Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Danskere over 60 år behøver ikke udskyde rejser

Til trods for opfordring fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), mener Udenrigsministeriet ikke, at færdigvaccinerede borgere over 60 år behøver udskyde deres rejser. Det skriver DR. Erik Brøgger Rasmussen, direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet, udtaler, at han ikke er nervøs for at sende færdigvaccinerede danskere ud at rejse.

Tre års fængsel for voldtægtsforsøg

En mand er idømt tre års fængsel for et voldtægtsforsøg i september. Dommen er afsagt tirsdag ved Retten i Aalborg, skriver TV2 Nord. Den 26-årige foregav over at have brug for hjælp, og på den måde fik han lokket en 19-årig kvinde til et parkeringsområde ved Sygehus Nord i Aalborg.

Fuld lastbilchauffør påkører hestetrailer

En lastbil har tirsdag påkørt en bil med hestetrailer. Det fortæller vagtchef Jess Falberg, Nordjyllands Politi. Bag rattet i lastbilen sad en fuld ukrainsk chauffør. Han blev bedt om at blæse i et alkometer, der viste en promille på godt 2. Desuden fandt politiet en masse øl på forsædet i lastbilen.

El-bil kåret som Årets Bil i Danmark 2022

Elbilen Hyundai Ioniq 5, vinder titlen som Årets Bil i Danmark 2022. Det er tredje år i streg, at en elbil vinder den danske titel. Årets Bil i Danmark kåres af en jury på 23 medlemmer fra Danske Motorjournalister. Det skriver FDM i en pressemeddelelse.

Tre personer dræbt efter skoleskyderi

Tre personer er dræbt, og seks er såret efter et skoleskyderi i den amerikanske delstat Michigan. En 15-årig dreng er anholdt og mistænkt for at stå bag. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Mafiahustru idømt tre års fængsel

Den mexicanske mafiaboss El Chapos hustru er blevet idømt tre års fængsel. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Hustruen, Emma Coronel Aispuro, er blevet dømt for narkohandel og hvidvask. Dommen vurderes at være relativt mild, da 32-årige Aispuro i hele forløbet har erkendt sig skyldig.

Vejdirektoratet advarer om onsdagsvejr

Skal man absolut ud i onsdagens våde og kolde vejr med risiko for sne, bør man køre betydeligt tidligere end normalt. Sådan lyder anbefalingen fra Vejdirektoratet tirsdag aften. Man bør også holde god afstand og sætte farten rigtig meget ned på grund af dårligere sigtbarhed på vejene, lyder rådet.

Pirater stadig om bord på "Esbern Snare"

Den danske fregat "Esbern Snare" fortsætter sin patruljering i Guineabugten ud for det vestlige Afrika efter ildkamp med pirater den 24. november. De fire frihedsberøvede pirater opholder sig fortsat på skibet. Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

Historisk dom: IS-medlem dømt for folkedrab

Et IS-medlem er blevet dømt for folkedrab og krigsforbrydelser mod 3000 yazidier. Det er sket tirsdag ved en domstol i tyske Frankfurt, skriver nyhedsbureauet Reuters. IS-medlemmet, den 29-årige iraker Taha el-Jumailly. Menneskerettighedsgruppen Amnesty International kalder dommen historisk og skriver, at det er første gang, at et IS-medlem dømmes for folkedrab.

Storebæltsbroen igen åben for vindfølsomme køretøjer

På Storebælt er der igen passage for vindfølsomme køretøjer, meddeler Sund & Bælt. Det var formodet, at den kraftige blæst ville holde broen lukket frem til klokken 19, men de vindfølsomme køretøjer kan altså smutte over Bæltet nu.

Ældre kvinde trafikdræbt

En 84 årig kvinde har mistet livet i i en trafikulykke på Viborgvej i Hammel. Hun var passager i en personbil, som kolliderede med en traktor klokken 15.30. Den 80 årige mandlige fører af personbilen er fløjet til Skejby Sygehus. Fører af traktoren er uskadt, meddeler Østjyllands Politi.

Risiko for sneglatte veje

I aften er der stedvis risiko for sneglatte veje. Risikoen breder sig i nat til stort set hele landet. Vejrtjenesten har varslet snestorm for store dele af Jylland og Nordsjælland onsdag, hvilket giver risiko for glatføre, nedsat sigtbarhed og forsinkelser i den kollektive trafik, skriver Dansk Trafikinfo.

Sydmotorvej åben igen - men stadig kø

Oprydningen efter et uheld tidligere på eftermiddagen på Sydmotorvejen i sydgående retning af nu afsluttet, meddeler P4 Trafik. Der er dog fortsat kø fra Solrød under afvikling.

Politikadet dømt for doping og tyveri af politiradio

Retten i Nykøbing Falster har idømt en 25-årig forhenværende politikadet fire måneders fængsel for besiddelse og salg af doping, tyveri af en politiradio og for flere gange mod betaling at have videregivet fortrolige oplysninger fra politiets registre til en 32-årig mand.

Sveriges nye regering er indsat

De svenske socialdemokraters leder, Magdalena Andersson, er tirsdag officielt tiltrådt som statsminister sammen med sin nye regering. Sveriges nye statsminister præsenterede tirsdag formiddag regeringsprogrammet og ministerlisten for sin nye etpartiregering i Riksdagen.

Kvinde dømt for at sælge babyalarm 25 gange

En 44-årig kvinde fra Aalborg blev tirsdag idømt en behandlingsdom for en lang række af bedragerisager. Hun var tiltalt for 40 tilfælde af bedrageri til et samlet beløb på næsten 90.000 kroner. Kvinden fik en behandlingsdom og erkendte det hele, oplyser specialanklager Mette Vestergaard til TV2Nord.

Strømafbrydelse slukker al telefoni i Nuuk

En strømafbrydelse i den grønlandske by Nuuk betyder, at al telefoni er nede. Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse. Byen har været uden strøm siden mandag klokken 23. Myndighederne skal derfor kontaktes ved personlig henvendelse, hvis der er brug for dem.

S-togenes linje E og A kører normalt igen

Den ændrede plan, som tidligere på dagen førte til færre afgange på Linje A og E, er nu tilbage til normal, oplyser DSB på Twitter.

Kongehuset barsler med årets digitale julekalender

Igen i år kan man følge med i kongehusets digitale julekalender, der denne gang har kongerækken i Danmark som omdrejningspunkt. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse. Det er også i år dronningens håndlavede nisser, der skal være med til at illustrere fortællingen.

Dømt for vold med minigolfkølle

En 29-årig mand er idag idømt 1 år og 6 måneders fængsel for at have slået en kvinde i hovedet med en minigolfkølle. Hun fik som følge af slaget kraniebrud. Det skriver SydsjællandAnklagere på Twitter.