Valg i Tyskland

Vild jubel hos dansk mindretal: - Og det var Danmark. Olé, olé, olé

Det har været en nervepirrende aften for Sydslesvigsk Vælgerforening i Flensborg.

For første gang siden 1949 får det danske mindretal en plads i Forbundsdagen i Tyskland.

Det står klart søndag aften, hvor prognoser viser, at partiet Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW) kommer ind med ét mandat.

Manden, der skal til Berlin, er dansk-tyske Stefan Seidler.

Og glæden er ikke til at tage fejl af hos hverken ham ellers hans partifæller, der er samlet i Flensborg til valgfest. Her bliver der viftet med Dannebrog og sunget 'Re-Sepp-Ten'.

- Jeg er så glad. Det er super godt. Det er sensationelt for vores parti og for folk, der bor i Slesvig-Holsten, siger Stefan Seidler til TV 2.

En nervepirrende aften

Allerede da den første prognose kom klokken 18, tegnede det godt for SSW. Men før partiet nåede 40.000 stemmer, var intet sikkert.

Stefan Seidler fortæller, at ventetiden har været nervepirrende.

- Det har været nogle spændende timer. Sådan en aften er både anstrengende, men også sjov med alle de søde mennesker, der er her, siger han.

Vil gøre en forskel for grænselandet

SSW kæmper for at skabe en mere skandinavisk inspireret socialpolitik, et bedre samarbejde henover Tysklands grænse mod nord og bedre forhold for det danske mindretal.

Alt det, tror Stefan Seidler på, kan lade sig gøre, når han fremover får sæde i Forbundsdagen.

- Ét mandat for SSW kan gøre en langt større forskel, end hvis et af de større partier havde fået et mandat mere. Jeg vil kæmpe grænselandets sag, siger han.