Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Livebloggen opdateres ikke længere.

TV2.DK gav dig her seneste nyt om coronavirus fra Danmark og resten af verden.

Odenses ansatte skal vise coronapas

Fra mandag skal ansatte i Odense Kommune vise coronapas, når de kommer på arbejde. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse

Det vil gælde så længe, at coronavirus anses som samfundskritisk sygdom, skriver kommunen. 

Kravet om gyldigt coronapas og eventuelt test gælder alle personalegrupper – fra børnehaver og skoler til hjemmepleje, plejehjem og bosteder til kontorer og andre administrative enheder. 

Tjek af coronapassene vil være på tillidsbasis, lyder det. 

Også i Aarhus Kommune skal de ansatte fremvise coronapas fra mandag, har TV 2 Østjylland berettet.

Flere smittede efter en julefrokost i Oslo

I Oslo er yderligere 20-30 mennesker konstateret smittet med corona efter en julefrokost i sidste uge. I alt er der nu fundet 13 tilfælde af smitte med Omikron-varianten.

Det rapporterer det norske nyhedsbureau NTB.

I alt blev omkring 60 mennesker bekræftet smittet efter julefrokosten sidste fredag i Oslo. Siden er flere blevet testet positive, og tallet kan stige.

WHO: Undgå panik over Omikron

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) opfordrer til at undgå panik over fremkomsten af Omikron.

Den er konstateret i 38 lande, men endnu er det for tidligt at sige, om denne variant vil blive den dominerende. Det meddeler forskere fra WHO fredag ifølge Reuters og AFP.

Endnu en skole i Vesthimmerland lukker

Vestermarkskolen i Aars i Vesthimmerlands Kommune lukker, fordi en elev er nær kontakt til en person, der er under mistanke for at være smittet med Omikron-varianten. Det er en specialskole.

Samtidig lukkes Center for Børne- og Ungesundhed for fysisk fremmøde. Også her skyldes det mistanke om smitte med Omikron-varianten. 

Det skriver kommunen på Facebook. 

Begge steder er lukket indtil 7. december og aflyses, hvis der ikke er tale om smitte med den pågældende variant. 

Torsdag meldte kommunen ud, at Aalestrup Skole også blev lukket, da der var konstateret smitte med Omikron-varianten.

Silas Holst har fået coronavirus

Danseren Silas Holst er blevet smittet med coronavirus. Det skriver han på sin Instagram. Han har isoleret sig i et sommerhus. 

For en uge siden dansede han finalen i programserien 'Vild med Dans' sammen med makkeren Lise Rønne. 

- Sjældent har jeg været så afkræftet som idag. Fryser 24/7 og falder hele tiden i søvn. Min krop og hals virker som om den har den ondeste gang influenza og halsbetændelse kørende samtidig. Kan ikke huske hvornår jeg sidst har følt mig så syg, skriver han. 

Danseren er i øvrigt vaccineret.

Ni procent af passagerer er positive

Holland har fundet nye tilfælde af coronasmitte blandt passagerer på fly, der er ankommet fra Sydafrika i denne uge.

Omkring ni procent af passagererne er blevet testet positive for coronasmitte, selvom de er vaccinerede og er blevet testet inden afgang fra Sydafrika.

Det oplyser hollandske sundhedsmyndigheder ifølge Reuters.

Stigning i kendte Omikron-tilfælde

Antallet af kendte Omikron-tilfælde i Danmark er siden torsdag steget fra 14 til 18. Det oplyser Statens Serum Institut.

Overlæge på intensiv afdeling: Hvis mange flere indlægges, bliver vi lagt ned

Antallet af smittede i samfundet vil ikke falde i løbet af december, mener Christian Wamberg, som er overlæge på intensiv afdeling på Bispebjerg Hospital i København.

- De mange julearrangementer i december betyder, at flere vil ses med personer, de ellers ikke ses med, og det plejer at betyde stigende smittetal. Men det rigtig spændende bliver, at se om antallet af indlagte stiger, siger han til Ritzau.

Han understreger, at intensiv afdeling har været fyldt i flere måneder nu, og at de "bliver lagt ned", hvis mange flere bliver indlagt. 

4559 nye coronasmittede

Der er det seneste døgn konstateret 4559 nye tilfælde af corona, skriver SSI. Antallet af indlagte stiger med 22 til 449. Yderligere 15 personer er døde.

Ingen meldinger om dødsfald efter Omikron-smitte

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har endnu ikke fået nogen meldinger om dødsfald efter Omikron-smitte.

Det siger WHO-talsmand Christian Lindmeier ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge Soumya Swaminathan, der er chefforsker ved WHO, er den nye coronavariant meget smitsom. Der er dog ikke nogen grund til at gå i panik, tilføjer hun ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Stigende antal alvorlige forløb hos ikkevaccinerede gravide

Sundhedsstyrelsen kommer nu med endnu en opfordring til gravide om at blive vaccineret mod covid-19.

Indberetninger fra landets fødeafdelinger viser nemlig en stigning i antallet af alvorlige forløb hos gravide, der ikke er vaccinerede, skriver Sundhedsstyrelsen en pressemeddelelse.

