Samfund

LIGE NU

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Australien sender fredsbevarende styrker til øgruppe

Voldelige optøjer har de seneste dage præget den lille ønation Salomonøerne, videoer fra hovedstaden Horiara viser flere bygninger, som er sat i brand under optøjerne. Nu sender Australien fredsbevarende styrker til den lille øgruppe i Stillehavet, skriver BBC. Det sker efter opfordring fra Salomonøernes statsminister Manasseh Sogavare.

Canada dropper Boeing i udbud af 88 nye kampfly

Valget står nu mellem to flyfabrikanter, svenske Saab og amerikanske Lockheed Martin, når Canada skal købe 88 nye kampfly, skriver det svenske nyhedsbureau TT. Dermed er amerikanske Boeing ude af kampen om leverancen. Den canadiske regering i Ottawa træffer endelig beslutning om flykøbet næste år.

Tåregas ved demonstration mod vold mod kvinder i Tyrkiet

Tyrkisk politi måtte torsdag ty til tåregas i et forsøg på at opløse en demonstration mod vold mod kvinder. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP. Demonstration i millionbyen Istanbul er en del af et større initiativ, hvor tusindvis af mennesker verden over har været på gaden for at protestere mod vold mod kvinder.

Boris Johnson vil stoppe migranter

Storbritanniens premierminister foreslår en række initiativer for at forhindre, at migranter omkommer i farvandet mellem Frankrig ogh Storbritannien. Det skriver blandt andet norske NRK. Johnson ønsker blandt andet fælles patruljering for at hindre både i at forlade franske kyster.

Danmark hjælper yderligere 21 ud af Afghanistan

Det er tirsdag lykkedes Danmark at hjælpe 21 personer over grænsen fra Afghanistan til Pakistan. 13 af dem ankom til København onsdag. De resterende otte ventes at ankomme til Danmark senere på ugen. Dermed er i alt lykkedes Danmark 1.101 personer ud af Afghanistan inden en frist for at søge midlertidigt ophold i Danmark udløb onsdag. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Beboere i storby protesterer mod fem koncerter med countrystjerne

En gruppe, der repræsenterer beboere, som bor tæt på sporstarenaen Croke Park i den irske hovedstad Dublin, kalder det ifølge BBC "uacceptabelt" at tillade countrystjernen Garth Brooks at gennemføre fem koncerter på sportsarenaen i 2022. Oprindelig skulle Garth Brooks have givet to koncerter på Cork Park, men torsdag er tre ekstra koncerter med counrystjernen blevet annonceret.  

Redningstjeneste: 52 døde efter brand i kulmine

46 kulminearbejdere og seks redningsfolk er døde efter en brand i en kulmine i Kemerovo-regionen i Sibirien, oplyser kilder i den russiske redningstjeneste ifølge flere russiske nyhedsbureauer, skriver nyhedsbureauet Reuters. Tidligere havde guvernøren i regionen Kemerovo oplyst, at der var 285 mennesker i kulminen Listvyashnaja ved byen Belovo.

Sydfynsk bro spærret efter trafikuheld

Broen mellem Siø og Tåsinge på Sydfyn er spærret efter et trafikuheld, oplyser Steen Nyland, vagtchef ved Fyns Politi, til TV 2 Fyn. Der er tilskadekomne, men politiet kender endnu ikke omfanget. Ifølge Vejdirektoratet vil broen tidligst åbne igen klokken 21.

Konstituering og regionsrådsformand på plads i region

Der er i Region Sjælland indgået en aftale om bred konstituering med deltagelse af Socialdemokratiet, Venstre, De Konservative, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og de Radikale, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse. Aftalen betyder, at Heino Knudsen (S) bliver regionsrådsformand. 

Udenrigsministeriet bliver orange - markerer international dag

Torsdag aften lyser Udenrigsministeriet i København op i orange for at markede den internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder. Det skriver Udenrigsministeriet i et tweet.

Film om norsk kongepars lange kamp for kærligheden på vej

Den norske filminstruktør Vibeke Idsøe og selskabet Paradox Rettighedter får 12 millioner norske kroner (8,87 millioner danske kroner) i tilskud fra det Norske Filminstuts markedsordning, NFI, til at lave en film om den norske kong Harald og dronning Sonjas ni år lange kamp for at få lov at gifte sig. Det skriver de norske medier NRK og VG.

Polen vil have indført nye sanktioner mod Hviderusland

Den polske premierminister Mateusz Morawiecki kræver nu yderligere sanktioner mod Hviderusland. Det siger han ifølge det svenske nyhedsbureau TT på et pressemøde efter samtaler med den afgående tyske forbundskansler Angela Merkel torsdag.

Britisk Michelin-restaurant brændt ned

Den britiske Michelin-restaurant Star Inn at Harome tæt på Hemsley i det nordlige Yorkshire er brændt ned til grunden efter der gik ild restaurantens stråtækte tag, skriver Sky News. Star Inn at Harome anses for at være en af de bedste restauranter i hele Storbritannien. Ingen er kommet til skade ved branden.

68 anholdt under demonstrationer i Tyrkiet

Adskillige mennesker er anholdt i Tyrkiet, hvor der har været demonstrationer i flere byer på grund af den valutakrise, landet er kastet ud i. Ifølge advokat Yagmur Kavak er 68 blevet anholdt i forbindelse med protesterne, der fandt sted onsdag aften. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa ifølge Ritzau.

Menneskesmuglere opererer åbent på Facebook

Det britiske medie Sky News afslører torsdag, at et netværk af menneskesmuglere opererer åbent på Facebook. Opslag med ruter til Europa og Storbritannien bliver jævnligt lagt op med billeder af Union Jack (det britiske flag) og Big Ben.  

Kommune afviser fintælling efter to klager

Et stort flertal i Jammerbugt Kommune har afvist en fintælling af stemmerne fra kommunalvalget i kommunen, skriver TV 2 Nord. Det skete på et ekstraordinært møde, hvor byrådet skulle tage stilling til et krav om fintælling fra to kandidater. Den ene, Winnie Aakjær (S), tabte en lodtrækning om en plads i byrådet efter at have fået samme stemmetal, 213, som en anden kandidat, og krævede fintælling.

11 døde og flere fanget efter brand i mine i Sibirien

11 personer er døde og et ukendt antal minearbejdere er spærret inde i en mine i Listvyazhnaya i Kemerovo-regionen i Sibirien, skriver nyhedsbuerauet Reuters. En brand, antændt af kulstøv i en ventilationsskakt i minen brød torsdag morgen ud i minen. Redningsarbejdet er i øjeblikket sat i stå på grund af eksplosionsfare. 

Ægtepar fængslet for tricktyveri på massageklinik i Aalborg

Et rumænsk ægtepar er ved et grundlovsforhør ved retten i Aalborg blevet fængslet 14 dage, sigtet for tricktyveri begået på en massageklinik i Aalborg onsdag eftermiddag. Det oplyser anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi.

Politiet får assistance fra forsvaret i Søborg - ikke fare for personer

Københavns Vestegns Politi oplyser, at man har fået assistance fra forsvaret i undersøgelsen af et mistænkeligt forhold på Snogebæksvej 117 i Søborg. Der er hverken fare for personer på adressen, for naboer eller for andre personer i området. 

Biler og huse ramt af æg i flere jyske byer

Mystiske æggekastere hærger ifølge Vejle Amts Folkeblad flere byer. Både i Vejle, Grejst og Skibet er flere huse og biler den seneste tid blevet ramt af æg, og ifølge mediet et mindst ét tilfælde meldt til politiet.