Coronavirus

Omikron-tilfælde vokser med over 1000

Den seneste rapport fra Statens Serum Institut om Omikron-varianten viser, at 1098 er bekræftet smittet med varianten.

Statens Serum Institut (SSI) oplyser i en ny rapport, der giver det seneste overblik over Omikron-variantens spredning i samfundet, at 1098 er registreret smittet med varianten.

Det samlede antal tilfælde med Omikron-varianten siden 22. november i år er nu på 4535.

Tallet afspejler ikke nødvendigvis den nuværende situation, da data fra SSI bliver opgjort med en vis forsinkelse.

Den 10. december er den seneste dato, hvor SSI har et fuldendt billede af smitten med Omikron. Her udgjorde Omikron 11,4 procent af det samlede antal smittetilfælde med covid-19.

Omikron mest udbredt i Hovedstaden og Midtjylland

Det er særligt i Region Hovedstaden og Region Midtjylland, at Omikron tager en større bid af det samlede antal smittede. I Hovedstaden udgjorde Omikron til og med 11. december 5,7 procent af coronatilfældene, mens det i Midtjylland gælder 6,2 procent.

Region Nordjylland følger efter med 3,3 procent, og i Region Sjælland og Region Syddanmark ligger andelen på henholdsvis 1,5 procent og 1,4 procent.

Det er i aldersgruppen 20-29 år, at de fleste tilfælde med Omikron findes. For denne gruppe udgør varianten 35 procent af det samlede smittebillede.

For aldersgruppen fra 15 til 64 år (20-29 årige undtaget) ligger Omikron-tilfældene på mellem 10 og 15 procent af smitten. De øvrige aldersgrupper ligger under fem procent.

99,2 procent af de smittede med Omikron har ikke været indlagt på hospitalet, hvilket flugter med de andre coronavarianter.