Nyheder

Dagens nyheder 6. oktober

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Spilstreamingside udsat for hackerangreb

Spilstreamingsiden Twitch har været udsat for et hackerangreb. Det skriver Twitch på Twitter. Twitch er en videoplatform, hvor helt almindelige mennesker kan livestreame, at de spiller computerspil. Seere kan donere penge eller købe abonnementer til visse streamere, og på den måde tjener folk penge på det.

Perus regeringsleder træder tilbage

Perus regeringsleder, Guido Bellido, træder tilbage bare to måneder efter, at landets nye venstreorienterede regering tiltrådte. Det meddeler Perus præsident, Pedro Castillo, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Texas-skoleskyder anholdt

Politiet i Arlington, Texas har anholdt den 18-årige Timothy George Simpkins, som vil  blive sigtet for tre tilfælde af groft overfald efter skyderi på Timberview High School med et dødbringende våben, siger assisterende politichef Kevin Kolbye. To personer blev ramt af skud, men er udenfor livsfare.

Tyrkiet indgår klimaaftale

Parlamentet i Tyrkiet har onsdag enstemmigt ratificeret Parisaftalen om at bekæmpe klimaforandringer. Det skriver Reuters. Tyrkiet var blandt de første lande til at underskrive klimaaftalen i 2016, men har ventet med at ratificere aftalen på grund af utilfredshed med at indgå i gruppen af udviklede lande, som er forpligtede til at støtte udviklingslandenes klimaindsats.

Cannabislaboratorie afsløret i Thy

En forladt landejendom i Thy har for en stund været cannabislaboratorie. Da det blev opdaget onsdag eftermiddag, blev to litauiske mænd anholdt. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. På landejendommen fandt politiet betragtelige mængder skunk, der er en variant af cannabis.

Republikanere foreslår at hæve gældsloft for USA

Republikanerne i USA's Kongres har foreslået en midlertidig løsning, der skal sikre, at statens gældsloft hæves frem til december. Det siger den republikanske leder i Senatet, Mitch McConnell, ifølge Reuters i en udtalelse. Det vil gøre det muligt for staten at optage ny gæld og betale sine gældsforpligtelser frem til december.

Bekræfter evakuering fra kvinder og børn fra Syrien

Knud Foldschack, der er advokat for de tre danske kvinder, som har siddet i fangelejr i Syrien sammen med deres i alt 14 børn, bekræfter over for Ritzau, at kvinderne og børnene er på vej hjem til Danmark. Flere medier erfarede tidligere onsdag aften, at kvinderne og børnene var på vej hjem.

67-årig tiltalt for at være til fare for politiet under biljagt på søn

En 67-årig mand fra Kolding Kommune og dennes søn er tiltalt i en sag om trusler mod politiet. De er anklaget for i samspil at have lagt hindringer i vejen under en biljagt fra marts sidste år. Derudover er sønnen - blandt andet - tiltalt for vanvidsbilisme på motorcykel, skriver jv.dk.

Danske kvinder og børn evakueret fra Syrien

Tre danske danske kvinder og 14 børn er nu blevet evakueret fra Syrien. Det erfarer TV 2. Kvinderne og deres børn har de seneste år været tilbageholdt af kurderne i det nordøstlige Syrien, da de er under mistanke for at være tilknyttet Islamisk Stat.

Skole anklaget for eksamenssnyd

Der skal laves en uvildig undersøgelse af Søndervangskolen. Det har Aarhus Kommunes Børn og Unge-udvalg onsdag besluttet. Skolen er blevet anklaget for eksamenssnyd. Konkret skulle elever have fået ekstra tid til afgangsprøven i dansk, selv om de ikke var berettiget til det.

Mindst fire personer skudt i skoleskyderi

Fire personer er blevet skudt på en high school i Arlington, Texas, skriver AP og CNN. Personen, der affyrede skuddene, er flygtet - politiet efterlyser en 18-årig elev fra skolen.

WHO bakker op om malariavaccine til børn

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler brug af verdens eneste godkendte malariavaccine til børn i Afrika. Det meddeler WHO onsdag ifølge Reuters. Malaria koster årligt omkring en halv million mennesker livet, langt de fleste i Afrika syd for Sahara.

EU vil have 30 km/t som fartgrænse i byer

Der er brug for flere tiltag på tværs af EU's medlemslande for at mindske antallet af trafikdræbte. Det mener et stort flertal i EU-Parlamentet, der onsdag opfordrer EU-Kommissionen til at skride til handling. Konkret foreslår parlamentet, at fartgrænser i byer skal sænkes til 30 kilometer i timen.

Syddansk Universitet får ny rektor

Syddansk Universitet (SDU) får ny rektor fra 1. november. Det oplyser SDU. Der er tale om 48-årige Jens Ringsmose. Han er uddannet historiker og har i sin forskerkarriere fokuseret på det forsvarspolitiske område.

Frakendt kørekortet for evigt

En 27-årig mand fra Tønder kommune er ved Retten i Esbjerg blevet frakendt sin førerret for bestandigt. Samtidig er han idømt en fællesstraf for en meget lang række forseelser på ialt to år og seks måneders fængsel.

Østrigsk kansler politiundersøgt

Den østrigske forbundskansler Sebastian Kurz er blevet undersøgt på grund af mistanke om bestikkelse og tillidsbrud, siger anklagere mod korruption onsdag efter razziaer på kontorerne i Kurzs konservative parti og dets topfolk, skriver Reuters.

25-årig sigtet for medvirken til drab på ung mand på Christiania

En mand er onsdag blevet sigtet for et drab på en 22-årig på Christiania 4. juli. den sigtede 25-årige sidder varetægtsfængslet i forbindelse med en anden sag om grov, personfarlig kriminalitet, og fængslingsgrundlaget vil blive forsøgt udvidet i denne sag.

Massivt politiopbud på Nørrebro

Der er massivt politiopbud til stede ved Mimersgade på Nørrebro i København. Det skyldes en anmeldelse om et muligt skydevåben. Vagthavende ved Københavns Politi fortæller, at der endnu ikke er fundet noget våben, men at der foregår efterforskning på stedet hos en gruppe unge på stedet.

Stor tun skyllet i land

En stor, død tun er onsdag morgen skyllet op på stranden nord for Hornbæk på Sjælland. Akvariechef på Øresundsakvariet, Jens Peder Jeppesen, vurderer, at tunen vejer op mod 200 kilo. Det skriver Helsingør Dagblad.

Rift om podere på jobmesse

Der har været stor interesse for 250 tidligere podere på en jobmesse i Vejgaard Hallen, skriver TV 2 Nord. Et bredt udvalg af virksomheder var repræsenteret. Blandt andre Salling Group, GLS, Forsvaret, Lauritz.com, Handicapafdelingen i Aalborg Kommune, Restaurant MEST og Falck, som alle mangler ledige hænder.