspærrer igen motorvej efter ulykke

Københavns Politi afspærrer igen en del af Amagermotorvejen ved Centrumforbindelsen fra 15.30, skriver politiet på Twitter. Det sker i forbindelse med et mistænkeligt dødsfald mandag morgen. Afspærringen forventes at vare en time, og det vil ikke muligt at køre mod Amager derfra – men muligt at køre mod centrum.

Kendt Vietnam-korrespondent død

Journalist Henning Becker er død i en alder af 78 år, oplyser en af den afdøde journalists venner, Helle Bertram. Mange vil huske Henning Becker fra årene omkring 1975, hvor han som korrespondent i Vietnam reddede 204 børn ud af Saigon kort før byens kollaps og bragte dem til Danmark.

Stormagter lover stop for atomvåben og ingen atomkrig

Fem stormagter har givet hinanden et løfte om ikke at udvikle yderligere atomvåben eller indlede atomkrig. Det sker i en fælles udtalelse, der mandag er blevet offentliggjort af det russiske præsidentkontor. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Udtalelsen er på vegne af Kina, Rusland, Storbritannien, USA og Frankrig.

29-årig fængslet for grov voldtægt og røveri i Nordsjælland

En 29-årig mand er ved retten i Helsingør blevet varetægtsfængslet fire uger, sigtet for blandt andet grov voldtægt og røveri mod en kvinde i Nordsjælland. Det oplyser Nordsjælland Politi.

Nye forhandlinger om atomaftale med Iran startet i Wien

En ny runde med samtaler om atomaftalen med Iran er indledt i Wien, skriver blandt andet det norske nyhedsbureau NTB. Diplomater fra Iran, Storbritannien, Kina, Frankrig, Tyskland og Rusland gør nu et nyt forsøg på at genoplive atomaftalen fra 2015.

Fire lottomillionærer i vild nytårsweekend

Fire danskere blev lottomillionærer i nytårsweekenden, skriver Danske Spil i en pressemeddelelse. Den største gevinst på syv millioner kroner vandt en heldig spiller fra Solrød lørdag.

Politiet søger vidner til fyrværkeri mod politistation

Midt- og Vestjyllands Politi søger vidner til en episode søndag klokken 18, hvor ukendte gerningsmænd affyrede fyrværkeri mod politistationen i Silkeborg, skriver TV Midtvest. Der var tale om et batteri med 50 skud, der ramte og smadrede 12 ruder, oplyser politiet, der ser meget alvorligt på hærværket.

Fald på salg af billetter til biografer i 2021

De danske biografer var i 2021 lukket mere end en tredjedel af året, og det har betydet et stort fald i antallet af solgte billetter sammenlignet med tidligere år.  Der blev sidste år solgt 6,85 millioner billetter i landets biografer, hvilket er et fald på 5 procent fra 2020 og 48 procent sammenlignet med 2019, hvor coronapandemien ikke var et tema. Det viser en opgørelse fra Danske Biografer og Foreningen af Filmudlejere i Danmark.