Samfund

Dagens nyheder 11. oktober

Livebloggen opdateres ikke længere.

Flere tusinde i isolation på La Palma på grund af vulkanudbrud

Mindst 2500 personer på den kanariske ferieø La Palma er blevet beordret at gå i isolation, skriver CNN. Det sker, efter lavastrømme fra vulkanen Cumbre Vieja mandag har sat ild til en cementfabrik. Branden udvikler gas og røg, som kan være farlig for mennesker. 

Mindre fly styrtet ned i San Diego - flere huse er ramt

Et mindre fly er styrtet ned i San Diego i Californien nær en skole, skriver flere amerikanske medier. To hjem er ødelagte, og der er kraftig røgudvikling, men ingen meldinger om tilskadekomne på nuværende tidspunkt. 

Spøgelsesbilist på spil i Limfjordstunnelen

Nordjyllands Politi lukkede cirka 21.20 mandag aften Limfjordstunnelen i både nordgående og sydgående retning, da en spøgelsesbilist var på spil på motorvejen. Det skriver B.T., der har fået bekræftet hændelsen af politiet. Tunnelen er åbnet igen. 

Kvinde sigtet for drab på Grønland er blevet løsladt

En kvinde, der er sigtet for drab efter fund af ligdele i den vestgrønlandske by Ilulissat, er blevet løsladt. Det oplyser Grønlands Politi. Kvinden fik i et grundlovsforhør lørdag sin anholdelse opretholdt i tre døgn. En mand er ligeledes sigtet i sagen. 

WHO: Klimaændringer er den største trussel mod menneskehedens sundhed

Klimaændringer udgør den største trussel mod menneskehedens sundhed, advarer Verdenssundhedsorganisationen WHO i en ny rapport mandag. Sundhedsorganisationen kræver flere og bedre klimatiltag fra alle lande.

Landbrug & Fødevarer igangsætter ekstern undersøgelse

Landbrug & Fødevarer starter ekstern undersøgelse af blandt andet arbejdskultur, efter at direktør  Anne Ahrnung har sagt op grundet uenighed i sexismesag. Det oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse. 

Rejsende strandet i Billund efter flyselskab er gået konkurs

118 rejsende er i øjeblikket strandet i Billund Lufthavn, efter det nordjyske flyselskab Great Dane Airlines mandag eftermiddag gik konkurs. Det skriver Finans. Det er blandt andet passagerer, som skulle rejse til Syditalien med Bravo Tours, der er strandet. 

Direktøren for Landbrug & Fødevarer stopper øjeblikkeligt

Direktør for Landbrug & Fødevarer Anne Arhnung opsiger sin stilling med omgående virkning, oplyser hun i en pressemeddelse. Det sker på grund af uenighed med den øverste politiske ledelse om håndteringen af sagen om sexisme i datterselskabet DanBred.

Over 150 oprørere dræbt i Yemen

Over 150 houthi-oprørere meldes dræbt i Yemen ved en militær operation syd for Maarib. Det meddeler den saudiarabisk-ledede koalition, som støtter Yemens internationalt anerkendte regering, skriver AFP. Siden 2004 har der været kampe mellem Houthi-bevægelsen og myndighederne. 

Karrysild tilbagekaldes efter fund af glasstykke

Tenax Sild tilbagekalder et parti Princip Karrysild, som er blevet solgt i Føtex og Bilka over hele landet, efter fund af glasstykke. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. Der er tale om partiet med bedst før 16.06.2022. 

Thailand genåbner for vaccinerede turister fra udvalgte lande

1. november åbner Thailand for vaccinerede turister, der kommer fra lande med et lavt smittetryk. Det oplyser landets statsminister Prayut Chan-o-cha, skriver AFP. Indtil videre er ti lande på listen over lande med lavt smittetryk herunder Storbritannien, Tyskland og USA. 

Nordjysk flyselskab går konkurs

Det nordjyske flyselskab Great Dane Airlines har mandag eftermiddag erklæret sig konkurs. Det skriver Nordjyske, der har talt med indehaveren Eigild Christensen. Årsagen er coronavirus, der har begrænset flyaktiviteten markant. Cirka 80 medarbejdere er blevet fyret, og alle fly er aflyst. 

WHO anbefaler tredje stik til alle med nedsat immunforsvar

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, anbefaler, at alle med svækket immunforsvar, som er fuldt vaccineret mod covid-19, bør tilbydes en tredje vaccinedosis. Anbefalingen fra WHO's ekspertgruppe gælder uanset, hvilken vaccine man har fået. Det skriver AFP.

Benzinprisen i Danmark når højeste niveau nogensinde

Torsdag 7. oktober satte forbrugerprisen på benzin i Danmark rekord med 13,99 kroner. Det viser tal, som Drivkraft Danmark mandag har offentliggjort, skriver Finans. Dermed blev den hidtidige rekord fra 2012 slået.  

Uheld på Amagermotorvejen skaber kø

Mandag eftermiddag er der sket et uheld på Amagermotorvejen i retning mod Sjælland mellem Kalvebodbroen og 21 Avedøre Holme. Venstre og midterste spor er spærret, og det skaber kø. 

Moskeer i Tyskland får tilladelse til bønnekald over højtalere

35 moskeer i byen Köln i Tyskland får fremover tilladelse til at kalde til fredagsbøn over højttalere. Det er aftalt mellem bystyret i Köln og det muslimske samfund. Det oplyser de lokale myndigheder i den vesttyske by ifølge Reuters.

Grønland genoptager brug af Moderna-vaccine til 12-17-årige

Unge mellem 12 og 17 år i Grønland kan alligevel blive vaccineret med Moderna-vaccinen, skriver Sermitsiaq. 6. oktober besluttede landslægeembedet at stoppe brugen af Moderna til unge under 18, men efter rådgivning fra blandt andre danske myndigheder genoptages brugen. 

Direktør for DanBred blev fyret, oplyser bestyrelsesformand

I slutningen af september annoncerede virksomheden DanBred, at direktør Thomas Muurmann Henriksen havde sagt op efter afsløringer om sexchikane af flere kvinder. Men det var ikke korrekt. Han blev tværtimod sagt op. Det oplyser bestyrelsesformand Andreas Lundby til Finans.

31-årig idømt forbud mod ophold i natteliv

En 31-årig mand er i en sag om vold idømt et forbud mod at opholde sig i nattelivet i otte måneder. Han er desuden blevet idømt seks måneders fængsel, oplyser Københavns Politi.

564 nye tilfælde det seneste døgn

Der er det seneste døgn registreret 564 nye coronatilfælde, viser tal fra Statens Serum Institut. Antallet af indlagte stiger med 6 til 89. Der er to dødsfald, skriver Ritzau. Antallet af nye indlæggelser er 16, og det samlede antal indlæggelser stiger samlet med seks til 89.