Nyheder

Dagens nyheder 2. oktober

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

 

Flere anbragte børn vil læse deres journaler

Stadig flere nuværende og tidligere anbragte børn søger indsigt i deres egne sager, skriver Politiken. Det er meldingen fra både foreninger for anbragte, Forsorgsmuseet og Rigsarkivet. Særligt siden januar er antallet af ansøgninger steget kraftigt, fordi en ændring i loven her gjorde det gratis at få udleveret egne sagsakter.

Nu kan der være kompensation på vej til fiskerne

I juni sagde fiskeriminister Rasmus Prehn, at det ville være i strid med EU-retten at kompensere fiskere, der mistede kvoter og dermed indtægt i forbindelse med Brexit. I et skriftligt svar fra EU Kommissionen til TV MIDTVEST lyder det nu, at man godt kan udbetale de penge, der er sat af til formålet.

Tusindvis demonstrerer mod coronarestriktioner i Rumænien

I Rumæniens hovedstad, Bukarest, har flere tusinde personer lørdag demonstreret mod landets nyligt indførte coronarestriktioner - herunder at kun færdigvaccinerede eller tidligere smittede må gå i teateret, i fitness og på restauranter. Lokale medier anslår antallet af demonstranter til 15.000, skriver Reuters.

Seksårig dreng død i ulykke

Lørdag er en seksårig dreng afgået ved døden i en ulykke i Hørsholm i Nordsjælland. Det oplyser politiet til TV 2. Ulykken skete i forbindelse med "sammenfoldningen af en hoppeborg" ved Hørsholmhallen. På nuværende tidspunkt kan politiet ikke komme nærmere ind på hændelsesforløbet.

Efterladt fiskegrej giver problemer i Grønland

Store mængder gammelt fiskegarn eller andet fiskegrej bliver efterladt i det grønlandske hav, skriver mediet Sermitsiaq AG. Det efterladte grej både forurener og medfører, at fiskene sætter sig fast, så de går til spilde, og fiskerne går glip af indtjening. Oprydningsarbejde kan koste 30 millioner kroner.

Nu bevæger demonstration for kvinders rettigheder sig mod USA's højesteret

I USA holdes der i løbet af lørdagen demonstrationer for kvinders rettigheder i rigtig mange byer, og blandt de store temaer er adgangen til fri abort. Det sker, efter delstater har indført skrappe restriktioner på området. Blandt andet er en march i Washington DC i fuld gang, hvor talrige demonstranter går mod landets højesteret.

Filippinsk præsident trækker sig fra politik og baner måske vejen for sin datter

Lørdag har præsident på Filippinerne, Rodrigo Duterte, meddelt, at han stopper i politik. Det kommer som en overraskelse, skriver Reuters, og igangsætter spekulation om, hvorvidt han forsøger at bane vejen for sin datter, der er borgmester i byen Davao.

Båd med 70 migranter forsvundet

I fire dage har en båd med 70 migranter om bord været savnet. Det oplyser hjælpeorganisationen Alarm Phone lørdag. Båden var sejlet ud fra Libyens kyst med kurs mod Europa.

Brancheforening reagerer på narkopåvirkede chauffører

På få dage har politiet fanget flere narkopåvirkede lastbilchauffører, og det både overrasker og bekymrer brancheforeningen Danske Vognmænd, der nu vil i dialog med chaufførerne. Det skriver TV 2 LORRY. Også Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at de i efteråret vil øge kontrollen af lastbilchauffører.

Ikke længere kø mod Sjælland

På Storebæltsbroen i østgående retning mod Sjælland er der ikke længere kødannelse. Et solouheld skabte tidligere kø.

Pape og Ellemann er klar til bindende klimamål for landbruget

Venstre og Konservative slår i en fælles erklæring klar, at de gerne sætter deres underskrift på en aftale om klimareduktioner i landbruget, som indeholder et bindende mål.

Uheld på Storebæltsbroen skaber kø

Et solouheld midt på Storebæltsbroen skaber netop nu problemer for trafikken. Det oplyser Søren Østervig, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV 2. Uheldet er sket i østgående retning. Broen var kortvarigt spærret, men er åben igen. Der er kø stadig i østgående retning.

Yderligere 426 coronasmittede i Danmark

Der er det seneste døgn registreret yderligere 426 tilfælde af coronavirus, viser tal fra SSI. Antal indlagte stiger med 2 til 85. Der er fire dødsfald. Se meget mere her: 

Hugo Helmig indstiller karrieren på ubestemt tid

Sangeren Hugo Helmig må aflyse sin danmarksturné. Angst sætter en stopper for den og hans kommende udgivelser. Det oplyser hans musikselskab, The Bank, til Ritzau.

Sønderjysk motorvej genåbnet efter uheld

Motorvejen E45 i Sønderjylland er genåbnet i begge retninger efter et uheld ved Christiansfeld lørdag formiddag. Bilister skal fortsat forvente ekstra rejsetid, oplyser Vejdirektoratet og P4 Trafik.

Britisk sundhedspersonale: Sundhedspersonale skal vaccineres

Storbritanniens sundhedsminister, Sajid Javid, opfordrer sundhedspersonale til at lade sig vaccinere før den 11. november eller finde et andet job. Det skriver BBC. Plejehjem har ellers bedt sundhedsministeren skubbe deadlinen, da de er bange for at miste personale, men ministeren holder fast.

Lastvognsformand frygter flere stofpåvirkede chauffører

Formand for Godschaufførernes Landsklub i 3F Erik Emil Hansen frygter, at der er et stort mørketal af lastvognschauffører, der kører narkopåvirket. Hans reaktion kommer, efter at politiet siden mandag har afsløret fem lastbilchauffører i at køre med narko i blodet.

Qatar afholder landets første valg

Qatarere stemmer lørdag i landets første valg til Shura-rådet, som er en lovgivende forsamling med begrænset magt. Det skriver Reuters. I Qatar er det emiren, sheik Tamim bin Hamad al-Thani, som sidder på magten.

Uheld på motorvej skaber massiv kø

Et uheld på motorvejen E45 ved Christiansfeld har spærret et spor i begge retninger, og der er derfor opstået en massiv kø. Bilister skal regne med knap en times ekstra rejsetid, oplyser Vejdirektoratet. Uheldet er af materiel karakter, og ingen personer er kommet til skade, oplyser Sydøstjyllands Politi til TV 2.

Ventetid for familiesammenføring forkortes efter europæisk dom

Regeringen vil fremlægge et lovforslag, der forkorter kravet til, hvor lang tid personer med midlertidig beskyttelsesstatus skal have opholdstilladelse i Danmark, før de kan få ægtefæller og børn til Danmark. Det sker som følge af en dom ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMD), oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.