Nyheder

Dagens nyheder 5. november

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

FN's sikkerhedsråd bekymret over Etiopien

FN's Sikkerhedsråd udtrykker "dyb bekymring" i forhold til situationen i Etiopien og opfordrer til våbenhvile. Det sker i en udtalelse fredag aften dansk tid ifølge AFP.

Politiet melder om omfattende spiritus-kontrol

I dag er det J-dag, og som altid er mange mennesker ude og fejre dagen med øl. Derfor foregår der omfattende spirituskontrol i hele landet, og der opfordres til at lade bilen stå. En ny undersøgelse viser, at der særligt blandt unge mænd er store udfordringer med spritbilisme. Det kan du læse mere om her.

Østrig skærper coronarestriktioner fra mandag

Østrig skærper coronarestriktionerne fra mandag den 8. november. Uvaccinerede vil ikke kunne få adgang til caféer, restauranter og frisører. Det oplyser landets regering fredag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Nye Borgerlige-kandidat ekskluderet efter trusler

Et byrådsmedlem fra Nye Borgerlige er blevet ekskluderet efter trusler under et interview. Det meddeler Nye Borgerlige til Radio Loud. Der er tale om John Pawlik, der er byrådsmedlem og kommunalvalgskandidat for partiet i Vordingborg.

Mangel på jordemødre

Der er travlt på landets fødegange. 125 dage om året er der flere fødsler, end der er jordemødre til at tage sig af de fødende. Det viser ny rapport fra fagforeningen, Jordemoderforeningen ifølge Ritzau.

Greta Thunberg kalder COP26 for et "flop"

Fredag var den svenske klimaaktivist Greta Thungberg i Glasgow, da mange tusinde unge aktivister samledes i den skotske by for at demonstrere. I en tale kaldte Greta Thunberg COP26 for "et flop".

 - Det her er ikke længere en klimakonference. Det er en global festival for greenwashing, sagde Greta Thunberg ifølge Ritzau i sin tale.

Russisk diplomat fundet død uden for ambassade

En russik diplomat blev i oktober fundet død uden for landets ambassade i Berlin. Manden var sekretær ved ambassaden. Det tyske magasin erfarer, at manden af tyske myndigheder blev anset for at være tilknyttet den russiske efterretningstjeneste FSB. Det skriver Der Spiegel. 

Tre mænd fængslet for vold ved Brøndby-kamp

Tre mænd er blevet fremstillet for vold mod en fan fra det modsatte hold ved en fodboldkamp i Brøndby torsdag. De blev alle fængslet i henholdsvis 11, 11 og 12 dage, oplyser Vestegnens anklagere.

Regionen vil afsætte 30 millioner til pressede hospitaler

Region Hovedstaden vil afsætte 30 millioner kroner, der skal styrke fastholdelsen og rekrutteringen af sundhedsfagligt personale på hospitalerne. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. Der skal dog først tages beslutning om forslaget på tirsdag.

Ejer af russisk forskningsskib skal betale stort beløb

Siden mandag har et russisk forskningsskib været tilbageholdt i Skagen, og nu har Fogedretten ved Retten i Hjørring besluttet, at ejeren skal stille en sikkerhed på knap 40 millioner kroner. Beløbet kræves i erstatning af den russiske ejer, og det er årsagen til, at skibet er blevet tilbageholdt.

Det fremgår af retsbogen fra Retten i Hjørring ifølge Ritzau.
 

Køen ved Køge Bugt Motorvejen er afviklet

Køen ved Køge Bugt Motorvejen er nu afviklet igen, oplyser P4 Trafik København og Sjælland.

Storbritannien truer med nødbremse i brexitaftale

Storbritannien truer med at udløse en nødbremse i brexitaftalen med EU. Det siger landets brexitminister, David Frost, fredag i forbindelse med uenigheder med EU om handlen over den irske grænse.

Det skriver Reuters.

Uheld på Hillerødmotorvejen

Der er sket et uheld på Hillerødmotorvejens forlængelse mellem Hillerød S og frakørslen til Herredsvejen. Vejen er spærret i begge retninger, og der er endnu ingen tidshorisont. 

Udskudt dansk film får premiere i januar

Den danske komedie "Vildmænd" får nu premiere 13. janaur. Filmen blev udskudt, fordi filmens hovedperson bruger bue og pil, hvilket også var et af de våben, som blev anvendt under angrebet i den norske by Kongsberg.

Det bekræfter Nordisk Film til Ritzau. 

Uheld på Køge Bugt Motorvejen

Der meldes om uheld på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning. Man skal forvente kø tilbage fra Solrød, oplyser DR P4 trafik.

Macrons tidligere bodyguard er dømt

En tidligere bodyguard for Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er blevet idømt tre års fængsel. Det sker efter en episode i maj 2018, hvor han optrådte voldeligt over for demonstranter. 

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ny assistenttræner i Genk

Glen Riddersholm bliver assistenttræner i Belgien. Den tidligere Sønderjyske- og FC Midtjylland-træner er blevet ansat som assistenttræner i Genk, skriver klubben på sin hjemmeside.

2251 nye tilfælde af coronavirus

Der er registreret 2251 nye tilfælde af coronavirus i Danmark det seneste døgn, viser dagens tal fra Statens Serum Institut. Antallet af indlæggelser er steget med 17 til 263, og 3 personer er døde.

Debutantpris til Fine Gråbøl

Fine Gråbøl tildeles BogForums Debutantpris for romanen 'Ungeenigheden'. Med prisen følger 50.000 kroner. Prisen blev uddelt ved BogForums officielle åbning i Bella Centeret fredag.

Vidner søges – pige hentet under "mistænkelige omstændigheder"

Københavns Vestegns Politi søger vidner, der har set en voksen hente en pige - muligvis under mistæneklige omstændigheder - på Kettegård Alle i Hvidovre i lørdags. Politiet har efterforsket sagen som en bortførelse, men ingen børn er meldt savnet, og pigen kan være hentet legitimt. Det forsøger politiet nu at afklare, fremgår det af en pressemeddelse