Nyheder

Dagens nyheder 13. oktober

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Fem dræbt under angreb i Norge

Onsdag aften er fem personer dræbt og to såret, efter en mand har skudt med bue og pil i den norske by Kongsberg. Læs mere om angrebet, som skulle være foregået over cirka en halv time, lige her.

Politiet søger vidner til flugtbilist

Syd- og Sønderjyllands Politi søger vidner til en flugtbillist i Aabenraa - muligvis en BMW, skriver det på Twitter.

Ni personer anholdt efter aktion på Københavns Rådhus

17 aktivister fra gruppen Extinction Rebellion trængte onsdag eftermiddag ind på Københavns Rådhus klædt ud som blandt andet insekter, padder, fugle og svampe. Ni af dem er senere blevet anholdt, oplyser Københavns Politi til TV 2 LORRY.

TV 2 afslører omrejsende omskærere i Danmark

Uden handsker, siddende på gulvet og med tvivlsomme remedier. Det er blandt andet sådan, omrejsende omskærere opererer i Danmark. Det afslører TV 2 i dokumentaren ’Omskæring bag lukkede døre’, som bliver vist torsdag aften, og som fra torsdag morgen kan ses på TV 2 PLAY. Allerede nu kan du dog læse mere lige her.

Polen vil bygge mur mod Hviderusland

Polen har planer om at bruge lidt over 2,6 milliarder kroner på at opføre en permanent mur langs grænsen til Hviderusland. Muren skal stoppe de migranter, der krydser grænsen mellem de to lande. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Styrelse advarer mod nærkontakt med jorden ved bæk nær Aarhus

Efter fundet af PFOS på en brandskole og to grøfter i det nordlige Aarhus, har Styrelsen for Patientsikkerhed sendt kommunen anbefalinger for ophold i området omkring Koldkær Bæk. Man kan fortsat færdes i området, men ud fra et forsigtighedsprincip bør man være varsom med nærkontakt med jorden, skriver TV 2 ØSTJYLLAND.

Cannabis kan være på vej mod at blive legaliseret helt i Tyskland

I Tyskland vil både De Grønne og FDP legalisere salg og brug af cannabis, mens socialdemokratiske SPD hidtil har været tøvende. Men nu anbefaler medlem af sundhedsudvalget for SPD Karl Lauterbach en legalisering. Dermed tegner sig et muligt flertal for en legalisering af cannabis i Tyskland, skriver Flensborg Avis.

Jakob Fuglsang skifter hold

Efter at have cyklet for kasakhstanske Astana i ni sæsoner, skifter Jakob Fuglsang nu hold. Fra næste sæson skal danskeren i stedet køre for Israel Start-Up Nation. Det bekræfter det israelske hold på sin hjemmeside.

Danske aktier har bedste dag i syv måneder

De danske aktier har onsdag haft den bedste dag i syv måneder. Det toneangivende C25-indeks er onsdag steget med 2,5 procent til indeks 1888,7. Det er den højeste stigning på én dag siden 9. marts, skriver Ritzau

64-årig overfaldet med kniv

En 64-årig mand er onsdag eftermiddag blevet overfaldet med en kniv i en opgang på Hybenvej i Horsens. En 30-årig mistænkt er blevet anholdt, oplyser Sydøstjyllands Politi ifølge Ritzau.

Skuespiller blev ældste mand nogensinde i rummet

Star Trek-skuespilleren William Shatner har været en tur i rummet med en raket fra det private selskab Blue Origin. Raketten lettede og landede i Van Horn i Texas, USA. Med sine 90 år blev Shatner den ældeste person nogensinde til at besøge rummet efter en kort rejse.

Uheld på E20/E45 ved Kolding

Et trafikuheld er sket på E20/E45 i nordgående retning kort før Kolding Ø i venstre spor. Politi- og redningsfolk er på stedet, og uheldsstedet kan passeres med forsigtighed. Det skriver P4 Trafik på Twitter.

MobilePay nede

Onsdag eftermiddag betyder tekniske problemer hos Danske Bank, at betalingsløsningen MobilePay samt bankens netbank er nede. Danske Bank kan ikke sætte tidspunkt på, hvornår problemerne ventes løst, skriver Ritzau.

Britta Nielsens børn får skærpede straffe

Britta Nielsens tre børn skal i fængsel. Det har Østre Landsret afgjort. De tre er idømt mellem to og fire års fængsel. Alle tre får et halvt års fængsel mere, end de fik i byretten. Landsretten finder dem skyldige i groft hæleri for samlet omkring 51 millioner kroner. Læs mere her

Rusland klar til at skrue på gashanerne

Rusland er klar til at skrue op for gashanerne og levere mere gas til Europa, hvis europæerne beder om det. Det siger Ruslands præsident, Vladimir Putin, på en energikonference i Moskva onsdag. Det skriver Reuters.

Tidligere verdensmester stopper karrieren

Den tidligere verdensmester i bueskydning Maja Jager stopper karrieren. Det oplyser hun til Ritzau.

Netavisen Pio trækker artikler tilbage

Netavisen Pio trækker en lang række artikler tilbage og hjemsender en medarbejder. Det sker, efter at Ekstra Bladet onsdag kunne afsløre, at artiklerne indeholdt lange kopierede passager fra andre medier. Pios chefredaktør, Niels Jespersen, beklager og undskylder over for de berørte medier og journalister.

Tidligere minister mister storetå og tager orlov

Tidligere minister Lars Christian Lilleholt (V) tager orlov fra Folketinget på grund af sygdom, oplyser han til TV 2 FYN. De sidste to uger har han været indlagt, og nu har han fået bortopereret sin venstre storestå, skriver han på Facebook. Operationen skyldes risiko for, at betændelse ville sprede sig på grund af type-2-diabetes. Lilleholt afløses i Folketinget af Mark Grossmann.

Mand dømt til 12 års fængsel for drab på samlever

En 44-årig mand er idømt 12 års fængsel for 9. december 2020 at have knivdræbt sin 45-årige kvindelige samlever i byen Skalkendrup i Nyborg Kommune. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.