Samfund

Dagens nyheder 18. november

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Myndigheder beder canadiere om ikke at hamstre

Myndighederne i den candiske provins British Columbia har opfordret borgerne til ikke at hamstre vare, efter at provinsen er blevet ramt af historiske oversvømmelser. Det skriver The Guardian. USA's præsident, Joe Biden, har også sendt gode tanker til de påvirkede indbyggere torsdag aften.

430 irakere landet i Irak med fly fra Minsk

Hundredvis af irakere, der i ugevis slog lejr på Hvideruslands grænse til EU, er landet i Irak. De omkring 430 mennesker landede først i byen Erbil i den kurdiske del af Irak med fly fra Hvideruslands hovedstad, Minsk. Nogle fløj videre til Bagdad, oplyser Iraks udenrigsministerium.

To mænd frifundet for drab på Malcolm X

En domstol i New York har torsdag frifundet to mænd, som var dømt for at have dræbt borgerrettighedsforkæmperen Malcolm X i 1965. Det skriver CNN. Muhammad A. Aziz og nu afdøde Khalil Islam har siddet mere end 20 i fængsel for drabet.

Bykonge går på pension

To dage efter at Ole Bjørstorps Ishøjlisten fik 16,4 procent af stemmerne ved kommunalvalget, siger den mangeårige bykonge i Ishøj til Ekstra Bladet, at han går på pension 31. december, når han ikke længere er borgmester. 

Parlament ophæver tidligere kanslers immunitet

Det østrigske parlament har torsdag ophævet den tidligere kansler Sebastian Kurzs parlamentariske immunitet. Det skriver nyhedsbureauet dpa. Kurz er mistænkt for korruption og trådte tilbage for godt og vel en måned siden.

Guvernør stopper henrettelse

Den republikanske guvernør i den amerikanske delstat Oklahoma, Kevin Stitt, har ændret en dødsstraf til en livstidsdom for Julies Jones på dagen, hvor han skulle henrettes. Julius Jones har siddet på dødsgangen i to årtier for et drab begået i 1999. Det skriver AP.

Forhøjet niveau af bly i vandet på sundhedscenter

I en drikkevandsprøve udtaget på Egedal Kommunes Sundhedscenter er det konstateret, at niveauet af bly er cirka syv gange højere end tilladt. Derfor må vandet ikke drikkes eller bruges til tandbørstning. Det skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

Forsvaret har fået to el-fly

Det danske flyvevåben har nu som det første i verden to el-fly. Det skriver Forsvaret i en pressemeddelelse. Flyvevåbnet har modtaget de to Velis Electro el-fly fra den slovenske flyproducent Pipistrel og gennemført den første række flyvninger.

Flere hundrede migranter tilbage til Irak fra Hviderusland

Flere hundrede migranter er fløjet tilbage til Irak fra Hvideusland, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Bolognese tilbagekaldes

Hanegal A/S tilbagekalder et parti Irmas Økologisk Bolognese Sauce, fordi der ved en fejl er fyldt Rød Daal i, som indeholder allergenet sennep. Produktet er solgt i Irma og på coop.dk MAD. Det skriver Fødevarestyrelsen

Løbsk vindmølle

På Mors har politi og redningsmandskab forsøgt at standse en løbsk vindmølle, men uden held. Der er ingen fare for mennesker og bygninger, så nu får møllen "lov til at løbe under bevogtning", skriver Midt- og Vestjyllands Politi.

Folketinget vil stemme nej til EU-direktiv

Regeringen har fået Folketingets opbakning til at stemme nej til et direktiv om EU-bestemt mindsteløn. Det oplyser fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) efter et møde i Europaudvalget, skriver Ritzau.

Spækhugger på grund i Nordjylland

En spækhugger er gået på grund ud for kysten ved Haslevgaarde Strand i Nordjylland, skriver Nordjyske. Ifølge en vildtkonsulent ved Naturstyrelsen Kronjylland har den i 7 timer ligget cirka 600 meter fra kysten med omkring 1 meters vanddybde og burde derfor selv kunne komme derfra, skriver TV 2 Nord.

Livstidsstraf for drab

En 30-årig mand er ved Retten i Aarhus idømt fængsel på livstid for at have skudt og dræbt en 21-årig mand på Kappelvænget i Aarhus V 25. september sidste år. Det oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Nicki Bille idømt betinget fængsel

Den tidligere professionelle fodboldspiller Nicki Bille er ved Københavns Byret blevet idømt 60 dages betinget fængsel for 12 forhold. Heriblandt narkokørsel, besiddelse af euforiserende stoffer og tyveri. Det skriver Ekstra Bladet.

88-årig kvinde dræbt i brand i villa

Personen, som torsdag gik bort i en brand i en villa på Sjællandsvej i Slagelse, er en 88-årig kvinde. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Under slukningsarbejdet opdagede redningsfolkene, at en person var brændt inde og afgået ved døden. Der er ingen tegn på en kriminel gerning.

Billedhugger Jørgen Haugen Sørensen er død

Billedhuggeren Jørgen Haugen Sørensen er gået bort i en alder af 87 år. Det oplyser tidligere direktør for Bornholms Kunstmuseum Lars Kjærulf Møller på vegne af familien over for Ritzau. Jørgen Haugen Sørensen efterlader sig en kone og fire børn.

Socialdemokrat fortsætter som borgmester i Fredericia

Socialdemokraten Steen Wrist fortsætter som borgmester i Fredericia Kommune. Konstitueringen af en ny borgmester har trods rødt flertal trukket ud, men nu træder Steen Wrist frem som borgmester. Læs mere her:

Novo Nordisk køber amerikansk virksomhed i stor milliardhandel

Novo Nordisk køber den amerikanske virksomhed Dicerna for knap 22 milliarder kroner. Det oplyser Novo Nordisk i en pressemeddelelse. Dicerna specialiserer sig i RNAi-teknologi, som blandt andet har været brugt i udviklingen af flere coronavacciner.

Færdselsuheld spærrer højre spor på Sønderjyske Motorvej

Et mindre færdselsuheld i det sydlige Haderslev har spærret det højre spor på E45 Sønderjyske Motorvej. Politi og redningsmandskab er på stedet, og arbejdet forventes tidligst afsluttet klokken 13.30, oplyser Vejdirektoratet.