Otte billeder fra ugen, der gik
Klimatopmøde i Glasgow, De Dødes Dag og vacciner til små børn. TV 2 har udvalgt otte billeder fra ugen, der er gået.
Klimatopmøde i Glasgow
FN's klimatopmøde i Glasgow, COP26, er blevet kaldt "den sidste chance" for verdens klima. Det løber af stablen i disse dage, og der er allerede landet flere vigtige aftaler.
Men der har også været talrige demonstrationer fra frustrerede klimaforkæmpere under topmødet. De mener, at verdenslederne nøler.
Demonstranterne på billedet viste deres utilfredshed ved at stille op som verdensledere i et "COP26 Varm Luft"-band. Til højre i "bandet" står Kinas leder Xi Jinping - som slet ikke møder op til COP26.
Maratonpressemøde om sms'er
Statsminister Mette Frederiksens (S) automatiske sletning af sms'er har fået stor opmærksomhed. Fokus har især været, at vigtige sms'er fra tiden, hvor regeringen besluttede at aflive alle mink i Danmark, er gået tabt.
Onsdag holdt Mette Frederiksen og justitsminister Nick Hækkerup (S) et pressemøde på godt halvanden time. Og særligt ét svar trak bagefter overskrifter. Adspurgt om barsk tone i sms'erne sagde statsministeren:
- Der kan ryge en finke af panden. Lev med det.
De dødes dag blev fejret
2. november fejrede Mexico den traditionsrige helligdag Día de Muertos – De Dødes Dag.
Mange familier i Mexico fejrer dagen ved at kalde sjælene fra dem, de har mistet, tilbage til jorden.
Makeuppen, kvinden bærer på billedet, er inspireret af de traditionelle mexicanske sukkerkranier. De repræsenterer døden og efterlades ofte på de altre, familier bygger til de afdøde i anledning af De Dødes Dag.
USA begyndte vaccination af børn mod covid-19
2. november anbefalede USA's Center for Sygdomsbekæmpelse og Forebyggelse (CDC) vaccination af børn i alderen 5-11. Og allerede torsdag begyndte man i New York at vaccinere børn med Pfizer-vaccinen.
Få andre lande i verden, herunder Kina, Cuba og De Forenede Arabiske Emirater, har indtil videre godkendt coronavacciner til små børn.
I øjeblikket er Pfizer-vaccinen kun godkendt til brug til børn ned til 12 år i Danmark.
Regnbuedans i Argentinas hovedstad
- Det er en glædens dag for unge, der ikke skal igennem det samme, som vi skulle igennem, siger Nicolas Vasquez midt mellem balloner og konfetti ved det 30. Pride Parade i den argentinske hovedstad Buenos Aires.
Argentina ses som et foregangsland for LGBT+-rettigheder i Latinamerika. Det var det første land, der gav par af samme køn lov til at registrere deres partnerskab i 2002, og det første land, der legaliserede ægteskaber mellem to af samme køn i 2010.
Abortdemonstrationer i Polen
Efter en gravid kvindes død demonstrerede tusindvis af mennesker lørdag i mange af Polens byer mod landets strenge abortlovgivning.
Med stearinlys, bannere og billeder af den afdøde 30-årige kvinde sagde demonstranterne, at det ikke må ske igen.
Den 30-årige Izabela var gravid i 22. uge, da hun døde af blodforgiftning, fordi lægerne - ifølge familien - kun havde fokus på at redde fosteret.
Piger savner skolebøgerne i Afghanistan
I Afghanistans hovedstad, Kabul, sidder 17-årige Sahar og forsøger at passe sin uddannelse ved hjælp af YouTube. Sahar drømmer om at blive ingeniør og gik i gymnasiet, før Taliban erobrede magten og forbød piger som Sahar at gå i skole.
- Jeg forsøger at fortsætte min undervisning derhjemme, men det er anderledes end det miljø, der er i skolen og i klasseværelset sammen med venner og lærere, siger hun.
Boris Johnson truer kulturarven
Om COP26 i Glasgow var en succes? Ja, den forside måtte vente til en anden dag, efter en fotograf fangende den britiske premierminister med mundbindet nede.
Fotoet spredte sig som en steppebrand på sociale medier. For ikke nok med, at Boris Johnson sov under talerne. Premierministeren for et af de lande i Europa, der har de højeste smittetal, havde taget sit mundbind af, selv om han sad ved siden af 95-årige David Attenborough, der er kendt - og elsket - fra BBC's storslåede naturprogrammer.