DANISH MUSIC AWARDS

Rasmus Seebach måtte melde afbud til 'Danish Music Awards': - Det eneste ansvarlige er at blive hjemme

'Danish Music Awards' finder en passende måde at overrække prisen til Rasmus Seebach på, når han er blevet rask.

Lørdag aften skulle den 41-årige sanger Rasmus Seebach have været på scenen til 'Danish Music Awards' for at modtage showets ærespris.

Men kort før showet måtte han meddele, at han ikke havde mulighed for at komme.

- Af alle dage vågnede jeg desværre op i morges med feber. Selvom jeg har glædet mig ustyrligt til den her aften i månedsvis, er det eneste ansvarlige i min situation at blive hjemme og se showet, når det bliver sendt i morgen, skriver Rasmus Seebach til TV 2.

Han skriver også, at han "hænger en del med mulen".

- Men det rykker ikke ved, hvor stolt og beæret jeg er over at modtage den her hæder. Jeg håber, at branchen og alle mine kollegaer har en fantastisk aften.

Det er musikselskabernes brancheorganisation IFPI, der står bag 'Danish Music Awards', og i deres begrundelse for, hvorfor netop Rasmus Seebach fortjener den helt særlige hæder i år, æresprisen, er blandt andet, at han er ”en af de modigste artister, vi har”.

Og derfor er IFPI også ærgerlige over, at Rasmus Seebach har måttet aflyse og dermed ikke kunne få overrakt prisen til showet.

- Det er først og fremmest synd for Rasmus, at han ikke kunne være fysisk til stede i aften for at modtage sin velfortjente hæder. Men selvfølgelig kan han ikke være her, når han har feber, siger Lasse Lindholm, der er kommunikationsdirektør i IFPI.

Simi Jan, som også lavede Ærespris-programmet, gik på scenen og læste begrundelsen for æresprisen op for publikum. Og så lovede hun at tage statuetten med til ham.

Herefter blev der vist en video med hilsner fra en række kendte danskere - blandt andre Anne Linnet, Michael Laudrup, Thomas Helmig, Medina og Jesper Binzer.

TV 2 mødte Rasmus Seebach forud for showet, hvor han stadig var helt paf, selvom han havde vidst, at han ville vinde prisen i over en måned.

- Det er en kæmpe ære. Det overgår mine drømme og føles fuldstændig vanvittigt. Det er jo noget, som mine store idoler har fået, så det er lidt vildt at være en del af den klub, siger Rasmus Seebach.

Samtidig har prismodtagelsen gjort sangeren en smule nostalgisk.

- Det er vildt at tænke tilbage på de sidste 12 år. Det har godt nok været en vild tur, fortæller han.

Showet vises på TV 2 søndag klokken 21.05 og er allerede i sin fulde længde tilgængelig på TV 2 PLAY fra søndag morgen.