Samfund

LIVE: Seneste nyt om vejret

Hvad skete der? Vintervejret gav store problemer for trafikken torsdag morgen. 

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Nordjyllands Politi fraråder ikke længere udkørsel

De fleste steder i Nordjylland er vejene nu farbare igen, skriver Nordjyllands Politi. Derfor fraråder de ikke længere udkørsel. De opfordrer dog til at køre forsigtigt.

Forbud på Storebæltsbroen forlænges

Forbuddet for vindfølsomme køretøjer mod at krydse Storebæltsbroen forventes nu ophævet klokken 17 torsdag, oplyser Sund & Bælt.

Spor spærret på Helsingørmotorvejen

En havareret bil spærrer venstre spor på E47 Helsingørmotorvejen fra Helsingør mod Hørsholm mellem Nivå og Kokkedal. Det oplyser Vejdirektoratet. Vejhjælpen er på stedet, og oprydningsarbejdet forventes afsluttet tidligst klokken 10.

Lastbil spærrer Sydmotorvejen

Et uheld med en lastbil spærrer E47 Sydmotorvejen mellem Maribo og Holeby, skriver Vejdirektoratet. Politi og redningsmandskab er på vej. Biler kan passere i venstre spor. Det forventes afsluttet i løbet af formiddagen.

Lastbil spærrer motorvejsspor på Sjælland

En lastbil spærrer højre spor på Rute 21 Holbækmotorvejen mellem Holbæk C og rastepladsen ved Springstrup Nord. Det oplyser Vejdirektoratet. Kørende kan passere med forsigthed, lyder det. Politi og redningsmandskab er på stedet. Det forventes overstået i løbet af formiddagen.

Politi opfordrer til forsigtig kørsel omkring Randers

Østjyllands Politi fraråder ikke længere al unødig kørsel omkring Randers, skriver de på Twitter. De opfordrer dog til forsigtig kørsel, da der er glat og havarerede biler flere steder i området.

Togtrafikken lammet flere centrale steder i landet

Siden onsdag aften har togtrafikken mellem Aarhus og Aalborg været indstillet, fordi træer er væltet ned over skinnerne mellem Aalborg og Hobro, skriver Ritzau. Torsdag morgen er en køreledning så blevet revet ned ved Nyborg. Derfor holder togene mellem Odense og Korsør også stille.

På den jyske strækning vurderer DSB, at togene vil køre igen omkring klokken 12. Mellem Odense og Korsør har DSB svært ved at sige, hvornår togtrafikken genoptages.

Lastbiler havareret flere steder i landet

Der er havareret lastbiler flere stedet i landet, hvor det står værst til med 50 havarerede på Rute 13 fra Viborg mod Støvring.

Christian Berthelsen, der er politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, oplyser til TV 2, at der ligesom med biler i Danmark ikke er krav om, at lastbiler skal køre på vinterdæk. Derfor kører mange lastbiler fortsat med sommerdæk.

- Lige nu kører bilister og lastbilchauffører rundt i brun sæbe. Deres last har også indflydelse på deres evner til at stå fast på vejen, siger han til TV 2.

Lastbiler har snekæder til dækkene, men der skal være et vist lag sne, før de har en effekt. Hans opfordring er derfor: Kør nu for pokker efter forholdene – chauffører ved godt, når de ikke kan køre.

Kattegatcentret var oversvømmet i nat

Onsdag aften flød vandet over molerne og ind i Kattegatcentret i Grenå, skriver TV 2 ØSTJYLLAND. Den ramte primært centrets baglokaler, hvor der på et tidspunkt stod en halv meter vand i teknikrummet. Beredskabsstyrelsen og et skadeservicefirma pumpede torsdag morgen det sidste vand ud.

50 havarerede lastbiler spærrer hovedvej

Ifølge Vejdirektoratet er 50 lastbiler havareret på Rute 13 fra Viborg mod Støvring mellem Aars og Nordjyske Motorvej tilkørsel Sønderup. Politi og vejhjælp er på stedet, og vejen forventes tidligst genåbnet klokken 10.

Se vejrudsigten fra klokken 07 her

Meteorolog på TV 2 Vejret Lone Seir fortæller her om torsdagens vejr.

Alle tog og de fleste busser holder stille i Nordjylland

Nordjyllands Trafikselskab oplyser til TV 2 NORD, at alle tog og de fleste busser holder stille på grund af vej- og vejrsituationen.

Sættevogn hang ud over Storebæltsbroen og tabte julegaver i vandet

Omkring midnat kørte en lastbil over Storebæltsbroen med sættevognen hængende over rækværket på broen, skriver TV 2 ØST. Lastbilen kørte med pakker for Postnord, så vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi formoder, at julegaver er faldet i vandet. Lastbilen havde fået presseningen på sættevognen revet i stykker af den kraftige vind. Lastbilen kørte i sikkerhed ved betalingsanlægget.

Åbent for nødsporet på Østjyske Motorvej

Ifølge Vejdirektoratet kan bilister nu passere i nødsporet, hvor en lastbil spærrer vejen på Østjyske Motorvej i nordlig retning. Lastbilen holder nord for afkørsel 60, Vejle Nord. Direktoratet opfordrer til stor forsigtighed.

Hovedvej 26 Brovej spærret

Midt- og Vestjyllands Politi skriver på Twitter, at Hovedvej 26 Brovej mod nord er spærret på grund af flere lastbiler, der ikke kan køre på grund af glat føre.

Lastbil spærrer delvist Holbækmotorvejen

Et færdselsuheld lige før klokken 05 har resulteret i, at en lastbil delvist spærrer Holbækmotorvejen i vestgående retning ved afkørsel 19, skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter. Uheldet forventes afsluttet klokken 08, oplyser Vejdirektoratet.

Lastbil holder på tværs af motorvej

Sydøstjyllands Politi oplyser på Twitter, at en lastbil spærrer det meste af vejen på Østjyske Motorvej i nordlig retning. Lastbilen holder nord for afkørsel 60, Vejle Nord. Det forventes tidligst afsluttet klokken 08:30 ifølge Vejdirektoratet.

Glatte veje i Nordsjælland

Nordsjællands Politi opfordrer bilister til at køre forsigtigt, da der er meldinger om glatte veje i store dele af politikredsen. Der har været et enkelt færdselsuheld, og enkelte steder er der trafikale problemer, skriver politiet på Twitter.

27 mennesker var sneet inde og overnattede i Ikea

21 ansatte og 6 kunder måtte natten til torsdag overnatte i Ikea, efter at Nordjyllands Politi havde frarådt bilister at køre ud. De blev derfor tilbudt at sove i varehusets showroom.

Politi: Kør med omtanke

Også fra Midt- og Vestjyllands Politi lyder det, at trafikanter her til morgen skal køre med omtanke - og komme afsted i god tid. De større veje er farbare, men små veje kan stadig være ufremkommelige. Du kan følge vejrsituationen her