Nyheder

Dagens nyheder 25. september

Livecenteret opdateres ikke længere. 

Alvorligt færdselsuheld på Amagermotorvejen

Der er sket et alvorligt færdselsuheld på Amagermotorvejen i retning mod København. En varebil er forulykket, og Københavns Politi oplyser på Twitter, at der er sket personskade. Politiet opfordrer til at finde alternative ruter, da redningsarbejdet giver "massiv kødannelse". TV 2 forsøger at få en kommentar fra politiet.

Ungt skuespillertalent vinder pris

Den 16-årige skuespiller Flora Ofelia Hofmann Lindahl har lørdag vundet prisen for Bedste Hovedrolle ved filmfestivalen San Sebastian. Hun deler prisen med Jessica Chastain, der får prisen for sin rolle i "The Eyes of Tammy Faye". Det oplyser Have Kommunikation & PR i en pressemeddelelse.

Supersygehus pålægges sparekrav

Det kommende supersygehus i Hillerød kan se frem til nye sparekrav. Det skriver Berlingske på baggrund af en orientering, der er sendt til politikerne i Region Hovedstaden. Her fremgår det ifølge avisen, at der vil blive fremlagt et besparelseskatalog, der skal sikre, at byggeriet kan gennemføres.

Melding om knivstik i Odense

Lørdag aften har der været meldinger om knivstik i Odense. Det skriver B.T. Politiet oplyser til mediet, at da politiet kommer frem til et skur på Enggade, møder de en person, der har skader efter, hvad der ligner et knivstik. Senere bliver en person, der beskrives som gerningsmanden, anholdt, og vedkommende har også skader. Der er ingen meldinger om deres nuværende tilstand. 

Kunstner stjal eget kunstværk

Museet Kunsten i Nordjylland modtog fredag et kunstværk med navnet "Take the Money and Run", der oprindeligt bestod af to glasrammer og en halv million kroner i kontanter mellem dem. Men da museet pakkede værket ud, var der ingen penge mellem rammerne. Museet havde lånt pengene til kunsteren Jens Haaning som valgte at beholde pengene i stedet for at udstille dem, skriver Nordjyske

Hjemvendt efter tilbageholdelse i flere år

To canadiere er tilbage i Canada efter at have været tilbageholdt i Kina siden 2018. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Der er tale om forretningsmanden Michael Spavor og den tidligere diplomat Michael Kovrig. De blev anholdt i Kina i december 2018.

Opdaterede rejsevejledninger

Udenrigsministeriet har opdateret sine rejsevejledninger. En række regioner blandt andet i Frankrig, Norge, Spanien, Italien og Schweiz bliver grønne. Norge bliver gul. Moldova og Bosnien-Hercegovina bliver orange. Få overblikket her.  

Danbred får ny bestyrelse

Den danske milliardkoncern Danbred skal have ny bestyrelse. Det oplyses i en pressemeddelelse. Udskiftningen sker i forlængelse af sagen om den nu forhenværende direktør i Danbred, Thomas Muurmann Henriksen, der har krænket flere kvinder.

Knap 63.000 revaccinerede

62.972 borgere har fået et tredje stik. Det svarer til, at 1,1 procent af befolkningen er blevet revaccineret. Det skriver Ritzau. 

Fire på hospitalet efter alvorlig trafikulykke

Fire mennesker er lørdag middag kommet til skade ved en alvorlig trafikulykke ved Bystrup i Vesthimmerlands Kommune. De to biler stødte frontalt sammen. En person på hospitalet, mens tre er kørt væk i ambulancer, udtaler Nordjyllands Politi ifølge Nordjyske.

Antallet af coronaindlagte falder med ti

Der er det seneste døgn registreret 358 yderligere tilfælde af coronavirus i Danmark viser tal fra SSI. Antallet af indlagte med covid-19 falder med ti. Siden 15. september har det daglige smittetal ligget under 400 smittede.

Merkel kommer med sidste opfordring før valg

Forbundskansler Angela Merkel kommer lørdag med en sidste opfordring om at stemme på hendes mulige konservative efterfølger Armin Laschet. Det sker ved det sidste vælgermøde for Laschet - under 24 timer før valgstederne åbner i Tyskland. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Bilbombe dræber mindst otte i Somalia

Mindst otte har mistet livet, efter at en bilbombe lørdag er eksploderet i Somalias hovedstad, Mogadishu, skriver nyhedsbureauet AFP. Bilbomben er ifølge Reuters eksploderet ved et gadekryds nær præsidentens bolig. Det står ikke umiddelbart klart, hvem der står bag angrebet.

Christian Poulsen bliver ny assistenttræner på landsholdet

Den tidligere landsholdsspiller Christian Poulsen bliver ny assistent for Kasper Hjulmand, oplyser DBU. Den 41-årige Poulsen, der selv er noteret for 92 kampe i landsholdstrøjen, tiltræder straks og er således med på sidelinjen til de kommende to kampe mod Moldova og Østrig. 

Chris Anker Sørensen mindes i Hammel

Lørdag samles flere hundrede cykelmotionister i Hammel for at mindes byens stolthed Chris Anker Sørensen, der på tragisk vis mistede livet i en trafikulykke. Chris Anker Sørensen indledte sin karriere i den lokale cykelklub og vendte ofte tilbage for at yde støtte og inspirere nye og ældre medlemmer.

Pandebåndsproducent retter ind efter kritik

En debat på Christiansborg fører nu til selvransagelse hos virksomheden Sportect, der producerer pandebåndet headstrong headguard til fodboldspillere. Efter kritik fra flere parter har Sportect ændret sin hjemmeside, så det ikke længere fremgår, at de stødabsorberende bånd kan reducere antallet af hjernerystelser.

Stadig massiv chaufførkrise i Storbritannien

For anden dag er der kø ved flere britiske tankstationer under en chaufførkrise skabt af Brexit og covid-19, skriver mediet Sky News lørdag. Imens ventes den britiske regering snart at gribe ind for at sikre flere chauffører, der kan transportere dagligvarer, brændstof fra raffinaderier og depoter ud til tankstationerne.

46-årig mand afgået ved døden efter knivstik

En 46-årig mand er natten til lørdag afgået ved døden som følge af kvæstelser, efter at han mandag 20. september blev overfaldet med kniv i Rønne. Gerningsmanden er pågrebet, og de pårørende er underrettet, oplyser Bornholms Politi.

Københavns Kommune opsøger ejere af usunde boliger

Københavns Kommune vil med hjælp af 17 millioner EU-støttekroner på jagt efter private etageejendomme, som er utætte og uhensigtsmæssige i forhold til energiforbrug og klima. Kommunen vil tilbyde screening af ejendomme og tilbyde at løfte til minimum energimærke C, skriver TV 2 LORRY.

Færdselsuheld på Roskildevej

Der er sket et sammenstød mellem tre køretøjer på Roskildevej i København ud for Zoologisk Have. Alle personer er ude af deres respektive køretøjer og station Frederiksberg er i gang med at samle olie op fra kørebanen, oplyser Hovedstadens Beredskab.