Kommunalvalg

Enhedslisten åbner for at pege på V på Frederiksberg

De seneste dages opførsel fra nuværende borgmester Simon Aggesen "taler ikke til hans fordel", mener Enhedslistens Pelle Dragsted.

På Frederiksberg Rådhus er stemmetællerne stadig i fuld gang, og imens tripper politikere fra forskellige partier rundt på gangene.

En af dem er Pelle Dragsted fra Enhedslisten, og i den søde ventetid løfter han sløret for, at partiet kan komme til at pege på Jan E. Jørgensen (V) som borgmester på Frederiksberg.

Enhedslisten er spået et godt valg på Frederiksberg. Pelle Dragsted understreger da også, at hans mål er en ny borgmester fra den såkaldte rødgrønne koalition, der består af Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet.

- Vi er gået fælles om at ville ændre den førte politik i kommunen. Vi vil have mere gennemsigtighed, siger han til TV 2.

Lyn-analyse

Det bliver en af valgets helt store historier, hvis de konservative mister deres kronjuvel efter 112 års uafbrudt styre. Selvom de konservative formentlig får et godt valg og et par nye borgmesterposter rundt om i landet, vil det ødelægge den konservative valgfest, hvis Frederiksberg glipper. Frederiksberg er ekstra uforudsigelig, fordi det er den kommune i landet med flest nye vælgere. Hver tredje vælger i Frederiksberg skal stemme i kommunen for første gang.

Et alternativ

Men hvis denne alliances borgmesterkandidater, Lone Loklindt (RV) og Michael Vindfeldt (S), ikke kan sikre sig posten, står valget mellem blå bloks to kandidater: Den nuværende borgmester Simon Aggesen (K) og Venstres Jan E. Jørgensen.

Hidtil har valgkampen på Frederiksberg primært handlet om Vindfeldt (S) og Aggesen (K), men det er altså for tidligt at dømme Jan E. Jørgensen ude. Pelle Dragsted vil "ikke lukke nogen døre" og er klar til at forhandle, hvis partiet får henvendelser fra blå blok.

- Og de seneste dages adfærd fra Simon Aggesen taler ikke til hans fordel. Jeg synes ikke, det er ordentlighed fra en borgmesterkandidat at gå i flyverskjul og undgå at svare på kritiske spørgsmål, siger han

Med udtalelsen henviser Dragsted til de seneste dage, hvor den nuværende borgmester har takket nej til nogle mediers interviewforespørgsler.

Særligt Ekstra Bladet har været ivrige fået svar på spørgsmål om den såkaldte boligsag, hvor Aggesen har tjent omkring 11 millioner kroner.