57 procent af de gravide er allerede blevet vaccineret, men vaccinationstilslutningen er lavere blandt gravide end i den øvrige befolkning, oplyses det.

Samtidig har gravide en højere risiko for at få et alvorligt forløb med covid-19, og sygdom under graviditeten kan øge risikoen for det ufødte barn eller for at føde for tidligt, skriver styrelsen i meddelelsen.

Nyt studie: Yngre mænd har risiko for hjertebetændelsestilstand

EMAs bivirkningskomité PRAC har analyseret to studier om risiko for hjertebetændelsestilstand i forbindelse med Pfizer/BioNTech og Moderna vaccinen mod covid-19.

Studiet viste, at yngre mænd har den relativt største risiko for at blive ramt af myocarditis - betændelse i hjertemusklen - efter vaccinen. De fleste tilfælde af myorcarditis er milde og forbigående.

Der er dog stadig en overordnet vurdering af, at fordelene ved de to vacciner overstiger de potentielle risici. 

Det ene studie er nordisk og indeholder blandt andet data fra Danmark.

Folketingspartier i Norge aflyser julefrokoster

I Norge har Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet begge aflyst deres planlagte julefrokoster som følge af coronasmitten. Julefrokosten skulle havde fundet sted i næste uge, skriver Dagbladet.

Mulige Omikron-smittede har "milde symptomer"

De personer, der i Norge mistænkes for at være smittet med Omikron-virussen, har umiddelbart milde symptomer. Det siger Tine Ravlo, der er assisterende overlæge i Oslo, til det norske nyhedsbureau NTB.

Et smitteudbrud i Oslo er blevet kædet sammen med en julefrokost fredag 26. november. Her blev mellem 50 og 60 personer smittet med coronavirus – flere af dem mistænkes at være smittet med Omikron.

Israel stopper telefonovervågning af Omikron-smittede

Israels efterretningstjeneste skal ikke længere overvåge mobiltelefonerne til personer, der er registreret smittet med Omikron-virussen. 

Tilladelsen til overvågningen udløber fredag morgen og skal ikke forlænges, oplyste statsminister Naftali Bennett torsdag aften ifølge VG.

Beslutningen om at overvåge smittedes mobiltelefoner har været stærkt omdiskuteret. I stedet skal det nu medføre høje bøder, hvis man ikke tager en coronatest efter at have været i indrejsekarantæne, skriver mediet.

A.P. Møller Holding køber producent af testudstyr

A.P. Møller Holding, moderselskabet i A.P. Møller Gruppen, har købt selskabet Unilabs. Det oplyser A.P. Møller Holding i en pressemeddelelse.

Unilabs er en af Europas førende virksomheder inden for medicinsk diagnostik og producerer blandt andet udstyr til test for covid-19.

Heunicke: Der er lys forude

I et opslag på Facebook fredag formiddag skriver sundhedsminister Magnus Heuncike (S), at der er "lys forude".

- Vores våben mod virus er stærke og vil vise sig effektive, også mod omikron-varianten, skriver han.

Heunicke skriver yderligere, at regeringen fortsætter den såkaldte "forsinkelsesstrategi", hvor man forsøger at forhindre virussen i at sprede sig hastigt.

- Vi fortsætter vores forsinkelsesstrategi mod den nye variant, og vores danske vaccinationsprogram, stærke smitteopsporing, omfattende testning og genomsekventering, vores bioanalytikere og forskere, vores digitale infrastruktur, den store kommunikationsindsats om retningslinjer, alt vores dygtige personale hjælper os med at lykkes med den opgave.

Mellem 15 og 20 smittede efter julefrokost i Norge

Mellem 15 og 20 mennesker er smittet med den nye coronavariant Omikron efter et smitteudbrud i forbindelse med en julefrokost i Norge 26. november.

Det oplyser assisterende bydelsoverlæge i Oslo Tine Ravlo til NRK.

Det helt præcise smitteantal er dog endnu ikke endeligt bekræftet.

Norwegian melder sig ind i koret og indfører mundbind

Ligesom flyselskabet SAS indfører det norske flyselskab Norwegian også krav om mundbind på deres flyvninger. 

Kravet gælder både for ansatte og passagerer, skriver selskabet i en pressemeddelelse. 

- Med de tiltag, myndighederne lagde frem i går eftermiddag, mener vi, at dette var det ansvarlige og rigtige at gøre, skriver Norwegian ifølge NRK.

Derudover har flyselskaberne Flyr og Widerøe indført samme mundbindskrav.

Sydafrika ser mange smittetilfælde hos børn

Sydafrika står over for en overvældende stigning i antallet af nye covid-19-tilfælde på kort tid. Det siger Michelle Groome fra Sydafrikas nationale institut for smitsomme sygdomme ved en pressebriefing. 

I øjeblikket er det især børn under fire år, der bliver indlagt, skriver Reuters. Samtidig oplyser Groome, at de i øjeblikket ser smitten med den nye variant transportere sig fra den yngre del af befolkningen til den ældre del.