Nyheder

Dagens nyheder 24. september

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Holger Rune taber ATP-kvartfinale

Holger Rune er færdig i ATP-turneringen i franske Metz efter et nederlag i tre sæt til verdensranglistens nummer 16, spanske Pablo Carreño Busta, i kvartfinalen.

Trine Bramsen i samråd

Rettelse: Det fremgik tidligere af dette opslag, at Trine Bramsen (S) er indkaldt til samråd på baggrund af en tur til Samsø, som B.T. har berettet om. B.T. har dog rettet oplysningen, så det nu fremgår, at samrådet igen handler om Bramsens Ærø-besøg under Kabuls fald.

Nyt vulkanudbrud aflyser flere fly til og fra La Palma

En nyt vulkanudbrud på øen La Palma har fredag ført til, at flere fly til og fra øen er aflyst. Det oplyser myndighederne på den kanariske ø. Vulkanen Cumbre Vieja har fået brandfolk til at trække sig tilbage fra området. Yderligere tre byer er blevet evakueret fredag, skriver Reuters.

Cykel VM til Rwanda

Rwanda bliver vært for cykel-VM i 2025. Det har det Det Internationale Cykelforbund (UCI) fredag bekræftet, skriver AFP. Det er første gang nogensinde, at verdensmesterskaberne i landevejscykling afholdes i et afrikansk land.

USA og Huawei indgår aftale om tilbageholdt finanschef

USA har indgået en aftale med den kinesiske telegigant Huawei om at lade selskabets finanschef, Meng Wanzhou, forlade Canada og rejse hjem til Kina. Hun blev tilbageholdt under en mellemlanding i Vancouver i Canada i december 2018.

Ældre borgere anmelder forsøg på svindel på Østerbro

Flere ældre borgere på Østerbro i København har anmeldt opkald fra en mand, der udgiver sig for at være bank og siger, han vil komme og hente deres betalingskort. Politiet advarer mod, at man udleverer betalingskort og Nem-ID til andre.

Rapport afslører store problemer hos Enhedslisten

En rapport fra Arbejdstilsynet afslører store problemer med krænkelser, mobning og stress hos Enhedslisten. Problemerne har været så grelle, at Arbejdstilsynet har påbudt Enhedslisten at få en ekstern rådgivningsvirksomhed til at lave en undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø. Læs hele historien her.

Mindst 350.000 mennesker dræbt i Syrien

Ti års krig i Syrien har kostet mindst 350.209 mennesker livet. Det fastslår FN i sin første rapport i syv år om antallet af ofre for krigen i Syrien. Reelt er dødstallet højere, lyder det, men de 350.209 ofre er dem, som FN har kunnet finde det fulde navn på og få oplysninger på, skriver Reuters.

Danmarks krigsdeltagelse skal undersøges, mener Kofod

Regeringen vil sætte gang i en uvildig historisk udredning af Danmarks krigsdeltagelse i Afghanistan. Det oplyser udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til Information. Regeringens tre støttepartier bakker alle op om idéen.

Dykker fundet i god behold

Den dykker, som Forsvaret har søgt efter med to helikoptere og fem skibe, er fundet og er i god behold. Det skriver Forsvaret på Twitter, hvor det skriver, at operationen afsluttes.

To helikoptere og fem skibe leder efter dykker

En dykker er meldt savnet ved Langeland, skriver Forsvaret på Twitter. Forsvaret har derfor indsat to helikoptere og fem skibe i eftersøgningen.

26-årig mand mister livet efter sammenstød med lastbil

En 26-årig mand har mistet livet i en trafikulykke mellem Ringkøbing og Videbæk. Manden kørte frontalt sammen med en lastbil på Hovedvej 15, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jesper Brøndum til Dagbladet Ringkøbing-Skjern. De pårørende til den 26-årige er underrettet, skriver avisen.

Brøndby IF slipper med billigere bøde for mesterskabsfejring

Brøndby får nedsat bødestraf efter baneinvasion og fyrværkeri i forbindelse med mesterskabsfejringen i maj. Det oplyser Fodboldens Appelinstans, som reducerer bøden fra 450.000 kroner til 125.000. Bøden er nu alene givet for tilskuernes anvendelse af pyroteknik.

Syv ud af ti beboere på plejehjemmene har fået tredje stik

Rundt omkring på landets plejehjem har syv ud af ti beboere nu fået tredje vaccinestik mod corona. Helt præcist 72,9 procent, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Det svarer til 28.052 personer.

Medlemmer af Levakovic-familien dømt for tricktyveri

Tre mænd med efternavnet Levakovic og deres tante, der bærer et andet efternavn, er fredag blevet kendt skyldige i en stribe tricktyverier mod ældre borgere ved Retten i Glostrup. Levakovic-familien er i offentligheden kendt for, at mange af dens medlemmer er dømt for talrige forbrydelser.

382 nye smittede

Det seneste døgn er 382 personer registreret smittede med corona, og 2 personer er døde. Den færdigvaccinerede del af befolkningen nærmer sig tre fjerdedele med nuværende 74,2 procent. Se corontatal fra Danmark og resten af verden her

Alvorligt tilskadekomne efter færdselsuheld

En personbil og en lastbil er kørt ind i hinanden mellem Ringkøbing og Videbæk. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST. Ulykken skete på Ringkøbingvej vest for rundkørslen ved Brejningvej omkring klokken 11.40, og vejen er spærret i begge retninger. Der er alvorligt tilskadekomne.

Kostskoleelever kræver millionerstatning fra staten

18 tidligere kostskoleelever på Havregården i Gilleleje kræver i alt 5,4 millioner kroner i erstatning fra myndighederne. Det oplyser Mads Pramming, der er advokat for eleverne. I 2020 afdækkede P1 Dokumentar, at der i årevis havde været problemer på kostskolen med hårde stoffer, vold og seksuelle overgreb mellem børnene.

Fra lørdag er flere restriktioner fortid i Norge

Det norske samfund genåbnes lørdag klokken 16 efter lang tids coronarestriktioner, meddeler regeringen i Oslo. Reglen om at holde en meters afstand til andre personer ophæves, og det samme gør restriktioner vedrørende arrangementer og fester. Rejsende fra lande i kategorien orange bliver heller ikke længere forpligtet til at gå i karantæne.