Nyheder

Dagens nyheder 14. oktober

Livecenteret opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Libanesisk militær har anholdt ni personer efter uroligheder i Beirut

Militæret i Libanon har ifølge Al Jazeera anholdt ni personer, efter uroligheder torsdag brød ud i hovedstaden Beirut. Flere personer blev dræbt af skud, og flere blev såret.

Gymnasieelev i kunstig koma efter fald fra tag

En 18-årig mandlig gymnasieelev fra Helsingør Gymnasium er blevet lagt i kunstig koma efter fald fra et tag under en studietur i den franske region Bretagne. Det bekræfter rektoren på gymnasiet til Helsingør Dagblad. Det vides ikke, om eleven er i livsfare. 

Dræbt stjerneløbers mand er anholdt i Kenya

Politiet i Kenya har torsdag aften anholdt manden til stjerneløberen Agnes Tirop, der tidligere på ugen blev fundet dræbt. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Tirop blev fundet død i sit hjem i den vestlige by Iten.

Færdselsuheld på Vejlefjordbroen - én vognbane åben

En lastbil har torsdag aften påkørt en tavlevogn på Vejlefjordbroen i sydgående retning. Én vognbane er åben mod syd, skriver Sydøstjyllands Politi på Twitter. 

Pakistansk flyselskab suspenderer fly til Afghanistan

Det pakistanske flyselskab Pakistan International Airlines har torsdag meldt ud, at de suspenderer fly til Afghanistan på grund af "dårlige arbejdsforhold" som eksempelvis ændrede flyvetilladelser, skriver CNN.

Dreng fløjet til Rigshospitalet med svære hovedtraumer

En dreng på 16-17 år er torsdag fløjet til Rigshospitalet med svære hovedtraumer efter et færdselsuheld. Drengen er i kritisk tilstand, oplyser politiet til Ekstra Bladet.

Makuleret kunstværk solgt for trecifret millionbeløb

Et kunstværk af gadekunstneren Banksy overraskede for tre år siden ved pludselig at makulere sig selv, efter at det var solgt på auktion. Nu er kunstværket ved navn 'Love is in the Bin' endnu engang blevet solgt. Denne gang for det, der svarer til 163 millioner kroner, skriver AFP.

To personer stukket med kniv på Amager

Københavns Politi er massivt til stede ved Urbanplanen på Amager, efter to personer er stukket med kniv. Vagtchefen siger til BT, at deres tilstand ikke er kritisk. Ingen er anholdt i sagen.

Britisk mand befriet efter otte dage som gidsel

Italiensk politi har ifølge The Guardian befriet en 24-årig britisk turist, der har været holdt som gidsel i otte dage. Manden blev angiveligt kidnappet af en gruppe på fire personer i byen Monte San Giusto.

27-årig kvinde tiltalt for at dræbe mand med ildrager

En 27-årig kvinde brugte en ildrager og en askeskovl til at stikke og slå en 61-årig mand i hovedet i sådan en grad, at han efterfølgende døde af sine kvæstelser, mener anklagemyndigheden i Midt- og Vestsjællands Politi. Hun skulle også have tildelt manden slag, spark og tramp i hovedet, fremgår det af anklageskriftet.

DBU: Danmark skal presse Qatar

Som tidligt kvalificeret nation til næste års VM i fodbold har Danmark nu en endnu større forpligtelse til at lægge pres på værtsnationen, Qatar. Det siger Jakob Jensen, direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU), på et pressemøde. Målet er blandt andet at få markant bedre arbejdsvilkår for de mange migrantarbejdere, der bygger faciliteter til afholdelsen af VM.

LinkedIn lukkes i Kina

Microsoft lukker det sociale medie LinkedIn i Kina, skriver BBC. Beslutningen er taget på grund af "et udfordrende driftsmiljø og større krav" lyder det. LinkedIn har for nylig blacklistet flere journalister på LinkedIn, blandt andet en person, der har skrevet en bog om Kinas behandling af tibetanske flygtninge.

Norwegian og SAS dropper mundbindskrav på rejser i Skandinavien

Fra på mandag er det ikke længere et krav at bære mundbind, når man flyver med en række flyselskaber i Skandinavien. Blandt andet skal passagerer ikke længere bære mundbind, når de flyver med SAS og Norwegian indenrigs eller på tværs af de skandinaviske lande.

Politi har fundet 7-årig i god behold

Nordsjællands Politi har fundet den syvårige pige Lucy i god behold. De oplyser, at hun var taget på tur med en veninde. Hun er nu hjemme hos sine forældre, skriver politiet på Twitter. 

Politiet efterlyser 7-årig pige - er ikke set siden i eftermiddag

På Twitter efterlyser Nordsjællands Politi den syvårige pige Lucy, som er gået fra sin SFO i Nivå torsdag eftermiddag uden at sige farvel til de voksne. Pigen blev sidst set ved Niverødvej 38 i Nivå. Hun beskrives som:

  • 125 centimeter høj
  • Spinkel af bygning
  • Pagehår
  • Iført tyk lyserød vinterjakke med pelskrave, sorte joggingbukser med teksten "playstation" på siden, lyserøde kondisko og sort rygsæk af mærket Legofriends

Hvis man har set Lucy, skal man ringe 114.

Enhedslisten kritiserer regeringen for at sælge coronavacciner

Regeringen oplyser torsdag, at de har solgt over 200.000 vacciner til Australien. Beslutningen møder kritik hos Enhedslistens Peder Hvelplund, som hellere ville donere vaccinerne til dér, hvor behovet er størst. 

Københavns Universitet skærer en fjerdedel af optag på humaniorauddannelser

Fremover vil der være knap 1600 færre studiepladser på Københavns Universitet, hvoraf langt de fleste vil være på Det Humanistiske Fakultet. Her vil cirka en fjerdedel blive skåret fra, skriver Uniavisen.

Danmark har solgt over 200.000 Moderna-vacciner til Australien

Udenrigsministeriet skriver i en pressemeddelelse, at regeringen har solgt over 200.000 overskydende Moderna-vacciner til Australien. Desuden har de doneret 250.000 vaccinedoser til Rwanda. 

42-årig mand mistænkes for forsøg på at flyve 3,5 millioner sorte kroner ud af landet

En 42-årig mand er torsdag blevet varetægtsfængslet. Ifølge Ritzau mistænkes han for forsøg på at flyve 3,5 millioner sorte kroner ud af Danmark onsdag aften. 

Norsk politi opjusterer antal sårede efter angreb

Politiet i Norge opjusterer antal sårede med én til tre i alt efter onsdagens angreb i den norske by Kongsberg. En af de tilskadekomne var selv taget på skadestuen, siger politiet ifølge Dagbladet.