Sugardating

Tv-vært tog på sugardate: - Jeg var så nervøs og utilpas

I 'Generation sugardating' undersøger vært, hvorfor mange unge synes, at sugardating er helt okay. Hun prøver også selv sugardating.

Det havde været bedre og mindre bizart, end hun havde frygtet.

Manden, der havde siddet over for hende den sidste time på en fin bar i København, havde egentlig virket helt almindelig.

Faktisk en smule nervøs.

Han var bare et menneske. Men han var også en sugardaddy.

Og denne dag var hans sugarbabe tv-værten på dokumentaren 'Generation sugardating', Majbritt Maria Lundgaard.

Som en del af dokumentaren havde hun besluttet sig for selv at prøve at sugardate. Men det vidste manden bare ikke.

Ville undersøge gråzoneprostitution

I dokumentaren 'Generation sugardating' prøver den 32-årige tv-vært Majbritt Maria Lundgaard at forstå, hvorfor halvdelen af alle unge ifølge et nyt og igangværende forskningsprojekt synes, at sugardating er helt okay.

Om 'Generation sugardating'

Dokumentaren 'Generation sugardating' er udsprunget af nordens største – og stadigt igangværende – forskningsprojekt om sugardating, som er kommet til i et samarbejde mellem RUC, Aarhus Universitet og RedenUng.

Forskningsleder og antropolog Christian Groes fra RUC har sammen med sine kolleger interviewet en lang række unge som sugardating, og programmets pointer er funderet på forskningen. Han medvirker også i dokumentaren.

Selv gik hun ind i dokumentarprojektet med holdningen, at sugardating er ren og skær prostitution på nye flasker.

Men mange unge ser helt anderledes på det.

Derfor mødtes hun med en række unge sugardatere og prøvede også selv at tage på sugardate.

Og i hendes møde med gråzoneprostitutionen var der flere ting, der overraskede hende.

Sexede billeder signalerer prostitution

Som en del af dokumentaren oprettede Majbritt Maria Lundgaard selv en profil på en sugardatinghjemmeside.

Men inden hun gjorde det, mødtes hun med sugardateren Lara Denice, der har mere end ti års erfaring med lige præcis den her type dating.

- Ingen sexede billeder for så tiltrækker du bare de mænd, der vil have prostitution, fortalte Lara Denice, da snakken faldt på, hvilken type billeder tv-værten skulle have på sin sugardatingprofil.

Må en gavmild daddy snuse til dine sure strømpefødder, mens han onanerer for dig?

Besked fra mand på sugardatinghjemmeside

Og til spørgsmålet om, hvordan sugardating adskiller sig fra prostitution, svarede Lara Denice:

- Sex fylder ikke så meget. Det er selskabet og kvalitetstiden, der fylder. Forholdet er i centrum.

Men da værten oprettede en profil på sugardaters.com, så det helt anderledes ud. Indbakken blev på blot ét døgn fyldt af 114 beskeder, hvor det overvejende var seksuelt indhold.

"Må en gavmild daddy snuse til dine sure strømpefødder?"

“Jeg synes, det er frækt at spille den af, mens en kvinde kigger på. Ikke via webcam, men i virkeligheden. Kunne du eventuelt have interesse i at se på. Jeg spiller den nok af i en times tid, og du må også gerne lege med dig selv. Hvis du er interesseret i det, lad mig høre fra dig. Du får selvfølgelig noget for det. Hvis jeg er gået helt galt i byen, må du undskylde, og jeg kontakter dig ikke igen. Hilsen freaken.”

“Må en gavmild daddy snuse til dine sure strømpefødder, mens han onanerer for dig?”

Det var blot to af de mange beskeder, som Majbritt Maria Lundgaard modtog på sin sugardatingprofil.

Egentlig kom det ikke som nogen overraskelse for hende, at der tikkede så mange beskeder ind.

- Men jeg blev meget overrasket over hvor mange mænd, der på så kort tid henvendte sig med ekstremt direkte og – i mine øjne – aparte tilbud. Det var voldsomt, fortæller Majbritt Maria Lundgaard.

Blandt de 114 beskeder var der en, som Majbritt Maria Lundgaard valgte at svare på.

De aftalte at tage på en date, så hun kunne komme så tæt på det, der i sugardating kaldes et kemimøde. Og selvom det var et eksperiment, var det alligevel grænseoverskridende at møde op i den rolle – selvom det også kun var i en times tid.

Tog kniv med på date

Inden Majbritt Maria Lundgaard tog på sugardate, mødtes hun med en række unge kvinder, der enten sugardater eller havde sugardatet.

