Coronavirus

Yderligere to kommuner indfører coronapas for kommunalt ansatte

En ny lov, som er trådt i kraft torsdag, gør det muligt for arbejdsgiverne at kræve, at deres medarbejdere kan fremvise et gyldigt coronapas.

Yderligere to kommuner indfører nu krav om coronapas for personer, som er ansat i kommunen.

Der er tale om Horsens Kommune og Randers Kommune.

Foruden de to kommuner gælder samme krav allerede i Skanderborg og Varde Kommune, ligesom en række private virksomheder fra i dag kræver coronapas fra deres ansatte.

I en pressemeddelelse fra Randers Kommune siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, at "det er utvetydigt, at alle skal have et gyldigt coronapas for at nedbringe smitten med covid-19".

- Beslutningen er et udtryk for, at vi i direktionen stiller et krav til alle medarbejdere, lyder det ifølge TV 2 Østjylland fra kommunaldirektøren.

Har ansvar for mange borgere

I Horsens Kommune siger kommunaldirektør Charlotte Lyrskov til TV Syd, at kommunen nu indfører kravet, blandt andet fordi de "har ansvaret for rigtig mange borgere".

- Vi skal jo hele tiden kunne være der for borgeren og sikre vores arbejdsplads, så vi ikke lægger den ned med coronaramte medarbejdere, siger hun.

De ansatte i Horsens Kommune kommer ikke til at skulle vise coronapas for at få adgang til arbejdspladsen, men Charlotte Lyrskov tror alligevel, at kravet om passet vil få en effekt.

- Jeg tror, langt de fleste medarbejdere i forvejen er vaccineret eller får foretaget løbende tests, så det er jeg sikker på, lyder det fra kommunaldirektøren.

I yderste tilfælde kan man blive fyret

I Skanderborg Kommune blev beslutningen om at indføre krav om coronapas truffet på et udvalgsmøde onsdag.

På daværende tidspunkt kunne arbejdsgiverne dog ikke kræve, at medarbejderne skulle fremvise et coronapas.

Men det kan de nu, for Folketinget har officielt vedtaget en trepartsaftale, som regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik for to uger siden.

På det private arbejdsmarked er det op til virksomhederne selv, om de vil indføre kravet eller ej. I yderste tilfælde kan man blive fyret, hvis ikke man fremviser et gyldigt coronapas.

Beslutningen i Skanderborg blev - ligesom i de andre kommuner - taget som et forsøg på at bremse smitten.

- Jeg synes, det er rimeligt, at vi kan pålægge alle medarbejdere at komme med gyldigt vaccinepas, så medarbejderne ikke bringer smitten videre - specielt ikke til sårbare mennesker, sagde Jørgen Naut (S), byrådsmedlem i Skanderborg Kommune, lørdag til TV 2 Østjylland.

Private virksomheder følger trop

Også i flere private virksomheder skal medarbejderne fremover have telefonen op af lommen for at vise coronapas.

- Det er en mulighed, vi siger ja tak til. Vi kommer til at kræve, at alle vores medarbejdere kan fremvise coronapas, siger Søren Faerber.

Han er administrerende direktør i hotelkæden Scandic, der har omkring 1600 ansatte i Danmark.

Kravet vil gælde fra fredag, oplyser han. Det vil være medarbejdernes nærmeste leder, som skal tjekke coronapasset ugentligt.

Sådan er reglerne for coronapas på arbejdspladsen

* Fra fredag kan virksomheder kræve, at ansatte viser coronapas. Det gælder, så længe corona kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. Det blev den 11. november og foreløbigt én måned frem.

* Virksomhederne får også mulighed for at kræve, at ansatte bliver testet for corona og oplyser testresultatet.

* Virksomhederne skal dog sagligt kunne begrunde, at en test er nødvendig for at mindske smittespredning.

* En coronatest, som en medarbejder pålægges af sin arbejdsgiver, skal så vidt muligt gennemføres inden for almindelig arbejdstid.

* Er det ikke muligt, skal medarbejderen "kompenseres økonomisk for den tid, der bruges på testen". Det fremgår af lovforslaget.

* Man har desuden krav på at få dækket "eventuelle rimelige udgifter", som opstår i forbindelse med at få taget en pålagt test.

* I yderste tilfælde kan man blive fyret, hvis ikke man ønsker eller kan fremvise et gyldigt coronapas. Loven betyder nemlig, at en ansat, der ikke efterlever kravet fra sin arbejdsgiver, vil kunne modtage "ansættelsesretlige sanktioner".

* Et grønt og gyldigt coronapas opnås ved, at man enten er vaccineret mod covid-19 eller har fået foretaget en test for sygdommen inden for en given periode.

* Forslaget kom i forlængelse af en trepartsaftale mellem regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening. Den aftale indgik de 12. november.

Kilder: Beskæftigelsesministeriet, TV 2.

Direktøren regner ikke med, at det vil skabe store problemer.

- Folk har stor forståelse for det og har haft det tæt inde på livet. Det er det mest fornuftige, fordi vi jo samler mange mennesker. Vi lever faktisk af det.

- Jeg bryder mig da ikke om at tjekke mit personale, men vi ved, at der er et udløb på det, og vi har prøvet det før.

Også vindmølleproducenten Vestas har indført coronapas på firmaets danske arbejdspladser.

Det samme vil blandt andet slagterikoncernen Danish Crown, medicinalselskabet Ambu og dagligvarekoncernen Dagrofa.

Vaccinerede kan blive omfattet testkrav

Loven om, at arbejdsgiverne kan kræve coronapas, gælder, så længe covid-19 kategoriseres som en samfundskritisk sygdom, og som udgangspunkt vil både en færdigvaccination, en positiv test der er mellem 14 og 180 dage gammel samt en negativ coronatest være brugbart.

Det er dog også muligt for virksomheder at kræve en gyldig test af sine ansatte, selvom de er vaccineret eller tidligere har været smittet med covid-19.

Der skal dog i så fald være tale om "særlige omstændigheder". Det kan eksempelvis være større smitteudbrud eller tilfælde, hvor en ansat skal sendes til et land, og det er et krav for indrejse.