Kommunalvalg

S tager borgmesterposten i drama-kommune

Kampen stod mellem socialdemokraterne og de konservative. Men der er en udvalgsformandspost til K, fortæller borgmesteren.

En af de kommuner, hvor bølgerne kunne gå højt og dramaet blive stort, var Kerteminde Kommune.

Her har Socialdemokratiet fået 36,5 procent af stemmerne, Det Konservative Folkeparti har fået 33,2 procent, og Venstre har fået 7 procent.

Socialdemokratiets Kasper Ejsing Olesen, der også har været borgmester hidtil, konservative Klavs Lauridsen, Dansk Folkeparti, Radikale, SF og Enhedslisten har forhandlet om en konstituering.

Og Kasper Ejsing Olesen bliver siddende.

- Jeg havde håbet på det, siger borgmesteren.

Som den første siden kommunesammenlægningen beholder samme borgmester kæderne i mere end en valgperiode.

V var udenfor

Tidligere på aftenen var forhandlingerne i fuld sving, og pressen havde forsamlet sig foran et rum med store vinduer, hvor kommunalpolitikerne sad og forhandlede.

Men ikke alle var inviteret derind. Venstre-kandidaten Jens Gantriis, der selv havde en borgmesterdrøm, sad ikke med ved bordet. Han stod i stedet for ude sammen med pressen.

- Men jeg vil da gerne med i den konstituering, lød det fra kandidaten.

Inde bag de store vinduer forhandlede parterne om, hvorvidt det skulle være Socialdemokratiet eller Det Konservative Folkeparti, der ville ende med at tage borgmesterposten.

Det bringer minder om seneste kommunalvalg i 2017, hvor situationen var den samme.

Ifølge TV 2s politiske redaktør Hans Redder var Kerteminde en kommune, som de konservative satsede på.

- Kerteminde var en af de kommuner, som de konservative havde allerstørst forhåbninger til at tage en borgmesterpost i vest for Storebælt, siger Hans Redder.

Konservative kommer dog ikke til at gå helt tomhændede, fortæller Kasper Ejsing Olesen.

- Der står en udvalgsformandspost til de konservative, og det er nemlig erhvervsudvalget, siger han.

Blev kongemager

Venstre endte i 2017 med at blive kongemager og pegede på Socialdemokratiet. Noget tyder på, at der kan være sket det samme denne gang.

Inden meldingen om, at Kasper Ejsing Olesen blev siddende, fortalte Jens Gantriis til TV 2, at Venstre havde fået tilbudt en formandspost i et byråd med Socialdemokratiet. Umiddelbart vil man takke ja til det, sagde han.

- Men nu går jeg op og hører, hvad de konservative har at sige, sagde han på vej væk fra pressen og til møde med blokfællerne i de konservative.

- Vi har ikke skrevet under på noget, og nu går vi op og taler om det, siger Venstres Jens Gantriis.