GO'

- Der skulle et mirakel til, siger Kevin Magnussen om knust barndomsdrøm

Kevin Magnussen har altid prioriteret at blive verdens bedste. Nu er det en lille pige, der står øverst på prioritetslisten.

Tv-kommentatorerne var tydeligvis begejstrede, da Kevin Magnussen i sit debutløb lå med helt fremme i feltet efter første runde på banen.

- Det her er så vildt, som det kan være, lød det.

Med armen i vejret passerede han målstregen som nummer tre, og efterfølgende blev han opgraderet til nummer to efter en straf til konkurrenten Daniel Ricciardo.

Og det var mere end en drøm, der gik i opfyldelse for den dengang 21-årige racerkører.

Siden Magnussen var barn, havde han drømt om at køre Formel 1, men at han skulle ende på podiet til sit første løb, havde han ikke regnet med.

Jeg følte ikke, jeg kunne gøre det bedre, end jeg gjorde

Kevin Magnussen, racerkører

- Hele den oplevelse i sig selv var vanvittig. At slutte af med at komme på podiet, det var urealistisk. Det var svært at tro på, at det var virkelighed, fortæller han i ’Go’ morgen Danmark’.

Da Magnussen i 2014 løftede sit trofæ på podiet, spåede selvsamme kommentatorer ham en stor karriere med flere podiepladser, og selv levede han i troen på, at han en dag ville blive verdens bedste.

Men virkeligheden blev en anden.

Efter syv sæsoner lykkedes det ikke for Magnussen at komme på podiet igen i Formel 1, og i dag har Kevin Magnussen accepteret, at barndomsdrømmen aldrig gik i opfyldelse.

- Jeg tror, jeg kom til et sted, hvor jeg ikke længere 100 procent troede på, at det kunne lade sig gøre. Jeg kom til et sted, hvor jeg var klar over, at der skulle et mirakel til. Jeg følte ikke, jeg kunne gøre det bedre, end jeg gjorde, lyder det fra Kevin Magnussen.

Livslang drøm

Drømmen om at blive verdens bedste har eksisteret, siden Kevin Magnussen var barn.

Han fik sin første gokart som etårig, og allerede som fireårig begyndte han at køre ræs mod sin fætter.

På sidelinjen fulgte han sin far Jan Magnussen tæt, og der gik ikke lang tid, før han begyndte at drømme om en karriere som racerkører.

- Jeg har altid troet meget på mig selv, og jeg har altid haft den der naive tro på, at jeg var den bedste, lyder det.

Og Kevin Magnussen var en af de bedste. I november 2013 blev det bekræftet, at Magnussen skulle være fast kører for McLaren i 2014-sæsonen i Formel 1.

På mange måder levede Formel 1 op til Magnussens forventninger, men det var hårdere og sværere, end han havde regnet med.

- Mit mål var at blive verdensmester, så det kan være meget frustrerende, hvis man kører godt, og man så ikke kommer fremad. Det er kun få hold, der har bilerne til at vinde verdensmesterskabet. Hvis du ikke sidder i en af dem, så er det stort set umuligt, lyder det.

Magnussen nåede i løbet af sin karriere at køre for McLaren, Renault og Haas. Men i 2020 brast drømmen om verdensmesterskabet, da han ikke fik sin kontrakt forlænget med sidstnævnte, og hans Formel 1-karriere sluttede.

I 2021 skiftede han derfor fra Formel 1 til den amerikanske sportsvognsserie ’International Motor Sports Association’.

- Jeg følte ikke, jeg kunne gøre det bedre, end jeg gjorde, og jeg kunne se, at der var mange nye, unge talenter, der kom ind og fik chancerne, forklarer han.

Datter er førsteprioritet

Kevin Magnussen har nu kørt én sæson i International Motor Sports Association’, og den nu 29-årige racerkører føler selv, at han er et godt sted.

For Magnussen har aldrig villet være i Formel 1 bare for at være der, forklarer han.

- Hvad end jeg laver, hvert fald sportsmæssigt, vil jeg gå efter at vinde. Der er mange andre ting i motorsport, som også er store at vinde, lyder det.

Og så er der også sket andre nye ting i Kevin Magnussens liv.

Han er nemlig også blevet far til datteren Laura, og det har ligeledes ændret på prioriteterne.

- Motorsport og Formel 1 har altid været det vigtigste i mit liv. Selvfølgelig har familie og venner altid været det vigtigste, men det har været motorsport, jeg har prioriteret højest. Nu er det en lille pige, der står øverst på prioritetslisten, og det er dejligt, fortæller han.

Se hele interviewet med Kevin Magnussen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.