Otte billeder fra ugen der gik

Et tomt lærred på et dansk museum, to nyfødte pandaunger og en ordentlig bunke kokain til afbrænding. Her er de bedste billeder fra ugen, der er gået.

Dansk sølv i VM for kokke

I begyndelsen af ugen blev det danske hold til Bocuse d'Or – også kendt som det uofficielle VM for kokke – hædret med en andenplads. Frankrig tog førstepladsen, mens Norge landede på tredjepladsen.

Deltagerne havde 5 timer og 35 minutter til at tilberede deres retter, som skulle serveres for juryen, der bestĂĄr af 16 kokke.

Deltagerne skulle lave to serveringer. Den første var en treretters take away-menu med cherrytomater som hovedingrediens.

Den anden servering var en fadservering, hvor hovedingrediensen var en særlig okseudskæring (oksebovkile). Dertil skulle duoen servere en sauce og tre slags tilbehør.

Daniel Craigs sidste film som britisk superspion

I denne uge var der premiere på den længe ventede James Bond-film 'No Time to Die'.

Premieren markerer enden på æraen med den britiske skuespiller Daniel Craig i rollen som superspionen James Bond. Craig har haft rollen siden 2006, hvor det er blevet til fem film.

Filmen, der har dansk-svenske David Dencik på rollelisten, har været udskudt flere gange grundet pandemien. Den skulle oprindeligt have haft premiere i april 2020.

Dansk kunst fanger udlandets øjne

Historien om den danske kunstner Jens Haaning, der modtog en halv million kroner af kunstmuseet Kunsten i Aalborg for derefter at give dem to tomme rammer, gik verden rundt i denne uge.

Værket skulle have bestået af to glasrammer med masser af pengesedler. Men kunstneren tog i stedet pengesedlerne og afleverede to tomme rammer.

Haaning kalder værket 'Take the Money and Run' og beskriver det som en protest mod de aflønningsforhold, som museet tilbød ham.

Ifølge aftalen skal pengene leveres tilbage til museet, når udstillingen ender. Men det afviser Jens Haaning.

Panda føder tvillinger

Den franske zoologiske have, ZooParc de Beauval, fik i denne uge to nye dyr, da deres panda Huan Huan fødte tvillinger.

Ifølge BBC er det udfordrende at få pandaer til at yngle, da mange simpelthen ikke er i humør til det.

Derfor er det ifølge Delphine Delord, der er vicedirektør i den franske zoo, en "ekstraordinær begivenhed", at deres panda nu fødte to unger.

Kæmpe kokainafbrænding

I Honduras satte militærpolitiet ild til 3,3 ton kokain. Det er dog kun en del af den samlede mængde på 14 ton, som myndighederne har beslaglagt siden begyndelsen af året.

Honduras er en del af smuglerruten med kokain til USA. Siden 2014 har præsident Juan Orlando Hernandez ført kamp mod narkokartellerne.

Lava glider i Atlanterhavet pĂĄ La Palma

På Kanarieøen La Palma i Spanien er lava flydt ud fra Cumbre Vieja-vulkanen siden 19. september.

Lavaen har jævnet mange hundrede huse med jorden, og i denne uge gled lavaen helt ned til kysten og i havet.

Mødet med havet udviklede en stor mængde røg, og øens beboere må ty til briller og paraplyer for at undslippe asken.

Demonstrationer mod abortlovgivning

Der har været demonstrationer på over 600 forskellige steder i USA for kvinders rettigheder. Det kommer særligt som reaktion på en ny abortlovgivning i den amerikanske stat Texas.

Lovgivningen er blevet kaldt "ekstrem" og "forfærdelig" af den amerikanske præsident, Joe Biden, og den betyder, at det ikke længere er tilladt for kvinder i staten at få foretaget en abort efter sjette graviditetsuge.

Graviditeter efter voldtægt og incest er ikke undtaget.

Greta Thunberg langer ud efter verdensledere

Den unge svenske klimaktivist Greta Thunberg langede i denne uge ud efter klimaindsatsen fra verdens ledere. Hun kritiserede dem for tomme løfter og lavede en parodi på løfterne efterfulgt af ordene "bla bla bla":

- Det er alt, vi hører fra vores såkaldte ledere: Ord. Ord, der lyder godt, men som indtil videre ikke har ført til handling, lød det.

Talen blev holdt ved ungdomsklimakonferencen Youth4Climate, der fandt sted i italienske Milano. Her skulle ungdommen udarbejde en erklæring, som skal sendes videre til klimakonferencen COP26 i Glasgow.