Samfund

Dagens nyheder 27. november

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her

Astralis vinder danskerbrag efter vildt comeback

Astralis lavede vildt comeback og lykkedes til sidst med at slå landsmændene fra Heroic, da de to Counter Strike-hold lørdag aften ramlede sammen i turneringen Premier Fall i Royal Arena i København. Dermed er Astralis nu klar til en semifinale mod Vitality,, der spilles søndag eftermiddag. Vinderen stryger i finalen mod Natus Vincere søndag aften.

Politiet efterlyser vidner til biljagt i Nordjylland

Lørdag eftermiddag jagtede Nordjyllands Politi et køretøj i området omkring Vadum nord for Aalborg. Føreren af bilen standsede ikke, da politiet satte efter bilisten. På vejen måtte to andre bilister undvige bilen, og de efterlyses nu af Nordjyllands Politi. 

Kvindelig kusk død i heste-ulykke på julemarked

En 61-årig kvinde er død i forbindelse med en ulykke med en hestevogn ved Store Torv i Aarhus. Det bekræfter vagtchef Jess Frederiksen fra Østjyllands Politi over for TV 2. Ulykken skete, da en hest løb løbsk på et julemarked, hvor mange mennesker var forsamlet. 

Villabrand i Jægerspris

Opdateret 20:45: Møllevej er igen farbar, men brandvæsen er fortsat til stede. 

En villabrand på Kirkebakken i Jægerspris er så voldsom, at politiet har afspærret den nærliggende store vej. Beboerne er evakueret, og ingen personer er kommet til skade i forbindelse med branden. Beredskabet forventer at være på stedet fire-fem timer endnu. 

Morten Messerschmidt stiller op som formand for DF

Morten Messerschmidt stiller op som formand i Dansk Folkeparti. Peter Kofod stiller op som næstformand. Det siger Morten Messerschmidt til Berlingske.

Én alvorligt tilskadekommen efter løbsk hest på julemarked

En person er kommet alvorligt til skade på et julemarked ved Store Torv i Aarhus lørdag. Det bekræfter Østjyllands Politi overfor TV 2. Ulykken skete, da en hest med tre passagerer løb løbsk. Politiet har ikke yderligere kommentarer for nu. 

Afdød mand fundet i havn er identificeret

Manden, der tidligere på dagen blev fundet livløs i havnen i Næstved, er nu identificeret. Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på Twitter. Intet tyder foreløbigt på et kriminelt forhold, og politiet har ikke yderligere kommentarer for nu. 

Omsatte for 20 millioner på under fem timer via liveshopping

Elektronikkæden Power omsatte 20 millioner kroner på 4,5 timer alene på liveshopping, der er et nyt koncept i forbindelse med Black Friday. Det skriver Berlingske. Ved liveshopping sender virksomheder livevideo på for eksempel Facebook og præsenterer forbrugerne for tilbud. Derefter kan forbrugerne byde ind i kommentarsporet, hvis de vil købe varen.

FCK-spiller har fået karantæne efter AGF-kamp

En unavngiven spiller og to fra staben i FC København har fået karantæne efter en episode efter 1-1-kampen mod AGF. Det oplyser Fodboldens Disciplinærinstans.

Mand i kanal er endnu ikke identificieret

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi beder nu om hjælp til identificering af en mand, der blev fundet livløs i kanalen i Næstved af en forbipasserende. Der er tale om en mand mellem 60 til 65 år. Han er iført rødternet skjorte, sort jakke, mørke bukser og sorte sko. Han bærer briller. Henvendelser til 114.

35 behandlet i mobilt behandlingssted

35 har på første åbningsnat benyttet mobilt behandlingssted på Rådhuspladsen i København, oplyser Region Hovedstaden på Twitter.

To personer omkommet i uvejr i Storbritannien

To personer har nu mistet livet i det voldsomme uvejr forårsaget af stormen Arwen i Storbritannien, oplyser Sky News. Mange tusinde er lige nu uden strøm. 

Politi ransager Juventus' kontorer

Italiensk politi har ransaget serie A-klubben Juventus' kontorer i Torino og Milano for at søge efter dokumenter, der relaterer sig til spillehandler mellem 2019 og 2021. Det oplyser en anklager ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Planer om vaccinefabrik smuldrede på tre dage i maj

Det er et halvt år siden, at Mette Frederiksens (S) drøm om en dansk vaccinefabrik blev lagt på is, selvom seks interesserede virksomheder mødtes med folk fra Sundhedsministeriet, Erhvervsministeriet, Statens Serum Institut (SSI) og kammeradvokaten til markedshøringer i foråret. Den historie kan du læse her.

1,6 milliarder brugt på Mobilepay i Black Friday-uge

Igen i år havde forbrugerne travlt med at bruge penge på Black Friday, skriver Ritzau. Tal fra Nets og Mobilepay viser, at tendens fra sidste år fortsætter: Forbrugerne er begyndt at jage tilbud hele ugen. Den seneste uge er der blevet brugt 1,6 milliarder kroner fordelt på cirka en million swipes i betalingstjenesten Mobilepay.

Politi advarer om glatte veje

Midt- og Vestsjællands Politi advarer om, at vejene er glatte – blandt andet på Vestmotorvejen mellem Ringsted og Bjæverskov, lyder meldingen fra politikredsens patruljevogne. Vagchefen oplyser til TV 2, at to biler er kørt ind i autoværnet ved Ringsted, og at en bil ligger på taget ved Bjæverskov - formentlig på grund af for høj hastighed ved lav sigtbarhed og dårligt vejgreb. 

Mand fundet død i kanal i Næstved

En mand er fundet død i kanalen i Næstved, oplyser vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV 2. Politiet fik anmeldelsen klokken 8.41 og kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om mandens identitet eller dødsårsagen. Politiet ved heller ikke, om dødsfaldet er mistænkeligt. Manden er fundet død ved Næstved Sejlklub ved Kanalvej 28.

20-årig mand i kritisk tilstand efter solouheld

En 20-årig mand er i kritisk tilstand, efter at han i sin bil blev fundet fastklemt i et træ i Vrå, der ligger syd for Hjørring. Det oplyser vagthavende ved Nordjyllands Politi til TV 2. Ifølge politiet kan høj hastighed spille en rolle. Ingen andre var involveret i ulykken.

Storm har ramt Storbritannien med kraftige vindstød

Stormen Arwen har ramt Storbritannien med vindstød på næsten 160 kilometer i timen. Det skriver nyhedsbureauet dpa. Det svarer til cirka 44 meter i sekundet. Vindstød af den styrke kan medføre voldsomme ødelæggelser. Hidtil er en mand bekræftet død, bygninger er blevet beskadiget, og træer er blæst omkuld.

Komponisten Stephen Sondheim er død

Den berømte komponist og sangskriver Stephen Sondheim er pludseligt død. Han blev 91 år og døde i sit hjem i den amerikanske delstat Connecticut fredag. Den amerikanske sangskriver nåede i stor udstrækning at få æren for at have revolutioneret amerikansk musicalteater.