Nyheder

Dagens nyheder 21. oktober

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Bloggen opdateres ikke længere.

Feriehuse slår alle rekorder

Indtil videre har 2021 månedligt budt på den ene rekord efter den anden for antallet af danske gæster i udlejede feriehuse. September er ingen undtagelse, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik. Danske gæster har stået for 573.100 overnatninger i udlejede feriehuse.

Tænketank vil fjerne SU på kandidatuddannelser

Står det til tænketanken Arbejderbevægelsens Erhvervsråd skal kandidatstuderende ikke have SU på samme måde som i dag, skriver Børsen. I stedet foreslåes rentefrie lån. På den måde kan pengene, der i så fald ikke udbetales til SU, bruges på at løfte kvaliteten andre steder i uddannelsessystemet.

Kongresmedlemmer vil have Trumps eksrådgiver dømt for foragt

Repræsentanternes Hus i USA stemmer torsdag aften dansk tid for, at Donald Trumps tidligere chefstrateg Steve Bannon har udvist foragt for Kongressen. Det sker, efter at Bannon torsdag i sidste uge udeblev fra en høring i et kongresudvalg, hvor han skulle vidne om et stormløb på Kongressen 6. januar.

Vindfølsomme køretøjer frarådes på Øresundsbroen

På grund af kraftig blæst på E20 Øresundsbroen fraråder Vejdirektoratet vindfølsomme køretøjer at passere broen. Vinden forventes at aftage i løbet af natten.

Berlusconi frikendt i retssag om bestikkelse

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi er torsdag blevet frikendt i en sag, hvor han var tiltalt for at have bestukket et vidne i 2013. Det skulle ifølge anklagen være sket i en sag omkring en mindreårig prostitueret.

Opsigtsvækkende sms'er fra departementschef Barbara Bertelsen

Afslørende sms'er har set dagens lys til torsdagens afhøring i Minkkommissionen i Retten på Frederiksberg. Særligt en række beskeder fra Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, er ifølge politisk kommentator Hans Engell særdeles opsigtsvækkende.

Politi til stede ved Parken efter optakt til slagsmål

FC København tabte Conference League-kampen mod græske PAOK, og Københavns Politi er nu til stede ved Parken for at få de rivaliserende fans "i hver deres retning", oplyser vagtchef Henrik Brix til TV 2. Der har været optræk til slagsmål, men balladen er ved at stilne af, og der har ikke været anholdelser.

Parti dropper valgplakater

Lørdag klokken 12 må kandidaterne til kommunalvalget kaste sig over lygtepælene og hænge de traditionsrige valgplater op. Men i Skanderborg har Liberal Alliance valgt at lade være, skriver TV 2 Østjylland. Argumenterne er miljøhensyn samt manglende ressoucer og tid. 

Politikere vil tage alkoholbevilling fra diskriminerende natklubber

Bevæbnet med skjult kamera kunne TV 2 Lorry onsdag afsløre, hvordan der foregår diskrimination på baggrund af hudfarve i det københavnske natteliv. Det får politikere på Christiansborg til at kræve handling. Eksempelvis at man fratager diskriminerende natklubber deres alkoholbevilling.

Fem lande efter Afghanistan-exit: EU bør have samlet styrke af soldater

Tyskland, Holland, Portugal, Slovenien og Finland ønsker, at EU skal have en styrke af soldater, som kan rykke hurtigt ud og løse akutte situationer. Behovet begrundes med Nato-tilbagetrækningen fra Afghanistan efter Talibans indtog, og de fem lande præsenterede idéen for EU's forsvarsministre torsdag.

Dukkevogne tilbagekaldes på grund af kvælningsrisiko

Der er konstateret fejl på dukkevognene Baby Walker og Doll Pram fra producenten KREA. Fejlen medfører risiko for, at smådele løsner sig fra hjulene, hvilket kan udgøre kvælningsrisiko, skriver Sikkerhedsstyrelsen på Facebook. Derfor tilbagekaldes vogne købt fra juli 2020 til oktober 2021.

Overlæge: Ny coronapille er lovende

Lars Østergaard, der er professor på Aarhus Universitets og ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital, kalder coronabehandlingsmidlet molnupiravir lovende. I næste uge vil Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) indlede en evaluering af behandlingsmidlet, der er i pilleform.

Alle spor igen farbare efter ulykke på motorvej

Torsdag eftermiddag var der en ulykke på E45 Sønderjyske motorvej ved Christiansfeld, der spærrede trafikken i begge retninger. Politiet oplyser nu, at alle spor igen er farbare, men at en del kø endnu skal afvikles. 

EU-Parlamentet vil stoppe pengestrøm fra EU til Polen

EU-Kommissionen bør standse udbetalingen af EU-midler til Polen. Sådan lyder opfordringen fra et stort flertal i EU-Parlamentet, skriver parlamentet i en pressemeddelelse. Opfordringen kommer i kølvandet på en afgørelse fra den øverste domstol i Polen om, at har EU-lov ikke altid forrang over national lov. 

Anklager: Sigtet bag drab på britisk politiker er med i IS

Den sigtede for drabet på det britiske parlamentsmedlem David Amess i sidste uge opfatter sig selv som en person, som er tilknyttet Islamisk Stat. Han siger, at han oprindeligt havde en plan om at dræbe en parlamentariker for adskillige år siden, oplyser anklagemyndigheden i London ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Loud skifter navn til 24syv

Radio LOUD skifter navn til 24syv, skriver Weekendavisen. Samtidig vil Berlingske Media-koncernen forøge sin ejerandel fra 40 til 91 procent i selskabet bag den digitale station og dermed få fuld kontrol over radioen, skriver avisen. Navneskiftet indtræffer 3. januar næste år.

24 personer henrettet af den syriske regering på én dag

Den syriske regering har henrettet 24 personer, som blev dømt for bevidst at have påsat dødelige naturbrande, som hærgede landet i sommeren sidste år. Henrettelserne blev eksekveret onsdag, skriver det officielle nyhedsbureau Sana.

Togbusser indsættes mellem lufthavnen og Malmø

En nedfalden køreledning har torsdag eftermiddag været skyld i, at al togtrafik har været indstillet mellem København og Sverige. Nu indsættes togbusser mellem lufthavnen og Malmø, skriver DR P4 trafik på Twitter.

Lastbilchauffør død efter uheld på motorvej

Tidligere torsdag væltede en lastbil på E45 Sønderjyske Motorvej. Nu bekræfter politiet på Twitter, at den 52-årige fører er afgået ved døden. Der er fortsat lang kø i både nord- og sydgående retning.