Det overraskede hende især, hvor unge sugarbabes kan være og hvor ekstreme seksuelle ydelser, de kvinder, hun mødte, havde ydet.

Det var især ét møde med en ung kvinde, der gjorde et særligt indtryk på Majbritt Maria Lundgaard. Faktisk blev hun rigtig ked af det efter optagelserne med kvinden.

Kvinden var 19 år og mødtes med Majbritt Maria Lundgaard og tv-holdet på den betingelse, at hun kunne være anonym.

Hun fortalte, at hun jævnligt optrådte som den dominerende, verbale sexpartner i telefonen mod betaling.

Majbritt Maria Lundgaard overværer sådan en samtale. Men det var ikke dét, der gjorde tv-værten ked af det.

For den unge kvinde havde også mødtes med en fremmed mand i hans bil. Et møde, der ikke føltes særligt sikkert, og derfor havde kvinden medbragt en kniv for en sikkerheds skyld.

- Jeg blev meget berørt af hendes historie, især fordi hun talte så naturligt om det hele, mens jeg sad og tænkte på, at jeg vistnok solgte is, da jeg var på hendes alder, fortæller Majbritt Maria Lundgaard, der blev mere ked af det efter optagelserne med kvinden, end hun havde forventet.

Og nu var det blevet tid til Majbritt Maria Lundgaards eget møde med en fremmed mand.

"Er du journalist eller hvad?"

Iført mørke jeans, mønstret skjorte, en lys striktrøje og stiletter gik Majbritt Maria Lundgaard med målrettede skridt fra den fine bar og hen mod kameraholdet.

Hun havde netop afsluttet sugardaten. En situation, hun aldrig før havde forestillet sig nogensinde at komme i.

Her fortæller hun, hvad der foregik på daten.

- Vi sad over for hinanden i et sofamøblement. Jeg drak en danskvand, og han fortalte om sine jobs og om, hvordan han tjente penge. Jeg spurgte meget ind til hans oplevelser med sugardating, og hvorfor han gjorde det, fortæller Majbritt Maria Lundgaard.

Manden fortalte hende, at han havde mødtes med omkring otte til ti stykker. Han fortalte vist nok også grunden til, at han sugardatede, men Majbritt Maria Lundgaard kan ikke huske årsagen i dag.

- Jeg var så nervøs og utilpas, selvom der var et produktionshold tæt på mig, så jeg kan ikke huske alt.

Hendes mange spørgsmål til sugardating fik manden til at spørge hende direkte: "Er du journalist eller hvad?"

- Der kunne jeg godt mærke, at jeg skulle koncentrere mig om at opføre mig mere, som om jeg var på date, end som om jeg indsamlede viden til en dokumentar.

Men det var jo det, Majbritt Maria Lundgaard gjorde. Det vidste manden bare ikke. Han så hende i stedet som en vare.

Sådan oplevede hun det i hvert fald. Og da han listede 500 kroner ned i hendes taske ved datens afslutning, bekræftede det hende kun i, at deres møde havde været en transaktion.

Her kan du læse, hvad hun lærte om det voksende fænomen, der kategoriseres som gråzoneprostitution.

Glad for indblikket

Majbritt Maria Lundgaard fik undervejs i optagelserne et større indblik i sugardating, og det har nuanceret hendes syn på, hvordan sugardating kan se ud for den enkelte kvinde.

- Men grundlæggende mener jeg stadig det samme som før: Langt de fleste henvendelser, jeg modtog, var tilbud om prostitution for enten kontanter eller "sugar", som flere også skrev.

De kvinder, som Majbritt Maria Lundgaard mødte under optagelserne, havde også alle givet ydelser af seksuel karakter, som de havde modtaget enten gaver eller penge for.

-Jeg ved udmærket, at det er begrebet "gaver" og "selskab", der kan – og bliver – gradbøjet, men for mig virker det omsonst at diskutere, om modydelsen kommer som penge eller tasker, siger Majbritt Maria Lundgaard og tilføjer:

- Jeg har heller ikke talt med nogen kvinder igennem produktionen af dokumentaren, der udelukkende spiste middage og drak vin med deres sugardaddies.

Hun er i dag glad for det indblik, hun har fået i den verden og glad for, at hun prøvede eksperimentet med en sugardate, men:

- Jeg skal det aldrig nogensinde igen.

Se dokumentaren 'Generation sugardating' torsdag aften klokken 20.40 på TV 2 eller allerede nu på TV 2 PLAY.