Nyheder

Dagens nyheder 12. oktober

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Amerikanerne advaret mod tomme hylder

Embedsfolk i Det Hvide Hus advarer tirsdag om, at amerikanerne skal vænne sig til højere priser og nogle tomme hylder i supermarkederne op til jul. Det skriver Reuters. Årsagen er den globale forsyningskrise, der har ramt verdenshandlen og skabt flaskehalse i USA's transportsektor.

Danmark skal til VM i Qatar 2022

Danmark har kvalificeret til VM i Qatar i 2022 efter en 1-0-sejr over Østrig på hjemmebane i Parken. Danmark mål blev scoret af Joakim Mæhle på oplæg af Thomas Delaney. Danmark har indtil nu vundet alle kvalifikationskampene uden at lukke et eneste mål ind.

Voldsomt optrin under landskamp på Wembley

Kampen mellem England og Ungarn på Wembley blev skæmmet af uro, da engelsk politi kort efter kampstart måtte i aktion på udeholdets tilskuerafsnit. Her blev uddelt slag fra begge sider. Balladen varede i flere minutter, inden der faldt lidt ro på. Ifølge politiet opstod uroen, da betjente forsøgte at anholde en tilskuer for racistisk opførsel over for en steward på stadion, skriver Ritzau.

Regeringen tøver med tidligere forslag om kønsskifte

Regeringen tøver med et tidligere forslag om at give børn uanset alder lov til at skifte køn i cpr-registret. Det skriver Jyllands-Posten. I dag skal man være 18 år for at skifte køn i cpr-registreret. Årsagen til regeringens tøven er, at Det Etiske Råds medlemmer ikke kan blive enige om, hvor lavalderen skal sættes, skriver Indenrigsministeriet til Jyllands-Posten.

Oprydning færdig på Aarhus Syd Motorvejen

En bil kørte tirsdag aften galt og endte på taget ved tilkørselsrampen ved Aarhus Syd Motorvejen. Politiet har nu afsluttet arbejdet på ulykkesstedet, og der ingen spærring af motorvejssporet længere, skriver B.T. De to involverede i bilen er sluppet uden alvorlige skader, oplyser Østjyllands Politi til avisen.

Politisk flertal dropper coronarejsevejledninger

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at droppe de særlige rejsevejledninger, der har været gældende under corona. Det oplyser Justitsministeriet.

Bil væltet om på taget på E45

En bil er vendt om på taget på E45 Aarhus Syd Motorvejen, oplyser Østjyllands Politi til B.T.. Højre spor i sydgående retning er spærret mellem Hasselager V og Motorvejskryds Aarhus Syd. Vejen forventes tidligst ryddet 20:15, skriver B.T..

Mand dømt for voldtægt af ekskæreste

En 39-årig mand er ved Retten i Aalborg idømt to år og seks måneders ubetinget fængsel for at voldtage sin tidligere kæreste. Manden skal derudover betale 100.000 kroner til ofret. Det skriver Nordjyske Anklagere på Twitter.

Fri bane på Hillerødmotorvejens forlængelse

Der er nu fri bane på Hillerødsmotorvejens forlængelse igen efter brand i en bil havde skabt kø. Det skriver Nordsjællands Politi og P4 Trafik. Den tilbageværende kø er under afvikling, lyder det.

Bevilling til flere folk skal løse 112-problemer i hovedstaden

En bevilling på ti millioner kroner skal være med til at løse de problemer, der har været med 112-opkald i Region Hovedstaden. Det er et bredt flertal af regionsrådet blevet enige om tirsdag aften, skriver Ritzau. Bevillingen kommer, efter Berlingske har afdækket, hvordan tusindvis af alarmopkald er gået tabt.

Kø på Hillerødmotorvejen

Brand i en bil har forårsaget kødannelse på Hillerødmotorvejen. Uheldet er sket i nordgående retning efter afkørsel Allerød N, men der er langsomtkørende kø i begge retninger. Det skriver P4 Trafik.

Død person på Grønland identificeret

Den person, hvis ligdele for halvanden uge siden blev fundet i Ililussat i Vestgrønland, er nu med sikkerhed identificeret, oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Radio Loud lukker sin afdeling i Svendborg

Radio Loud, der for nylig måtte lægge ryg til hård kritik fra Radio- og tv-nævnet, lukker sin redaktion i Svendborg. Radioen vil i fremtiden have journalister i landets fire største byer for at leve op til sendetilladelsen, siger radiodirektør Simon Andersen til Fyns Amts Avis.

Vanvidsbilist forsøgte proformasalg

En vandvidsbilist erkendte tirsdag i retten, at han forsøgte et proformasalg af sin bil, efter at han blev blitzet med 101 kilometer i timen i et tætbebygget område i Vallensbæk. Umiddelbart efter han blev blitzet, havde han omregistreret bilen til en kammerat. Nu er bilen konfiskeret, og den 20-årige mand skal 20 dage i fængsel, skriver Københavns Vestegns Politi.

Bandidos-rocker får livstid for drab og drabsforsøg

En 41-årig Bandidos-rocker er ved Retten i Hillerød blevet idømt fængsel på livstid for drab og drabsforsøg i bandekonflikt, skriver Ekstra Bladet.

Politi undersøger hændelser - 8-årig tilbudt 100 kroner

Nordsjællands Politi undersøger hændelser i Allerød, hvor fremmede personer har skabt utryghed med deres adfærd over for børn, lyder det i en pressemeddelelse. Blandt andet er en 8-årige pige ifølge en anmeldelse blevet tilbudt 100 kroner af en fremmed mand. Ved du noget, så ring 114, skriver politiet.

Begyndende kø på Vejlefjordbroen

Der er begyndende kø i sydgående retning over Vejlefjordbroen, skriver P4 Trafik. Forvent forlænget rejsetid, indtil myldretiden er overstået. Køen skyldes vejarbejde, som også vil pågå de næste par dage, skriver Vejdirektoratet.

Messerschmidt-dom forventes februar næste år

Østre Landsret forventer at kunne afsige dom i straffesagen mod Morten Messerschmidt (DF) til februar næste år, har retten slået fast på et retsmøde tirsdag. Messerschmidt blev i august kendt skyldig i dokumentfalsk og i svig med EU-midler, men har anket dommen, som lød på seks måneders betinget fængsel.

Imerco dropper Christian Bitz-produkter

Detailkæden Imerco stopper med at forhandle en lang række af Christian Bitz' produkter. Det oplyser Imerco til Frihedsbrevet. Beslutningen kommer i kølvandet på, at Christian Bitz og virksomheden F&H er blevet dømt for brud på ophavsretten efter at have kopieret designet på nogle af keramikeren Kasper Würtz’ produkter.

Kontakttallet er fortsat 1,0

Kontakttallet er i denne uge beregnet til 1,0, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Det er det samme som i sidste uge, men han påpeger, at andre tal tyder på en epidemi i vækst. Det gælder positivprocent og incidens - smittetilfælde per 100.000 indbyggere.