Jeg har ingen eksempler på ting, jeg kan klandre Dyrby for - tværtimod, siger Berlingske-chef
Anders Krab-Johansen står fast på sin støtte til B.T.'s chefredaktør Michael Dyrby.
Koncernchef i Berlingske Media Anders Krab-Johansen har fortsat fuld tillid til ansvarshavende chefredaktør på B.T. Michael Dyrby.
Den udmelding kommer efter, at kommunikationsrådgiver Anna Thygesen mandag satte navn på Michael Dyrby som den TV 2-chef, der var kommet med en sexistisk bemærkning til hende i 2007, hvor de begge var ansat på TV 2.
Historien fortalte Anna Thygesen i dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen', der fik premiere mandag, hvor Michael Dyrby dog ikke blev identificeret.
Men efterfølgende gik Anna Thygesen alligevel ud med navnet på den tidligere nyhedsdirektør på TV 2 Michael Dyrby.
Dyrby afviser anklagen.
Tirsdag meldte Anders Krab-Johansen sin fortsatte støtte til Michael Dyrby ud i Fagbladet Journalisten.
- Når det gælder Michael Dyrby, kan og vil jeg kun vurdere ham på hans arbejde som ansvarshavende chefredaktør for B.T. de seneste fire år. Her har han bidraget til at skabe en åben og sund kultur, skrev koncernchefen i et skriftligt svar til Journalisten.
Anders Krab-Johansen fortæller til TV 2, at dokumentaren gjorde et stort indtryk på ham.
- Som tidligere TV 2-ansat, og en af dem, der kender mange af de medvirkende, vil jeg sige, at jeg var rimeligt rystet. Og det billede, der tegnes, må man jo tage alvorligt, siger han til TV 2.
Men selvom Anna Thygesen altså nu har navngivet Michael Dyrby som en af de chefer, der i dokumentaren rettes anklager imod, ændrer det ikke på koncernchefens støtte til Dyrby som chef.
- Når jeg er chef for Michael Dyrby nu og har været det i fire år, så vurderer jeg ud fra det, der er sket i den periode. Og jeg har ingen eksempler på ting, jeg kan klandre Michael Dyrby for - tværtimod, siger Anders Krab Johansen til TV 2.
MeToo-sager er håndteret korrekt
I marts 2021 afdækkede Journalisten en større MeToo-sag på netop B.T., hvordan en enig medarbejderstab på B.T. havde rettet skarp kritik af B.T.s øverste ledelses håndtering af en sag om sexisme.
Sagen omhandlede en redaktør på avisen, der af en række tidligere studentermedhjælpere blev anklaget for grænseoverskridende opførsel.
I marts kunne Journalisten skrive, at hele den øverste ledelse på B.T. havde modtaget skarp kritik fra en enig medarbejderskab på grund af deres håndtering af en MeToo-sag. Hvordan hænger det sammen med din udtalelse om, at Michael Dyrby i sin tid som leder har bidraget til en åben og sund kultur?
- Den sag, du nævner, var vi ikke særligt gode til at håndtere i starten. Men vi fik faktisk taget hånd om sagen og lavet de nødvendige undersøgelser. Det blev i sidste ende håndteret på en fornuftig måde, og det bidrog Michael Dyrby til som chefredaktør.
Så selvom ledelsen fik skarp kritik fra den samlede medarbejderstand, mener du, at sagen i dag er landet et sted, hvor kulturen under Michael Dyrbys ledelse kan betegnes som “sund og åben”?
- Helt sikkert. Jeg ser det som et sundhedstegn, at man lytter til, hvad medarbejderne siger. I hele Berlingske Media har vi lavet omfattende undersøgelser af det her fænomen, og vi har taget sagerne meget alvorligt. Vi har foretaget ændringer, som er slået igennem i organisationen, og det har B.T.'s ledelse også bidraget til.
Tillidsrepræsentant Rasmus Skat Andersen bekræfter over for TV 2, at medarbejderstaben var tilfredse med de ændringer, der blev indført i Berlingske Media efter den pågældende sag.
Holder du fast i, at du kun vil vurdere Michael Dyrby ud fra sin tid på B.T., selv hvis der kommer ny viden frem?
- Det er jo hypotetisk. Men ja, jeg vurderer Michael Dyrbys evne til at udføre sit job på det, han har gjort som ansvarshavende chefredaktør på B.T. i de seneste fire år.