Nyheder

Seneste nyt 8. november

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Anmeldelser om skyderi i Vollsmose

Klokken 21.30 mandag aften har der været flere anmeldelser om skudafgivelse i Vollsmose. Det skriver Fyns Politi på Twitter.

Hviderusland får globale hug for politisk spil med migranter

Hviderusland beskyldes mandag for at bruge migranter som politiske skakbrikker i et ophedet opgør med blandt andet EU. Kritikken kommer, efter at opsigtsvækkende scener mandag har udspillet nær grænsen mellem Hviderusland og Polen. Her er tusindvis af migranter samlet på vej mod EU-landet Polen og eskorteret af væbnede hviderussere.

Kommune starter undersøgelse om mulige overgreb på kostskole

Aalborg Kommune vil starte en uafhængig undersøgelse af Gravenshoved Kostskole, hvor en lang række tidligere elever har klaget over nedværdigende behandling. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Kostskolen blev i oktober anmeldt til politiet, der efterfølgende har startet en undersøgelse af sagen.

Obama: Vi er ikke i nærheden af at gøre nok i klimakampen

Vi er ikke i nærheden af at gøre nok i klimakampen. Sådan lyder det mandag eftermiddag fra den tidligere amerikanske præsident Barack Obama. Hans udmelding kommer i en tale under klimatopmødet COP26 i Glasgow.

EU: Nicaragua er blevet frygtens republik

Nicaraguas vælgere har fået frataget deres friheder, og statslig undertrykkelse er uophørlig. Det siger EU's udenrigschef, Josep Borrell, efter weekendens valg, der har givet den siddende præsident, Daniel Ortega, en fjerde periode ved magten.

DF-kandidat ekskluderet fra partiet for at kalde politiker "feltmadras"

Byrådskandidat i Hjørring Kommune Tommy Sørensen (DF) bliver ekskluderet fra partiet, oplyser DF-partisekretær Steen Thomsen til Nordjyske. Det sker, efter at Tommy Sørensen i forbindelse med et vælgermøde skulle have kaldt en SF-politiker for "feltmadras".

Valgkortene er på vej ud til borgerne

Mandag begynder PostNord uddelingen af 4,6 millioner valgkort til kommunal- og regionsrådsvalget 16. november. Det oplyser PostNord i en pressemeddelelse.

54-årig knallertfører er død efter ulykke

En 54-årig mand har mandag mistet livet, efter at han mandag morgen var involveret i en færdselsulykke i Brønshøj, oplyser Københavns Politi til Ekstra Bladet. Den 54-årige mand kørte på en knallert og blev ramt af en bus.

Bevæbnede hviderussere presser migranter mod den polske grænse

Hundredvis af flygtninge og migranter i Hviderusland er på vej til den polske grænse, hvor de vil forsøge at trænge ind i EU-landet. De bliver tilsyneladende dirigeret af bevæbnede hviderussere, skriver en talsmand for de polske specialstyrker på Twitter.

Hundredvis af ulovlige kanonslag beslaglagt

Syd- og Sønderjyllands Politi har beslaglagt 178 af ulovlige fabriksfremstillede kanonslag ved en ransagning i Tinglev. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Næste års forskudsopgørelse åbner om halvanden uge

Forskudsopgørelsen for 2022 åbner den 18. november. Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse. De opfordrer til, at man er særligt opmærksom, hvis ens økonomi eller hverdag har ændret sig det seneste år for eksempel som følge af corona.

Tjekkiet får ny regering

I Tjekkiet har fem partier indgået aftale om at danne en centrumhøjre-regering. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Regeringen er kommet på plads en måned efter valget i Tjekkiet, hvor premierminister Andrej Babis fik et skuffende valg.

Mand frifundet i terrorsag og løsladt efter næsten to års fængsel

Københavns Byret har valgt at løslade en 27-årig mand, der er blevet frifundet i terrorsag. Det bekræfter mandens forsvarsadvokat, Jane Ranum, over for Ritzau. Manden har siddet fængslet siden december 2019 og blev torsdag i sidste uge frifundet for anklagen om terrorplaner.

Stor eftersøgning efter savnet kvinde

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er i øjeblikket i gang med en storstilet eftersøgning ved Sanved mellem Næstved og Slagelse. De leder efter 75-årige Martha Sofie Christensen fra Kvislemark, der har været savnet siden søndag middag, oplyser Stefan Jensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Seksuelt overgreb ved Botanisk Have i Aarhus anmeldt

Østjyllands Politi modtog søndag morgen en anmeldelse om, at en 25-årig kvinde var blevet udsat for et seksuelt overgreb mellem Poppelpladsen og Peter Holms Vej i Botanisk Have i Aarhus. Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten. Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, og gerningsmanden beskrives som etnisk dansk af udseende, cirka 190 centimeter høj, iført mørkt tøj og kasket/hue.

Anmeldelser om falske indsamlere til Dansk Flygtningehjælp

Østjyllands Politi fik søndag to anmeldelser om mulige falske indsamlere, der bad om kontanter til Dansk Flygtningehjælp. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten. Den rigtige indsamling foregik kontantfri i år.

SAS fordobler antallet af rejsende, men er langt fra 2019-niveau

SAS har i oktober mere end fordoblet antallet af passagerer sammenlignet med samme måned året før. 1,35 millioner passagerer fløj med det skandinaviske luftfartsselskab i 2021, viser tal fra SAS. Inden coronaen ramte, havde SAS i oktober 2019 dog næsten dobbelt så mange passagerer som i år.

Forsinkelser og aflysninger på alle Aarhus Letbanes strækninger

På grund af en påkørsel af togbroen over Spanien er der i øjeblikket forsinkelser og enkelte aflysninger på alle letbanens strækninger. Det skriver Midttrafik på deres Facebook-side.

Mindst ni er døde i oversvømmelser i Sri Lanka og Indien

Ni mennesker er døde, og to andre er savnet. Det sker som følge af, at Sri Lanka og dele af det sydlige Indien er ramt af store oversvømmelser efter en uge med voldsom regn. 

Dolberg har type 1-diabetes

Landsholdsangriberen Kasper Dolberg har fået konstateret type 1-diabetes. Det skriver han i en story på Instagram