Coronavirus

Omikron-smitte spreder sig i Jylland efter julefrokost

Der er et sammenfald mellem smitte til julefrokosten og smitte til en Martin Jensen-koncert i Aalborg, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

En julefrokost i et forsamlingshus, hvor 150 personer deltog i forrige weekend, er nu årsag til, at smitte med Omikron-varianten spreder sig i Jylland.

Indtil videre er der registreret smitte på tre ungdomsuddannelser i Viborg, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Der er tale om Viborg Katedralskole, Midtbyens Gymnasium og Viborg Gymnasium.

- Vi kan konstatere, at smitten kan spores tilbage til samme smittekilde, siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Der er dermed et sammenfald mellem smitten til julefrokosten, Martin Jensen-koncerten i Aalborg og smitteudbruddene på de tre ungdomsuddannelser.

69 ud af 150 deltagere smittet med Omikron

Og det er velkendt, at sociale arrangementer på den måde kan fungere som smittebegivenheder.

- Men julefrokosten ved Viborg er den største af sin slags, der involverer den nye Omikron-variant. I alt er 69 ud af 150 deltagere konstateret Omikron-positive, skriver styrelsen i pressemeddelelsen.

Blandt et publikum på cirka 2000 personer ved en Martin Jensen-koncert i Aalborg Hallen 27. november er i alt 10 personer nu konstateret Omikronsmittede.

Bekymrende stigning

Mandag oplyste SSI, at der samlet er registreret 261 Omikron-tilfælde i Danmark. Det er en betragtelig stigning i forhold til fredag, hvor der var registreret 18 smittede med den nye variant.

En udvikling, som går den gale vej, hvis man spørger direktør hos SSI Henrik Ullum.

- Vi ser en bekymrende stigning i antal Omikron-smittede i Danmark. Der er nu igangværende smittekæder, hvor smitten ses blandt folk, der ikke har været ude at rejse eller har forbindelse til rejsende, sagde han mandag.