Nyheder

Dronningen holder jul på Marselisborg

Det har været en tradition siden 1972, at den kongelige familie har fejret jul på Marselisborg Slot i Aarhus.

Igen i år fejrer dronning Margrethe og det meste af den kongelige familie jul på Marselisborg Slot i Aarhus.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Det har været en tradition siden 1972, at de store højtider fejres netop her.

Sidste år var det ellers tæt på, at kongefamiliens jul skulle fejres på Schackenborg Slot i Møgeltønder, men på grund af coronasituationen valgte man i sidste øjeblik alligevel Marselisborg.

Typisk er dronningen også at finde på slottet i forbindelse med påsken. I forbindelse med julen ankommer hun i år til slottet den 20. december.

Kronprinsfamilien vil fejre julen med dronningen i Aarhus.

Joachim og Marie bliver i Frankrig

Prins Joachim, prinsesse Marie og deres to fællesbørn har de seneste år også været en del af fejringen på Marselisborg Slot, men i år tager de fire til Frankrig for at være sammen med prinsessens familie.

Sidst de tog til udlandet for at fejre julen var tilbage i 2017. Dengang tog kronprinsparret også til udlandet for at tilbringe højtiden.

Kronprinsparret tog da til Australien for at holde jule med kronprinsesse Marys familie.

Nu da prins Joachim kommer til at befinde sig i udlandet, vil hans ældste sønner, prins Nikolai og prins Felix, ifølge meddellelelsen fra kongehuset tilbringe julen med deres mor, grevinde Alexandra.

I Aarhus er det populært af tage opstilling foran Marselisborg Slot for at overvære gardernes vagtskifte klokken 12. Det gælder alle juledage.

Og i år er ingen undtagelse. Hver dag klokken 12 kommer Den Kongelige Livgarde til at kunne ses marchere.

Sidste år opfordrede politiet folk til at holde afstand på grund af corona. Alligevel medførte det sidste år, at folk stimlede sammen og stod tæt op ad hinanden for at komme tæt på garderne for at tage billeder.